در گزارش زیر طرز تهیه آش ماست را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در رژیم غذایی ما ایرانی‌ها، سوپ و آش جایگاه ویژه‌ای دارند و معمولا در شهر‌های مختلف هم به روش‌های متفاوتی پخته می‌شوند. آش ماست یکی از آش‌هایی است که به دلیل سرد بودن طبعش، در فصول گرم سال هم درست می‌شود و شباهت زیادی به آش دوغ دارد. آش ماست بنا به سلیقه به دو روش «آش ماست با گوشت» و «آش ماست بدون گوشت» تهیه می‌شود. این آش در کشور‌های همسایه ایران هم به روش مشابه پخته می‌شود. آش ماست ترکی، آش ماست شمالی یا مازندرانی، آش ماست با اسفناج و … از دیگر انواع این آش به حساب می‌آیند. در این مطلب طرز تهیه آش ماست با گوشت و بدون گوشت را برای شما می‌آوریم و توضیح می‌دهیم که ترکیب سبزی آش ماست چیست.

مواد لازم

ماست: ۳ لیوان دسته‌دار

برنج: ۱ لیوان دسته‌دار

لپه: ۱/۲ لیوان دسته‌دار

پیاز: ۴ عدد

سیر: ۵ عدد

گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم

سبزی آش (تره، گشنیز، جعفری، نعنا): ۴۰۰ گرم

نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

روغن یا کره: به میزان لازم


طرز تهیه آش ماست با گوشت

برای درست کردن آش ابتدا لپه‌ها را به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت یا از شب قبل خیس کنید.

در یک قابلمه مناسب ۲ عدد پیاز را نگینی یا خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید. سیر را نرم یا خیلی ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید.

نمک، فلفل و زردچوبه را به سیر و پیاز بیفزایید.

بعد از اینکه پیاز‌ها طلایی و سرخ شد، لپه‌ها را اضافه کنید و روی آن به اندازه ۴ لیوان دسته دار فرانسوی آب بریزید و در ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد.

بعد از اینکه برنج را شستید، با ۴ لیوان دسته دار فرانسوی آب در قابلمه بریزید و تا خوب بپزد.

وقتی برنج و لپه‌ها پختند، آن‌ها را در یک قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید.

سبزی آش را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید جا بیفتند و مواد داخل قابلمه لعاب بگیرد.

۱ عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و به گوشت اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کنید. گوشت‌های چرخ‌کرده را به صورت قلقلی دربیاورید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

با ۱ پیاز باقیمانده، پیاز داغ بگیرید و در لحظات آخر، نعنا خشک هم به آن اضافه کنید. مراقب باشید نعنا نسوزد و طعمش تغییر نکند.

پیاز داغ و نعناع داغ را به همراه گوشت‌های قلقلی به آش اضافه کنید.

اگر دوست داشتید می‌توانید کمی آبلیمو هم آش سبزی‌تان اضافه کنید.

بعد از آماده شدن آش، ماست را به آن اضافه کنید و به هم بزنید. حرارت زیر آش را خاموش کنید.

آش را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید.

این آش ماست به آش ماست کردی مشهور است.


طرز تهیه آش ماست بدون گوشت

 

طرز تهیه آش ماست با گوشت و بدون گوشت + ترکیب سبزی آش ماست

مواد لازم

عدس: ۱ لیوان دسته‌دار

نخود: ۱/۲ لیوان دسته‌دار

برنج نیم دانه: ۱/۲ لیوان دسته‌دار

سبزی آش: ۵۰۰ گرم

ماست: ۳ لیوان دسته‌دار

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم


طرز تهیه

نخود و عدس را از قبل خیس کنید و جداگانه بپزید.

بعد از پخته شدن، هر دو را با هم ترکیب کنید و به آن آب اضافه کنید. می‌توانید به جای آب در آش ماست، آب مرغ یا آب قلم اضافه کنید.

برنج را به نخود و عدس و آب اضافه کنید.

سبزی آش را اضافه کنید.

پیاز داغ بگیرید و نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.

بعد از پخت آش، ماست و یک تخم مرغ را به هم بزنید و مدام به آش اضافه کنید تا بریده نشود.
حتما بخوانید ۱۲ غذای کم کالری و لاغر کننده و سیر کننده که هر چه بخورید چاق نمی‌شوید

وقتی ماست داغ شد، آش آماده سرو است که می‌توانید با نعنا داغ و سیر داغ تزیین و سرو کنید.

آش ماست بدون گوشت، سبک‌تر است و به عنوان پیش غذا نیز استفاده می‌شود.


فوت و فن‌های طرز تهیه آش ماست

*ماست را پیش از اضافه کردن به آش، کمی با قاشق هم بزنید تا ماست نبرد.

*اگر می‌خواهید رنگ آش ماستتان سفید نباشد، میزان زردچوبه را اضافه کنید.

*بهتر است کوفته‌های گوشت کوچک باشد، زیرا هم زودتر می‌پزد و هم ظاهر خوبی به آش ماست می‌دهد.

*آش ماست به خاطر وجود برنج و ماست، کلسیم زیادی دارد و اگر آن را همراه با گوشت و سبزی طبخ کنید، منبع خوبی از پروتئین و فیبر هم خواهد بود.

*در طرز تهیه آش ماست شیرازی، گوشت قلقلی نمی‌شود و به همان صورت آبگوشتی، فقط استخوان‌های گوشت گرفته می‌شود و تا جایی پخته می‌شود که کاملا نرم و له شود.

*در طرز تهیه آش ماست تبریزی از سیب زمینی هم استفاده می‌شود.

نکته کلیدی: مهم‌ترین مرحله در طرز تهیه آش ماست، زمان مناسب برای اضافه کردن ماست است. اول باید ماست را خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد و سپس آن را کم‌کم به آش اضافه کنید و همزمان به هم بزنید. بلافاصله بعد از اضافه کردن تمام ماست، حرارت را خاموش کنید.


ترکیب سبزی آش ماست چیست؟

سبزی که در آش ماست به کار می‌رود همان سبزی آش و شامل جعفری، تره، نعنا و مقداری کم گشنیز است که گاهی به آن شوید و برگ اسفناج نیز اضافه می‌شود.

نعنا در این سبزی نباید بیش از دیگر سبزیجات باشد، چون احتمال تلخی سبزی آش را بالا می‌برد.

سبزی که در آش ماست شیرازی استفاده می‌شود، ترخون و شوید است.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.