این روز‌ها جنبه‌هایی از مراسم‌های فشن شو را در فضای مجازی شاهدیم که «کرونا و حجاب» رکن اصلی این مراسم‌ها و تبلیغات مدگرایی است.

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه پیروی از مد نه تنها در نوع پوشش جوانان، بلکه در بخش‌های مختلف زندگی افراد تأثیرگذار است؛ از سبک لباس و آرایش‌های ظاهری (مد مو، مد لباس) گرفته تا وسایل منزل. حتی گرایش‌ها و علایق خاصی که در قشری از جامعه ناگهان بیش از سایر علایق مورد پسند واقع می‌شود، فعالیت‌هایی مثل روی آوردن به ورزش یوگا، تقاضا برای جراحی‌های پلاستیک و سفر به فلان کشور.
 
کرونا که آمد پیش بینی می‌شد صنعت مد کمی با رکود مواجه شود، اما زندگی‌های کرونایی که تثبیت شد نشان داد گوی مد و پیروی از آن قرار نیست به این راحتی کم رنگ شود، البته پیروی از این صنعت در کشور همیشه با الزامات اخلاقی مواجه نبوده و نیست. همیشه وقتی اسم مراسم های«فشن شو» به میان می‌آید ناخودآگاه ذهن‌ها به سمت مجالسی می‌رود که دور از شئونات اسلامی هستند. نهادهای نظارتی هم سالیان سال است که با این اقدامات همیشه مقابله کرده و جلوی برگزاری چنین جشن‌ها و مراسماتی را گرفته‌اند.
 
به هر حال این روزها جنبه‌های دیگری از چنین مراسم‌هایی را شاهد هستیم که در آن «کرونا و حجاب» رکن اصلی این فشن شوها و تبلیغات مدگرایی در فضای مجازی است.
 
اگر از برگزاری «شو» و «ایونت»‌های پوشاک فصول مختلف همراه با عرضه ماسک‌های لاکچری و کرونایی که بگذریم، این روزها شاهد تبلیغاتی در فضای مجازی هستیم که در آن  خانم‌هایی با ابزار حجاب استایل‌ها حرکاتی را انجام می‌دهند و لباسی را که بر تن دارند با ماسک‌های ستش تبلیغ می‌کنند. آن چیزی که بیشتر مورد توجه است این است که صنعت مد همیشه با تبلیغ رابطه مستقیمی دارد و تبلیغات است که این صنعت را رشد می‌دهد، اما استفاده از ابزاری چون خانم‌های محجبه و حرکات استایلی وجهه و چهره خوبی را برای جامعه ما به ارمغان نمی‌آورد.
 
مزون‌های زیادی برای تبلیغ محصولات خود در شرایط کرونایی اقدام به چنین تبلیغاتی در فضای مجازی به خصوص در اینستاگرام می‌کنند، اما نهادهای نظارتی همچون پلیس همیشه با چنین اقداماتی مقابله کرده اند و به عاملان چنین عمل‌هایی هشدار می‌دهند.

سرهنگ معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا استان تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به فعالیت برخی مزون‌ها در اینستاگرام و ترویج بی حجابی در میان کاربران اظهار کرد: به هر حال ما افرادی را که در فضای مجازی، فرهنگ بی اخلاقی و بی حجابی را اشاعه می‌دهند، در اختیار مراجع قضایی قرار می‌دهیم تا این افراد مورد بررسی قرار گیرند.

او تأکید کرد: همکاران ما در فضای مجازی این افراد را مورد پایش و رصد دقیق قرار می‌دهند تا فرهنگی نامناسب رواج پیدا نکند و آسیب اجتماعی در پیش نداشته باشد.


بیشتر بخوانید


چنین اقداماتی خارج از رعایت نکردن برخی شئونات آسیب‌هایی را برای فرد مورد تبلیغ و دنبال کنندگان چنین صفحاتی به دنبال دارد، به طوری که علاوه بر زیرساخت های تاریخی و اجتماعی، مدگرایی در بین جوانان از یک سری اصول و سازه‌های روانشناختی نیز تبعیت می‌کند و با انگیزه‌ها و نیازهایی در ارتباط است.

میل به دیده شدن توسط دیگران در تمام انسان‌ها به نسبت‌های مختلف وجود دارد، گاه این خصلت به صورت نوعی خودنمایی و تقلید چشم بسته از فرهنگ بیگانگان جلوه می‌کند و اغلب نتیجه آن ترویج هویت‌های بیگانه است.

جامعه شناسان معتقدند که رواج برخی مدها، گاهی اوقات به معنای مخالفت جوانان یک نسل با محیط پیرامونشان است، به عبارتی هنگامی که جوانی قادر نباشد آزادانه دیدگاهش را بیان کند، امکانی برای رشد اقتصادی خود فراهم نبیند، راهی برای تفریح و ابراز شادی‌ها و هیجاناتش نیابد، به ناچار برای رهایی از این فشارها و یا برای مهار کردن خشم خویش از جامعه‌ای که تصور می‌کند زندگی را بر او تنگ کرده است، گاه به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه و برای شکستن ارزش‌های رسمی رایج اعلام می‌کند. او در این شرایط در سکوتی ظاهری و با فاصله گرفتن از ارزش‌های جامعه می‌خواهد بگوید : «من هستم . مرا ببینید »

البته نمی‌توان نادیده گرفت که تأثیرگذاری زنان در دنیای مد، قابل بحث است. این صنعت ۳۰۰ میلیارد دلاری بر وجود زنان قدرتمند، خلاق و خوش فکر استوار است، زنانی که علاوه بر ادامه دادن این راه، مسیر آن را تغییر می‌دهند و دنیای مد را به سمت و سوی پیشرفت می‌برند.

بدیهی است که برپایی فشن شوهای بی بند و بار که سبب گسترش بی غیرتی، استفاده جنسی و ابزاری از دختران و زنان می‌شود، در تضاد آشکار با فرهنگ ایرانی-اسلامی ما قرار دارد و دهن کجی آشکار به اصول اصیل حیا محوری، دینمداری و قانون گرایی است؛ بنابراین افکار عمومی انتظار برخوردی جدی، مستمر و کارشناسانه با این مراکز، محافل و افراد را دارند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۰ ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
ابتدای گزارش از فشن شو حجاب می‌گویید ولی مصاحبه مربوط به بخش بی بند و باری مدلینگ و وجهی است که در تضاد آشکار با ارزش های اسلام است:)) انگار مصاحبه شونده هم مدلینگ حجاب برایش جای بحث نیست و آن را پذیرفته است!!!!!!
Canada
ناشناس
۱۸:۱۶ ۰۱ دی ۱۳۹۹
از ما دهه شصتى ها گذشت.
Iran (Islamic Republic of)
A.sh
۱۷:۲۸ ۰۱ دی ۱۳۹۹
من این گروه خانم ها را می شناسم.اولین گروه دخترهای جوان با حجاب و هنرمندی که کار طراحی لباس زیبا و با حجاب را انجام می دهند هستند و بسیار هم لباس های زیبایی برای عرصه حجاب و زیبایی ارائه میدهند . من به شدت با پوشش زیبا و با حجاب و آراسته موافقم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۰۱ دی ۱۳۹۹
ولی من مخالفم!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۰۱ دی ۱۳۹۹
برخورد بشه
Iran (Islamic Republic of)
Bm1
۱۳:۴۲ ۰۱ دی ۱۳۹۹
آره خوبه...بگید
از این بدتر نشه یه وقت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۵ ۰۱ دی ۱۳۹۹
گیر ندید بزاید مردم زندگیشان را کند اگر عزاداری بود ازاد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۰۱ دی ۱۳۹۹
الآن چه ربطی داشت؟!!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۴۶ ۰۱ دی ۱۳۹۹
کنترل نفس و هدایت خود فرد با تربیت خودش ، نیازمند دانض و اکاهی و روشهای تربیتی مناسب از سوی بزرگان خانواده ووجامعه است نیاز به دیده شدن همانند سایر نیازهای مادی و معنوی هر انسانی (زن و مرد) راه های شرعی و درست و مسیرهای غیر شرعی و حرام و نابود کننده بشری را دارد اکنون که لیبرالیسم نفس های تنگ خود را میشمارد باید جوانان را
بیشتر با اصول شرعی و الهی اشنا کرد
هرگاه غربی ها و دشمنان دین در صدد ضربه به مبانی و اعمال و احکام دین بر می ایند با اینگونه برنامه ها و توسط خود فروختگان داخلی به این خباثت ها دست میزنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۱ دی ۱۳۹۹
برید یقه نهادهای فرهنگی رو بگیرید
آخرین اخبار