این روز‌ها بلور‌های نمک درکنار دیگر جاذبه‌های بکر و طبیعی در کویر لوت دلبری می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، بخش شهداد در ۹۶ کیلومتری کرمان قرار دارد، منطقه‌ای که گرم‌ترین نقطه کره‌ زمین را به خود اختصاص داده است.

شهداد به واسطه تنوع در تولید خرما معروف به شهر شهد وشیرینی است، اما علاوه بر محصولات کشاورزی جاذبه‌های تاریخی وگردشگری فراوانی دارد که هرساله گردشگران زیادی از سراسر جهان را به خود جذب می‌کند.

یکی از جاذبه‌های گردشگری این منطقه کویرلوت است که در فاصله ۴۲ کیلومتری شهداد قرار دارد، کویری رویایی وشگفت انگیز باجاذبه‌های طبیعی بکر و دست نخورده همچون نبکا، رودشور، گندم بریان وآسمان پرستاره که شب‌ها همانند الماس می‌درخشد وزیبایی کویر را دوچندان می‌کند.

زیبایی‌های کویر تنها به اینجا ختم نمی‌شود بلکه بارندگی‌های بهار امسال بود که سبب وقوع سیلاب درمحور مواصلاتی شهداد به نهبندان و تخریب آن شد، اما در کنار معایب این سیل محاسنی هم وجود داشت و آن این بود که آب وارد کویر لوت شد و دریاچه‌ای جذاب و شگفت انگیز در دل کویر به وجود آمد، دریاچه‌ای که گردشگران را حیرت زده کرد و باعث شد از سراسر جهان برای تماشای آن به شهداد سفر کنند.

۹ ماه از تشکیل شدن این دریاچه می‌گذرد و بخشی از آن به دلیل تبخیر آب تبدیل به بلور‌های درخشان نمک شده است بلور‌هایی که همچون مروارید از عمق دریاچه کویر خارج می‌شوند.

دریاچه کویر لوت

این نمک‌های بلورین آنقدر زیبا و بانظم وترتیب روی هم چیده شده اند که انگار ساخت دست بشر است و اینجا است که می‌توان بخشی از معجزات و زیبایی‌های خلقت خداوند را دید.

منیره هاشمی یکی از شهروندان شهداد در بازدید از دریاچه نمک  گفت: هنگامی که این دریاچه را از نزدیک تماشا کردم بسیار شگفت زده شدم ، دیدن دریاچه‌ای زیبا در گرم‌ترین نقطه کره زمین برایم تعجب انگیز بود.

او افزود:این دریاچه به قدری زیبا وشفاف است که بلور‌های نمک در عمق دریاچه نمایان است.

یکی از گردشگران افزود: هنگامی که تصاویر دریاچه نمک را درفضای مجازی مشاهده کردم خیلی برایم جذاب بود وامیدوارم به زودی ویروس کرونا به پایان برسد وبتوانیم از نزدیک از جاذبه‌های گردشگری این منطقه بازدید کنیم.

نمک‌های بلورین معجزه کویر شهداد

حجت ابراهیمی نماینده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری در شهداد در رابطه با این دریاچه زیبا گفت: دریاچه کویر شهداد هم چنان فعال است و بخشی از آن به دلیل تبخیر آب تبدیل به بلور‌های نمک شده است.

او افزود: عمق اولیه این دریاچه بیش از پنج متر بوده است.

ابراهیمی با اشاره به علاقمندی گردشگران در بازدید از دریاچه نمک کویر لوت شهداد بیان کرد: در حال حاضر با توجه به شیوع ویروس کرونا از ورود گردشگران به این منطقه جلوگیری می شود و پس از به پایان رسیدن و نابودی این ویروس منحوس پذیرای گردشگران خواهیم بود.

دریاچه کویر لوت

نمک دریاچه قابل استفاده است؟

مریم رامشک پی اچ دی داروسازی سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره نمک های تشکیل شده در این دریاچه گفت: نمک یک ماده غذایی است و اگر به مقدار لازم مصرف شود نوعی دارو است، اما افراط در مصرف آن واستفاده از نمک تصفیه نشده نیز به نوعی برای بدن انسان مضر است.

او با بیان اینکه نمک یک ماده معدنی است که از دوعنصر سدیم و کلر تشکیل شده و یکی از افزودنی‌های مجاز آن ید است، افزود: بعضی تبلیغات در مورد مصرف نمک یددار یاعدم مصرف آن، افراد را دچار سردرگمی کرده است و حتی برخی را به سمت مصرف نمک‌هایی باعنوان نمک‌های دریا و بدون ید سوق داده است.

رامشک بااشاره به اینکه نمک استخراج شده از معادن سنگ نمک یا از آب دریا دارای ناخالصی‌های فراوانی است، تصریح کرد: متاسفانه چند سالی است که نمک‌هایی بدون مجوز وزارت بهداشت با عنوان نمک دریای خوراکی درسطح شهر یاروستا بفروش می‌رسد و روی بسته بندی هیچ کدام از آن‌ها نیزعنوان نمک خوراکی ذکر نشده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه گفت: نمک تصفیه شده ید دار نمکی است که ناخالصی آن در کارخانه جدا شده است و با عنصر ید که کمبود آن یکی از مشکلات اصلی سلامت جهان است غنی سازی می‌شود.

او در رابطه باخواص نمک بیان کرد: نمک از نظر طب سنتی دارای مزاج گرم وخشک است که باعث هضم غذا، رفع سنگینی معده، باز کردن گرفتگی‌های کبد وطحال، از بین بردن عفونت و ورم معده، دفع کننده سوء هاضمه وفساد غذا در معده ونیکو کننده رنگ صورت است.

رامشک در جواب اینکه آیا نمک دریا قابل مصرف است، گفت: نمک دریا یک نوع نمک تصفیه نشده وحاوی ناخالصی‌های گوناگونی ازجمله خاک، آهک وفلزات سنگینی همچون سرب یا آرسنیک است این نمک بیشتر مصرف صنعتی وشستشو دارد بنابراین مصرف نمک دریا از نظرپزشک مدرن وپزشک طب سنتی برای مصرف مناسب نیست.

دریاچه کویر لوت
این بیابان جلوه‌ای از آفرینش ومعجزات الهی است وآنقدر جذاب ودیدنی است که نمی‌توان آن را توصیف کرد و فقط با حفظ و نگهداری از این میراث جهانی می‌توان از بخشی از نعمات خداوند قدر دانی کرد.

گزارش زهرا پورحسینی

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار