رئیس نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: در صورت اجرا و بهره برداری از فعالیت‌های معین‌ اقتصادی، حدود ۳۸ هزار و ۹۸۱ فرصت شغلی در خراسان رضوی ایجاد خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی اکبر لبافی رئیس نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در نشست بررسی اقدامات نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی استان، گفت: "مدل مثلث توسعه اقتصادی" برگرفته از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است و احیای مقوله مسئولیت‌های اجتماعی را در جامعه دنبال کرده و در غایت خود را نیز توسعه متوازن می بیند.

او افزود: اسناد بالادستی مدل مثلث توسعه اقتصادی موجود و این مدل برگرفته از بند‌های ۱، ۲۰ و ۲۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است. در واقع طراحی این مدل به استناد ظرفیت‌های قانونی موجود انجام گرفته است.

رئیس نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی ادامه داد: مدل مذکور با رویکردی جدید و برای نخستین بار، اقدام به تدوین سیاست‌هایی کرد که اقتصاد مقاومتی را دنبال کند و در پی احیای مسئولیت‌های اجتماعی شرکتی و نهادی در خراسان رضوی بود. نقشه راه این مدل در شش گام و ۴۰ برنامه عملیاتی تدوین شده است و امروز شاهد پیشرفت‌های مطلوبی در پیشبرد آن هستیم.
 

بیشتر بخوانید


لبافی بیان کرد: از ۲ هزار و ۴۰۰ روستای این استان، قریب به یکهزار و ۷۰۰ روستا دارای طرح کسب و کار هستند و معین‌های اقتصادی هر منطقه در این بازه با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های سرمایه گذاری هر روستا آشنایی پیدا کرده اند و به بیان بهتر، در ۷۰ درصد روستا‌های استان مزیت‌های اقتصادی شناسایی و مشخص شده است.

او با بیان اینکه معین در واقع خیر اقتصادی است، چرا که فعالیت‌های آن‌ها با دستور و هزینه دولتی اجرا نمی‌شود بلکه به صورت داوطلبانه و خیرانه صورت می‌گیرد، تصریح کرد: در بازه اجرای این طرح، سامانه ثبت رصد معین‌های اقتصادی راه اندازی شده است که این سامانه بر فرآیند کار کاملا نظارت دارد.

رئیس نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی تاکید کرد: در حال حاضر خراسان رضوی ۱۷۱ معین اقتصادی دارد که بیش از ۹۵ درصد آن‌ها از بخش خصوصی هستند و حدود ۵ درصد باقی مانده شامل موسسات عمومی غیرانتفاعی می‌شود.

لبافی اظهار کرد: ستاد نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی می‌تواند به مثابه دفتر مسئولیت‌های اجتماعی و یا کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق بازرگانی باشد و هیات نمایندگان اتاق بازرگانی نیز بنا به اختیارات خود می‌توانند تغییراتی در این ساختار بدهند.

او افزود: وابستگی این مدل به شخص استاندار به عنوان مقام عالی دولت در استان، این چالش را ایجاد می‌کند که با هر تغییر، روند ادامه این طرح به خللی دچار شود که از این منظر باید برای تثبیت آن در استان و حتی در سطح ملی، چاره جویی لازم صورت گیرد.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسانی رضوی ادامه داد: چهار هزار و ۹۶۴ فعالیت اقتصادی شامل پروژه کسب و کار خرد و متوسط تا به امروز از معین‌ها در سامانه ثبت شده که از این تعداد سه هزار و ۵۱۱ فعالیت اقتصادی از ۱۳۴ معین به وسیله گروه کارشناسی نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی بررسی و تایید شده است.

لبافی بیان کرد: در صورت اجرا و بهره برداری کامل از فعالیت‌های تایید شده، حدود ۳۸ هزار و ۹۸۱ فرصت شغلی در قالب فرصت جدید، تثبیت اشتغال و بهبود سرانه‌های درآمدی در استان ایجاد خواهد شد. از سه هزار و ۵۱۱ فعالیت تایید شده، ۶۶.۳ درصد فعالیت‌ها مربوط به بخش کشاورزی، دامداری و دامپروری است. به لحاظ فراوانی نوع فعالیت‌های اقتصادی تایید شده نیز دو هزار و ۶۹۰ فعالیت ایجادی، ۲۰۲ فعالیت تکمیلی، ۵۱۵ فعالیت توسعه‌ای و ۱۰۴ فعالیت ظرفیت خالی است.

انتهای پیام//ف. ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار