به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست مشترک مدیران عامل موسسات حفاظتی و مراقبتی صبح امروز (سهشنبه ۲۹ مهر ماه) با حضور جمعی از فرماندهان ناجا به منظور تقدیر از نگهبانان ساعی برگزار شد.
سردار محمد شرفی جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا گفت: یکی از شاهکارهای نیروی انتظامی در دهه ۸۰ تشکیل موسسات محافظتی و مراقبتی بود که توسط فرماندهان نیروی انتظامی این اتفاق مهم رخ داد.
وی با بیان اینکه این نهال در آن زمان کاشته شد که امسال به درخت تنومندی تبدیل شده است، افزود: موسسات محافظتی و مراقبتی در ۱۲ هزار نقطه کشور مستقر هستند و استقرار امنیت و پیشگیری از جرم کاری است که این افراد انجام میدهند.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا گفت: در طول این سالها این موسسات در مأموریتهای حجمی کمک بسیاری را انجام دادهاند و نمونه آن اربعین سال قبل است که ۲ هزار نفر در این راه به پلیس کمک کردند، نمونه دیگر زمانی است که سرقت ترانسهای برق افزایش یافته بود و این سرقتها به صفر رسید.
سردار شرفی تصریح کرد: اگر سه حلقه برای پیشگیری از وقوع جرم تصور کنیم، حلقه اول مردم و بعد مأموران موسسات محافظتی و مراقبتی و بعد از آن نیروهای پلیس هستند که در حلقه آخر پیشگیری از وقوع جرم قرار دارند.
وی افزود: آیین نامه اجرایی ۱۲۲ برنامه چهارم توسعه آماده شد، اما نواقصی داشت که همه شرایط برای موسسات را پیش بینی نکرده بود، اما در حال حاضر اقدامات نهایی برای اصلاح این آیین نامه انجام شده است.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا ادامه داد: اگر آیین نامه نهایی شود این افراد ضابط قضایی خواهند شد که وظایف خود را بهتر انجام میدهند. فرماندهان و سرکلانتران و کلانتریها بدانند که هیچ یک از وظایف انتظامی را نباید به شرکتها و موسسات غیرمجاز و فاقد صلاحیت داد که موجب آسیب بیشتر به جامعه خواهد شد.
وی افزود: اگر میخواهیم این موسسات گسترش پیدا کنند باید از آنها حمایت شود و موسسات قانونی و مجاز به دستگاهها و افراد معرفی شوند تا برای مسایل امنیتی از آنها کمک بگیرند.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا گفت: انتظار ما از سرکلانتران این است که نگهبانان محله را سرکشی کنند و وضع ظاهری این افراد نیز نباید نامناسب باشد و باید بهترین شرایط برای این افراد فراهم شود.
وی ادامه داد: مدیران موسسات نیز باید برنامه ریزیهای مناسبی انجام دهند و میتوان با آموزش بیشتر در پیشگیری از وقوع جرم نقش بیشتری را ایفا کرد.
سردار شرفی افزود: رویکرد این موسسات باید پیشگیرانه باشد، باید شهروند مداری و حفظ حقوق مردم در اولویت این موسسات قرار گیرد و به منظور پیشگیری بهتر باید آموزشها بیشتر شود و اصول و قواعد پیشگیری را به این افراد آموزش دهند و صرفا گذاشتن یک فرد به عنوان نگهبان کافی نیست و باید فرد آموزش دیده باشد.
وی بیان کرد: این نگهبانان باید سرعت پذیری و دقت داشته باشند و مداخله به موقع انجام شود و باید به عنوان اولین نفر در صحنه حضور داشته باشند. اساسا باید این نگهبانان در اصول میانجیگری مهارت داشته باشند. اگر این اقدامات انجام شود ما به معیارهای مد نظر خواهیم رسید.
بیشتر بخوانید
درب واحدهای پلیس باید به روی مردم باز باشد
انتهای پیام/