وزیر علوم گفت: رتبه پنجم پژوهش‌های کلیدی و رتبه دوم در رشد تولیدات علمی را در جهان کسب کرده ایم.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین بیست و یکمین جشنواره تجلیل ازپژوهشگران و فناوران برگزیده کشور که با حضور  اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور،  سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، معاونان وزارت خانه های بهداشت و صمت و همچنین خانواده شهید فخری نژاد در سالن شهدای جهاد علمی به صورت توامان حضوری و مجازی برای تمام دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری کشور برگزار شد ، با بیان اینکه جایگاه کشور در حوزه علم و فناوری قابل اتکا و افتخار است، اظهار داشت: در جشنواره امسال با همه ملاحظات و محدودیت هایی که به دلیل شیوع بیماری کرونا با آنها مواجه بودیم، تلاش مان این بود که مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور به نحو شایسته ای برگزار شود.

وزیر علوم با بیان اینکه عملکرد مجامع علمی معمولاً بی سر و صدا انجام می گیرد و در چنین برنامه هایی است که تلاش دانشمندان کشور به اطلاع عموم می رسد، گفت: تولید علم در ایران سال هاست که پایگاه و رتبه مناسبی در میان کشورهای مطرح دنیا به خود اختصاص داده، البته حفظ این جایگاه مستلزم حمایت ویژه و همه جانبه از مقوله علم و پژوهش و فناوری است.

او افزود: اگر عملکرد آموزش عالی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری نسل دانشگاه های جدید را با قبل از آن مقایسه کنیم درمی یابیم که در عرضه خدمات آموزشی توفیقات زیادی داشتیم و امروز قریب به اتفاق کارشناسان و مدیران کشور، حداقل دو مقطع تحصیلی را در دانشگاه های کشورمان گذرانده اند.

تاسیس اولین هسته های مراکز رشد در ۲۰ سال گذشته

 غلامی با اشاره به تاسیس اولین هسته های مراکز رشد در ۲۰ سال گذشته اظهار داشت: در حوزه پژوهش و فناوری هم پس از تاسیس مراکز رشد، به تدریج به سمت ایجاد پارک های علم و فناوری حرکت کردیم که امروزه عملکرد این پارک ها باعث افتخار و امیدواری و مشکل گشایی در امور مختلف کشور است.

او با اشاره به رویکرد موفق اکثر دانشگاه های کشور به سمت دانشگاه های نسل سوم گفت: دانشگاه های بزرگ کشور هم خود را برای ورود به ردیف دانشگاهای نسل چهار آماده می کنند که این مهم نیز به خوبی مشهود است و این رویکردی که اتفاق افتاده حمایت جدی و مطلوب را می طلبد و بدون حمایت های راهبردی و مستمر، ممکن است این روند رو به پیشرفت دچار کاستی شود.

وزیر علوم با تشکر از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دلیل حمایت از پارک های علم و فناوری که موجب ارتقای عملکرد این مراکز علمی و فناوری شده است، گفت: صندوق های نوآوری و شکوفایی و فناوری هم در هر استان به خوبی از این پارک ها حمایت کرده و علیرغم مشکلات بودجه ای از فناوران این مراکز پشتیبانی می کنند.

انعقاد ۷ قرار داد پارک ها و بخش خصوصی

 غلامی با اشاره به انعقاد ۷ قرار داد پارک ها و بخش خصوصی که امروز انجام شد، افزود: در خصوص اجرای این طرح ها، صندوق نوآوری و شکوفایی ۸۰ در صد سرمایه لازم را فراهم می کند تا شرکت های وابسته به پارک های علم و فناوری با موفقیت و بدون دغدغه به فعالیت موثر خود بپردازند.

او افزود: امروز می توانیم با افتخار ادعا کنیم که مراکز علمی و فناوری ما با تمام توان در تولید دانش، تبدیل دانش به فناوری، تبدیل علم به ثروت و ایجاد اشتغال پایه از طریق پارک ها، شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد حضور موثر داشته و با تمام توان تلاش می کنند.در این راستا حدود ۶۰ هزار شغل پایدار مبتنی بر دانش مشخص کرده ایم که نیازمند حمایت کامل از طریق ارائه یک برنامه راهبردی است.

 غلامی با اعلام اینکه نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری امسال به صورت مجازی برگزار می شود، گفت: امیدواریم با مدد الهی تلاش اساتید، پژوهشگران، فناوران و دانشجویان ما در حوزه پژوهش و فناوری به نتیجه کامل برسد و حل معضلات کشور و شکوفایی و اقتداربیش از پیش ایران اسلامی را در پی داشته باشد.

در پایان این آیین و با حضور دکتر جهانگیری، ازمجموع ۶۴ نفر از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشوراز ۵ نفر به صورت حضوری و نمادین و با رعایت پروتکل های بهداشتی تجلیل شد.


بیشتر بخوانید:

ایران از نظر پژوهش و تولید مقاله چه جایگاهی در جهان دارد؟


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.