دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت: مدرسه می‌تواند کانون اصلی فعالیت‌ها و برنامه‌های مبارزه با اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،  سلیمان کرمی در دیدار با مدیرکل آموزش و پرورش فارس و در جلسه هم‌اندیشی که پیرامون اجرای طرح "یاریگران زندگی" تشکیل شد، نقش این نهاد تعلیمی و تربیتی را در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مهم برشمرد و گفت: آموزش و پرورش به‌عنوان نهاد تعلیم و تربیتی می‌تواند کانون اصلی فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها برای مبارزه با اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی باشد.

او افزود: مصونیت بخشی کودکان و نوجوانان در برابر عوامل مخاطره‌آمیز اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی زمانی می‌تواند کارآمد و اثربخش باشد که بتواند در قالب یک نهضت فرهنگی جامع و کامل درآید.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس بر اجرای دقیق مفاد طرح "یاریگران زندگی" توسط آموزش و پرورش تأکید کرد و افزود: اجرای دقیق طرح یاریگران زندگی با هدف جلب مشارکت همسالان، حمایت فعالانه والدین و کادر مدیریتی و آموزشی مدارس می‌تواند نقش به‌سزایی در راستای پیشگیری از اعتیاد و کاهش آسیب‌های اجتماعی در بین دانش آموزان داشته باشد.

کرمی افزود: اگر آموزش‌ها و برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد مطابق طرح یاریگران زندگی برای گروه هدف از جمله دانش‌آموزان برگزار و اجرا شود می‌تواند نتایج خوبی برای جامعه از جمله کنترل و مهار آسیب‌های اجتماعی را به ارمغان بیاورد.

او با تأکید بر تهیه و تولید محتوای اثرگذار و جذاب پیشگیرانه در برنامه شاد و ایجاد کانون یاریگران زندگی در بستر سامانه شاد، گفت: باید با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود به ویژه فضای مجازی در ایام محدودیت‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا، نسبت به افزایش نرخ سطح پوشش برنامه‌ها در کانون‌های هدف برنامه‌ریزی و اقدام شود و با ارزیابی دقیق برنامه‌ها، فعالیت و عملکرد کانون‌ها در سطح مدارس رصد و نتایج مثبت و اثرگذار فعالیت کانون‌های یاریگران زندگی در سطح مدارس به‌ویژه در بخش پیشگیری از آسیب اعتیاد به‌صورت الگویی به سایر کانون‌های فعال در سطح مدارس انتقال و انتشار داده شود.

کرمی اظهار داشت: با آگاهی بخشی مبتنی بر اصول علمی، افزایش دانش و مهارت‌های زندگی می‌توانیم فرزندانمان را در برابر عوامل وسوسه‌انگیز و خطرات ناشی از اعتیاد به مواد مخدر واکسینه کنیم.

او، هم‌افزایی و انسجام را گامی مهم برای کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: حل مشکل آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد به مواد مخدر و روان‌گردان‌ها بدون هم‌افزایی دستگاه‌های متولی میسر نیست لذا در اجرای این طرح و سایر برنامه‌های فرهنگی و پیشگیری باید همه دستگاه‌های ذی‌ربط و تشکل‌های مردم‌نهاد با تمام توان و پتانسیل‌های موجود پای‌کار بیایند.

گفتنی است "یاریگران زندگی" عنوان طرحی است که توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر تهیه و تدوین و در قالب تفاهم‌نامه‌ای با وزارت آموزش‌وپرورش باهدف ظرفیت‌سازی برای جلب مشارکت همسالان با تشکیل و شبکه‌سازی همیاری‌های دانش آموزان و ذینفعان مدرسه و محله با توانمندسازی ایشان در زمینه پیشگیری اولیه از اعتیاد و رفتار‌های پرخطر در مهرماه سال ۹۸ منعقد شده که اجرای این طرح پارسال ۲۰ درصد، امسال ۶۰ درصد و سال ۱۴۰۰، ۱۰۰ درصد مدارس در مقاطع ابتدای، متوسطه اول و دوم استان فارس را تحت پوشش قرار می‌دهد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار