به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش ماش از غذهای سنتی استا کرمان است البته این آش در استانهای دیگر ایران نیز تهیه میشود که هر کدام روش خاصی برای تهیه این آش خوشمزه دارند. ماش یکی از مقویترین حبوبات است که متاسفانه در حال حاضر خیلی کم مصرف میشود، ولی دارای خواص زیادی است که به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.
ماش همانند سایر حبوبات دارای پروتئین گیاهی، فیبر و انواع ویتامینها میباشد که میتوان از جوانه آن نیز استفاده نمود. ماش طبعی سرد و خشک دارد کسانی که لکهای سفید روی پوست خود دارند میتوانند جوانهی جو را با کمی نمک آب پز کنند و به صورت روزانه آن را میل کنند. استفاده از این جوشانده به سیاه شدن مو نیز کمک میکند. افرادی که بیماری پوستی، مخصوصا خارش پوست دارند خوردن ماش را فراموش نکنند. ماش خاصیت چاق کنندگی ندارد در نتیجه کسانی که میخواهند لاغر شوند یک وعده غذای خود را جوانه پخته شده ماش قرار دهند. کسانی که یبوست دارند و میخواهند از ماش استفاده کنند بهتر است ابتدا ماش را قدری تفت داده سپس بلغور کرده پوست آن را بگیرند آن گاه غذا درست کنند. برای اعضای بدن که خواب رفته و بیحس شده است با ضماد پخته ماش مالش دهید. ماش طعم بسیار خوشمزه و متناسب با ذائقه ایرانی را داراست. با ماش میتوان انواع غذاها از جمله ماش پلو، کوکوی ماش و… را تهیه نمود. همچنین یک غذای محلی بسیار خوشمزه با ماش و سیب زمینی به همراه گوشت طبخ میگردد. ماش برای کاهش کلسترول خون و کم خونی نیز مفید میباشد.
مواد لازم
ماش: ۴ پیمانه
برنج ایرانی: ⅕ پیمانه
سبزی آش: ۷۵۰ گرم
پیاز متوسط: ۴ عدد
پیاز سرخ شده: ۳ قاشق سوپ خوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
نعنا داغ: به مقدار لازم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه
ابتدا ماش را میپزیم.
پیاز را خرد کرده و تفت میدهیم.
سپس پیاز تفت داده شده، برنج، سبزی خرد شده، نمک و فلفل را به ماش اضافه کرده، میگذاریم بپزد و لعاب دهد.
چهار عدد پیاز را درسته به مواد اضافه کرده بعد از پخت، آنها را خارج میکنیم.
سپس آش را در ظرف مناسب کشیده روی آن را با نعنا داغ تزیین میکنیم.
منبع: غذالند
انتهای پیام/