به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ وحیدفیض اللهی کارشناس مسئول سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در تحلیل عوامل موثر در خودکشی، پنج عامل ابتلا به اختلالات روانی، تعارضات خانوادگی و زناشویی، اعتیاد، بیکاری و بیماریهای جسمانی و صعب العلاج بیش از همه عوامل در خودکشی نقش داشته است.
او افزود: میانگین نرخ خودکشی در کشور ۶.۲ نفر در صدهزار نفر جمعیت است که این میزان در استان بالاتر است.
فیض اللهی تصریح کرد: بر اساس بررسی صورت گرفته در سال ۱۳۹۸، میزان خودکشی در سنین ۱۵ تا ۳۴ سال بیشتر بوده است.
این مسئول افزود: همچنین بر اساس این بررسی اقدام به خودکشی در زنان بیشتر بوده اما در مردان فوت ناشی از خودکشی بالاتر است چرا که عمدتا از روشهای خشن برای خودکشی استفاده میکنند.
وی افزود: میزان اقدام به خودکشی در افراد مجرد بیشتر از افراد متاهل است اما در مرگ ناشی از خودکشی تفاوت چندانی بین این دو گروه وجود ندارند.
فیض اللهی از تدوین ۱۰ استراتژی برای مقابله با خودکشی در استان خبر داد وگفت: از مهمترین آنها میتوان به آموزش و اطلاع رسانی، تسهیل ارائه خدمات مشاوره، بیماریابی و درمان افراد اقدام کننده به خودکشی، شناسایی و درمان بیماران مزمن روان، کاهش دسترسی به مواد و وسایل خطرزا اشاره کرد.
او با اشاره به اینکه سند پیشگیری و مقابله با خودکشی در استان در حال تدوین است افزود: در این سند وظایف دستگاهها و برنامههای آنها مشخص شده و قرار است این سند در اختیار دستگاهها قرار گیرد تا نظر آنها اخذ شده و به جمع بندی جهت تدوین این سند برسیم.
انتهای پیام/س