رئیس مرکز بهداشت قم گفت: در صورتی که مردم مقررات بهداشتی را رعایت نکنند و دستورالعمل ها به درستی اجرا نشود احتمال پیک چهارم کرونا در دی و بهمن ماه امسال خیلی زیاد است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،باقر محمودی رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم گفت: طبق تجربه‌ای که از سه پیک گذشته کرونا در قم داشتیم هر گونه بی توجهی به مسائل بهداشتی می‌تواند به سرعت استان را به وضعیت قرمز کرونایی بازگرداند.

محمودی همچنین با اشاره به طرح محله محور مدیریت کرونا عنوان کرد: در صورت اجرای خوب این طرح و همچنین همکاری مردم می‌توانیم بیماری را در سطحی نگه داریم که اوج پیدا نکند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم در تبیین طرح فوق یادآور شد: این طرح که به عنوان شهید سلیمانی نامگذاری شده در حقیقت گام چهارم مبارزه با کووید ۱۹ است که از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شده و نیروی مقاومت بسیج، هلال احمر و سایر ارگان‌هایی که می‌توانند در زمینه پیشگیری کمک کنند نیز با آن همکاری دارند.

محمودی با بیان اینکه از ابتدای امسال سه گام مبارزه با کرونا را پشت سر گذاشتیم افزود: در این سه مرحله بیشترین کاری که صورت گرفت غربالگری تلفنی بود و وضعیت افراد به صورت فردی مشخص شد و به مراکز منتخب بهداشت و یا بیمارستان‌ها ارجاع داده شدند.

او ادامه داد: گام چهارم از نظر زمانی و همچنین مشارکتی که ارگان‌های مختلف دارند گستردگی خاص خود را دارد.

محمودی طرح مذکور را شامل سه تیم اجرایی دانست و گفت: یکی از این تیم‌ها مسئولیت مراقبت را عهده دار است و کار مراقبت بیماری را به صورت تلفنی و حضوری انجام می‌دهد.

او افزود: تیم نظارت نیز از دیگر تیم‌های اجرایی طرح است که فعالیت آن بر روی اصناف گوناگون و مراکز تجمعی متمرکز است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم سومین تیم اجرایی این طرح را تیم حمایت دانست و گفت: این تیم که با حضور پررنگ بسیج فعالیت می‌کند با مراجعه به منازل شهروندان نیاز‌های اولیه زندگی آن‌ها را احصا نموده و با ارتباطی که با خیران دارند این نیاز‌ها را برطرف می‌کنند،اعزام تیم مراقبت در منزل برای افراد مبتلا و نیازمند نیز از دیگر اقدام‌های این تیم اجرایی است.

محمودی در پاسخی به سوالی مبنی بر وضعیت همراهی و مشارکت مردم با این طرح گفت: در گام‌های قبلی مدیریت کرونا مردم به دلیل تماس‌های مکرری که با آن‌ها برقرار می‌شد دچار خستگی شده بودند از این رو در مواقعی همکاری لازم را نداشتند، ولی در این مرحله خیلی همکاری می‌کنند و آثار آن را نیز در کاهش بیماری می‌بینیم.

رئیس مرکز بهداشت قم در پایان تصریح کرد: از زمان شروع طرح در استان شیب نزولی موارد ابتلا و مرگ و میر کرونایی تندتر شده و کاهش خیلی شدیدی داشتیم،طرح ملی مدیریت و کنترل کووید ۱۹ از اوایل آذرماه با فعالیت سه هزار و ۵۰۰ نیرو در بیش از ۹۰ محله قم آغاز شده است.

وضعیت کرونا در قم از روز پانزدهم آذرماه به حالت نارنجی درآمده است.

«کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار