انار یکی از میوه‌های اسیدی با طبیعت رو به گرم است که زیاده‌روی در مصرف آن عوارض جانبی متنوعی را به همراه دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انار یکی از میوه‌های خوش آب و رنگی است که با آمدن فصل پاییز در سبد غذایی بسیاری از خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

 این میوه که در مقایسه با دیگر میوه‌های فصل‌های سرد سال آنتی‌اکسیدان بیشتری در خود دارد، می‌تواند تاثیر بسیار چشمگیری بر افزایش میزان ایمنی، مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بیماری‌ها، میکروب‌ها و ویروس‌ها ایفا کند.

درباره انار بیشتر بدانید

از دیدگاه درمانگران چینی، انار یکی از میوه‌های اسیدی با طبیعت رو به گرمی است که زیاده‌روی در مصرف آن عوارض جانبی متنوعی را به همراه دارد. از این رو توصیه شده تا از مصرف این میوه در شرایط زیر پرهیز شود.

خوردن بیش از حد انار یا آب آن به دلیل خاصیت اسیدی این میوه موجب از بین رفتن مینای دندان شده و درنهایت موجب پوسیدگی دندان می‌شود؛ بنابراین در مصرف این میوه پرخاصیت همچون دیگر مواد غذایی نباید افراط کرد.

به توصیه درمانگران طب چینی مردان و زنانی که به سرماخوردگی یا عفونت‌های ادراری مبتلا هستند نباید از انار و مشتقات تهیه شده از آن استفاده کنند.

انار تازه، خشک شده یا پودر این میوه برای افراد مبتلا به آسم، برونشیت و بیماران مبتلا به اختلال‌های تنفسی نامناسب است و موجب تشدید حملات تنفسی آن‌ها می‌شود؛ بنابراین این گروه از بیماران باید از مصرف انار پرهیز کنند.


بیشتر بخوانید


برای درمان خشکی گلو آب انار بنوشید

خشکی دهان و گلو یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که بیشتر مردم به‌طور روزمره به‌ویژه در روز‌های تابستانی تجربه می‌کنند. این افراد برای کنترل و پیشگیری از وسعت این عارضه می‌توانند با نوشیدن یک تا دو لیوان آب انار تازه به درمان این اختلال کمک کنند و به مرور از میزان خشکی دهان و گلوی خود بکاهند. به گفته درمانگران طب سنتی چین نوشیدن آب انار تازه یکی از بهترین شیوه‌های طبیعی برای برطرف شدن عطش و رفع خشکی گلو است.

درمان بی‌اشتهایی با انار

دانه‌های میوه انار در میان مردم کشور چین به‌عنوان دانه‌های اشتهاآور مشهور است. به گفته درمانگران طب چینی افرادی که دچار بی‌اشت‌هایی باشند و این بی‌اشت‌هایی موجب کاهش وزن آن‌ها شده باشد می‌توانند با گنجاندن انار تازه یا خشک شده به غذای خود به افزایش میزان اشتهای خود کمک کنند. بهترین حالت برای بهره‌مندی از خاصیت انار آن است که آن‌ها انار خشک شده را مانند سماق روی غذای خود بپاشند و از آن مصرف کنند.

۴+۱ خاصیت دارویی انار

افرادی که در پاییز با گرفتگی صدا روبه‌رو می‌شوند می‌توانند با نوشیدن یک لیوان آب انار در طول رو ز این گرفتگی را برطرف کنند.

به اعتقاد درمانگران طب سنتی نوشیدن آب انار شیرین به افزایش وزن کمک می‌کند و می‌تواند به‌عنوان یک خوراکی طبیعی در رژیم غذایی افرادی که علاقه‌مند به افزایش وزن هستند گنجانده شود.

نوشیدن جوشانده برگ‌های انار در خانم‌هایی که قاعدگی‌های نامنظم دارند، موجب اصلاح زمان قاعدگی شده و به این گروه کمک زیادی می‌کند.

به اعتقاد بعضی از درمانگران شیوه‌های طبیعی ماسک کردن برگ‌های له شده درخت انار روی سطح پوست می‌تواند خارش و سوزش پوست را درمان کند.

آب انار درصورتی‌که به صورت منظم و برای یک وعده ۱۰ تا ۱۵ روزه تجویز شود می‌تواند تاثیر مناسبی بر عملکرد معده و دستگاه گوارش داشته باشد.

درمان اسهال با انارخشک شده

متخصصان و درمانگران طب چینی انار را یکی از بهترین دارو‌ها برای درمان افراد مبتلا به اسهال می‌دانند. آن‌ها بر این باورند که مصرف میوه خشک شده انار می‌تواند در کنترل عملکرد روده‌ها و بهبود اسهال موثر باشد. به اعتقاد این درمانگران افرادی که پودر میوه انار خشک شده را به صورت تنها میل کنند یا آن را به همراه غذا در وعده‌های غذایی‌شان بخورند می‌توانند از این میوه به‌عنوان یک داروی طبیعی برای درمان اسهال استفاده کنند.

انار شیرین چه خواصی دارد

در طب سنتی ایران برای انار خواص متعددی ذکر شده و درمانگران بسیاری بر اساس همین خواص درمانی نسخه‌های درمانی و شفابخشی را برای درمان بیماری‌های مختلف به مراجعان خود ارائه می‌کردند. در متون قدیمی طب سنتی از انار به‌عنوان میوه سرد،‌تر و قابض نام برده شده که درمانگران از گل، برگ، پوست، ریشه و دانه آن برای مصارف درمانی استفاده می‌کردند.

این نکته را جدی بگیرید

کسانی‌که سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند. این گروه در صورت زیاده‌روی در مصرف انار ممکن است با اختلال در عملکرد معده مواجه شده و درنهایت به نفخ معده مبتلا شوند. به همین دلیل افرادی که دارای طبع سردند و مزاج آن‌ها سرد و‌تر است بهتر است در مصرف انار و آب آن پرهیز‌های لازم را در برنامه غذایی خود به حداقل برسانند. این افراد می‌توانند انار یا آب آن را در کنار یک مسهل گیاهی مثل زنجبیل میل کنند که دارای طبع گرم است.

تقویت مجاری ادرار با آب انار

یکی از خاصیت‌های انار شیرین آن است که با نوشیدن آب آن می‌توانید بعضی از بیماری‌های دستگاه ادراری را کنترل کرده و برای درمان آن‌ها اقدام کنید. البته باید بدانید که برای تسکین و درمان بیماری‌ها باید این کار را تحت نظارت متخصص طب سنتی انجام دهید تا از به‌دست آمدن نتیجه مطلوب مطمئن شوید. با وجود این از آن‌جا که آب انار شیرین در گروه مواد طبیعی مدر و ملین مزاج است می‌تواند تاثیر زیادی در بهبود بیماری‌های مجاری ادرار و تقویت عملکرد کلیه‌ها به ویژه در سالمندان داشته باشد

انار چگونه با سرطان مبارزه می‌کند

نتایج تحقیقات محققان  نشان می‌دهد که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار و دانه‌های شفابخش آن می‌تواند تاثیر زیادی در کاهش احتمال ابتلا به سرطان و بعضی از بیماری‌های قلبی داشته باشد.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از این گروه، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در میوه انار می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به بعضی از سرطان‌ها نظیر سرطان پوست و سرطان پروستات بسیار موثر باشد.

از آن‌جا که آب انار مقادیر فراوانی فلاونوئید دارد می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی در بدن بیمار را کند کرده و سرانجام آن را متوقف کند؛ بنابراین این میوه طبیعی می‌تواند تاثیر بسیار معجزه‌آسایی در پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان و حتی کنترل آن داشته باشد.

این تحقیقات نتایج جالبی را نیز درباره چگونگی تاثیرگذاری اسید الاژیک موجود در دانه‌های انار منتشر کرده است. در این مطلب به تاثیر آنزیم‌های موجود در آب انار اشاره شده که تاثیر زیادی در تولید استروژن مورد نیاز بدن زن برای کنترل و پیشگیری از وسعت یافتن سرطان سینه در زنان دارد.

علاوه بر این دانشمندان به این نتیجه رسیدند که نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار تازه می‌تواند به بهبود جریان گردش خون و خون‌سازی در بدن کمک کند.

درحقیقت وجود آنتی‌اکسیدان‌های مفید در انار موجب پیشگیری از تجمع کلسترول بد در خون و تمیز نگه داشتن عروق خونی به‌ویژه سرخرگ‌ها می‌شود. به این ترتیب افرادی که مصرف انار و آب انار را در برنامه غذایی خود قرار دهند می‌توانند احتمال ابتلا به سکته مغزی و قلبی را در خود به حداقل ممکن برسانند.

چراکه براساس تحقیقات منتشر شده دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای آمریکا، میزان آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آب انار که به فنولیک معروف است از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز و زیتون سیاه بیشتر است.

 

منبع: رکنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.