به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، با شیوع ویروس کرونا در ایران از اوایل اسفند سال ۱۳۹۸، زندگی روزمره مردم تحت الشعاع تعطیلی اصناف، ادارات و محدودیتهای اجتماعی قرار گرفت و نوروز سال ۹۹ جور دیگری رقم خورد.
نیمه اول فروردین در سراسر کشور تقریبا با تعطیلی کامل سپری شد و اواخر فروردین مردم در حالی جشن نیمه شعبان را برگزار کردند که دیگر خبری از برپایی مراسمهای شادمانی و توزیع شیرینی و شربت نبود. هرچه بود، خبر از کرونا بود و مراقبت برای حفظ سلامتی و تندرستی.
روزها در سایه کرونا در حالی سپری میشود که هنوز به علت شیوع کرونا بسیاری از مشاغل همانند دستفروشها و واحدهای صنفی پر خطر تعطیل هستند و این روند ادامه دارد.
اما در سایه همین کرونا، بسیاری از مردم و گروههای بسیجی آغوش مهربانی گشودند و یاری گر اقشار کم بضاعت و تنگ دست جامعه شدند.
این روزها دست مهربانی مردم استان یزد نیز همانند مردم دیگر مناطق کشور به یاری نیازمندان و صاحبان مشاغل آسیب دیده از کرونا آمده تا نقش اجتماعی و نوع دوستی خود را به خوبی ایفا کنند.
ماهها از یکه تازی ویروس منحوس کرونا میگذرد و کادر درمان همچنان در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند. افرادی که شبانه روز خود را وقف خدمت رسانی و بهبود بیماران درگیر با ویروس کرونا کرده اند و تاکنون بیش از ۵۶۷ نفر از کادر درمان یزد به کرونا مبتلا شده اند.
همچنین محمود شمس الدینی، عضو بسیج جامعه پزشکی استان یزد، به دلیل ابتلا به بیماری کووید ١٩ اولین شهید سلامت استان لقب گرفت.
محمد شجاعان مدیرکل کمیته امداد استان یزد با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در زمینه ورود خیران به میدان کمک رسانی به مردم، عنوان کرد: خوشبختانه خیران استان یزد در این زمینه نمره قبولی دارند و یزد در زمینه مشارکت خیران در امر رسیدگی به محرومان و آسیب دیدگان از کرونا رتبه نخست را دارد.
او افزود: خیران یزدی برای پرداخت کمکهزینه ازدواج و تأمین جهیزیه ۸۳ نوعروس تحت حمایت مساعدت کرده اند.
شجاعان ادامه داد: این نهاد ۴۳۰ میلیون تومان در نیمه نخست سال جاری برای کمک به تأمین جهیزیه نوعروسان نیازمند و کمک به امر ازدواج آنان هزینه کرده است.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد گفت: به مدد نیکوکاران در هشت ماهه امسال ۳۸ میلیارد و ۶۷۵ میلیون تومان کمک معیشت به مددجویان تحت حمایت کمیته امداد استان پرداخت شده است.
اقدام جهادی مادر شهیدی در یزد که منزل خود را به کارگاه دوخت ماسک تبدیل کرده است.
این ماسکها که از سوی مادران شهید و خواهران طلبه دوخته میشود، پس از آماده سازی برای استریل شدن به مرکز انرژی اتمی در شهر تفت ارسال میشود و در آنجا بسته بندی و سپس به مراکز درمانی ارسال میشوند.
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود از حرکت مادر شهید یزدی (مادر شهید محمدهادی غلامی نژاد) که با همکاری جمعی از بانوان، خانه خود را به خیاط خانه تبدیل کرده و فعالیتی جهادی دارند، قدردانی به عمل آوردند.
سردار رضا پورشمسی، فرمانده سپاه الغدیر استان یزد گفت: رزمایش کمک مومنانه در قالب طرح شهید حاج قاسم سلیمانی همزمان با سراسر کشور در ۸۲۰ پایگاه مقاومت بسیج و مسجد یزد آغاز شده است.
او با بیان اینکه تاکنون بیش از ۸۰ هزار بسته معیشتی، فرهنگی و بهداشتی در استان توزیع شده است، افزود: در سومین مرحله بیش از ۲۰ هزار بسته توزیع میشود.
سرهنگ سید امیر حسینی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج ثارالله نیز یزد گفت: در طرح رزمایش همدلی، مواسات و کمکهای مؤمنانه جمعی از خیرین و بسیجیان پایگاه مقاومت بسیج شهید پاکنژاد اقدام به تهیه و توزیع ۱۱۰ بسته کمک معیشتی نمودند.
او افزود: اقلام موجود در هر بسته اهدائی شامل: برنج ایرانی، گوشت بره، مرغ گرم، سویا، ماکارونی، روغن مایع، عدس، شکر و ماسک بهداشتی است.
مهدی پیشکوهی پور مدیر روابط عمومی گروه تعاونی پیشگامان یزد گفت: در سالروز ولادت با سعادت حضرت رسول اکرم (ص) و حضرت امام جعفر صادق (ع) و روز اخلاق و مهرورزی با حضور محمدعلی طالبی استاندار و جمعی دیگر از مسئولان یزد، این گروه تعاونی هزار و ۲۵ بسته کمک معیشتی در بین نیازمندان توزیع کرد.
او افزود: در همین چارچوب پنج دستگاه اکسیژنساز نیز تحویل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان شد.
حسن جواهریان، مسئول دفتر مرکزی کانونهای خدمت شهرستان یزد گفت: بیش از ۱۵۰ نفر از خادمیاران شهر یزد داوطلبانه برای کمک به کادر درمان شتافتند.
او ادامه داد: خادمیاران رضوی علاقهمند از گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال و بدون بیماریهای زمینهای هستند که با برنامه ریزی و دریافت آموزش لازم در بخشهای مختلف به کادر درمان بیمارستانها کمک میکنند.
دبیر کانونهای خدمت رضوی شهرستان یزد گفت: تاکنون ۴۰ نفر از این خادمیاران به بیمارستانهای استان معرفی شدند.
حجت الاسلام و المسلمین محمد شمس مدیر حوزه علمیه یزد گفت: در ایام شیوع کرونا، طلاب یزدی در حوزههای مختلف حضور جهادی خود را در عمل نشان دادند.
او تصریح کرد: از جمله اقداماتی که از سوی طلاب استان یزد انجام شد، تغسیل اموات کرونایی بود که در روزهای ابتدایی شیوع کرونا، نگرانیهای بسیاری را برای عموم مردم به وجود آورده بود و با حضور جهادی و ایثارگرانه طلاب در این عرصه، نگرانیها از بین رفت.
مدیر حوزه علمیه استان یزد افزود: کمک به معیشت مردم هم از دیگر اقداماتی بود که از سوی طلاب در این ایام انجام شد و در چندین مرحله بستههای معیشتی و کمکهای خیرخواهانه بین نیازمندان نقاط مختلف شهر توزیع شد.
او ادامه داد: بخشی از طلاب جهادی نیز به دلیل نیاز کادر درمانی و بیماران به آب میوه طبیعی و بهداشتی، اقدام به گرفتن آب میوه و توزیع آنها کرده و با حضور در بیمارستانها فعالیت روحیه بخشی داشتند.
محمد جواد طاهری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یزد گفت: دانشجویان بسیجی دانشگاه یزد در قالب نیروهای خدماتی به کمک کادر درمان شتافتند.
او افزود: دانشجویان بسیجی دانشگاه یزد با تهیه آب میوه مخصوص بیماران کرونایی برای بیمارستانهای افشار و شهید صدوقی یزد در ساختمان مهتاب این دانشگاه مشغول کمک رسانی به کادر درمان برای مقابله با کرونا هستند.
دبیر قرارگاه جهادی مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی استان یزد گفت: از اوایل اسفندماه با شیوع ویروس کرونا دانشجویان بسیجی دست به کار شدند و فعالیتهای متنوعی برای مهار کرونا انجام دادند.
آخوند زاده ادامه داد: دانشجویان در این ستاد بیش از ۵۰ مقاله علمی را ترجمه کردند و با این کار توانستند تجربیات روز دنیا را در اختیار مردم قرار دهند. کار دیگر این ستاد راه اندازی سایت «سدک» بود تا بتواند مرجعی برای اطلاع رسانی و آموزش در زمینه مقابله با کرونا باشد.
جانشین ناحیه بسیج دانشجویی یزد تصریح کرد: یکی از مهمترین نقش آفرینیهای دانشجویان بسیجی استان یزد در بحران کرونا، حضور و خدمترسانی در بیمارستانها و نقاهتگاههای نگهداری از بیماران کرونای بود.
آخوند زاده گفت: پس از گسترش این بیماری در استان و اعلام نیاز بیمارستان شهید صدوقی (ره) یزد، گروه جهادی فاطمه الزهرای دانشگاه یزد در این بیمارستان مستقر شد و با استفاده از دانشجویان دانشگاههای مختلف استان، طلاب و سایر نیروهای داوطلب جهادی به حل مشکلات پشتیبانی بیمارستان و کمک به کادر درمان پرداختند.
رئیس روابط عمومی دانشگاه یزد نیز از کمک ۱۱ میلیارد ریالی خیرین این دانشگاه به بیمارستانهای درگیر کرونا یزد خبر داد.
دشتی زاد ادامه داد: از محل این کمک ها، ۳۰ دستگاه کمک تنفسی (bipap)، یک عدد ونتیلاتور پرتابل، یک دستگاه الکتروشوک و یک عدد مانیتور علائم حیاتی خریداری و اهدا شد.
محمد علیان مسئول گروه جهادی پویش نذر سیب در شهرستان مهریز گفت: کارگاه آب میوهگیری و توزیع آب میوه ویژه کادر درمان و بیماران کووید ۱۹ در مهریز راهاندازی شده که بلافاصله بعد از تهیه آب میوه تحویل بیمارستان فاطمه الزهرا (س) میشود.
او افزود: حدود ده نفر از دانش آموزان در این پویش فعالیت دارند و روزانه از دویست کیلوگرم سیب و صد کیلوگرم هویج، آبمیوه تهیه میشود.
او ادامه داد: در این کارگاه متناسب با نیاز بیمارستان آب میوه تهیه و به صورت تازه در سه شیفت کاری در اختیار بیمارستان مهریز قرار داده میشود.
مسئول گروه جهادی پویش افزود: هزینه تهیه و توزیع این آب میوهها را خیران مهریزی پرداخت میکنند.
پس از بروز مشکل کمبود اکسیژن در بیمارستانهای یزد، مردم، موسسههای خیریه، افراد نیکوکار و واحدهای صنعتی و معدنی از جمله چادرملوی اردکان وارد میدان شدند و دستگاههای اکسیژن ساز برای همه مراکز درمانی استان را رایگان تامین کردند.
ناصر تقی زاده مدیر شرکت معدنی و صنعتی چادرملوی اردکان گفت: ۵۰ تن مواد ضدعفونی مایع و جامد و هزاران عدد ماسک و دستکش نیز بین شهروندان توزیع شد.
او ادامه داد: تجهیز نقاهتگاه اضطراری اردکان با ۱۰۰ تخت و نقاهتگاههای مستقر در مجتمعهای معدنی و صنعتی برای قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا و ۲۲۰ میلیارد ریال کمکهای نقدی از دیگر فعالیتهای این شرکت است.
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران نیز یک دستگاه اکسیژن ساز ۶۰۰ لیتری به ارزش دو میلیارد تومان به به بیمارستان ولیعصر (عج) بافق اهدا کرده است.
سید رسول محسنزاده مدیر بیمارستان فاطمه الزهرا (س) مهریز گفت: با کمک ۱۲ میلیارد ریالی خیران و مردم نیکوکار منطقه مشکل خرید دستگاه و مخزن اکسیژن ساز این مرکز درمانی برای معالجه بیماران کرونایی حل شد.
حجتالاسلام طباطبایی امامجمعه زارچ نیز با اشاره به همکاری خیران در ایام کرونا، گفت: خیران زارچی ۲ دستگاه اکسیژن ساز برای بیماران کرونایی به مبلغ۶۰۰ میلیون نیاز بیماران را مرتفع کردند.
ذبیح الله برجسته مدیر بیمارستان امام جعفرصادق (ع) میبد نیز گفت: دستگاه اکسیژن ساز ۶۵۰ لیتری به مبلغ دو میلیارد تومان به بیمارستان میبد اهدا شده است.
او افزود: همچنین دستگاه و مخزن شانزده هزار لیتری به یادبود مرحوم ماشالله خادمی به مبلغ یک میلیارد و یکصد میلیون تومان به بیمارستان امام جعفرصادق (ع) میبد اهدا شد.
محمد باقر قائمی، مدیر بیمارستان ولیعصر بافق گفت: دانش آموزان کلاس چهارم یکی از مدارس بافق برای همراهی با کادر درمان پس اندازهای خود را روی هم گذاشتند و کرمهای مرطوب کننده و آبرسان برای کادر درمان تهیه کردند.
او ادامه داد: این اندوختههای کودکانه حدود ۳۰ میلیون ریال بود که با همت خانوادههای این دانش آموزان صرف تهیه کرمهای آبرسان شد.
قائمی اظهار داشت: کار زیبای این دانش آموزان و توزیع ۷۲ قلم از کرمهای آبرسان در بین کادر درمان باعث دلگرمی ایثارگران سلامت شد.
میلاد یکی از کارکنان یک کارواش در بافق نیز که به کرونا مبتلا شده، پس از بهبودی به شکرانه سلامت و برای قدردانی از مدافعان سلامت به آنها خدمات رایگان ارائه میدهد.
کاظم حسینی مدیر آموزش و پرورش مهریز گفت: به همت خیران صد دستگاه گوشی تلفن همراه و تبلت به ارزش دویست و پنجاه میلیون تومان برای استفاده دانش آموزان نیازمند و بهره گیری از کلاسهای فضای مجازی تهیه شده است.
او افزود: کمکهای موسسات خیریه شهرستان، بسیج فرهنگیان، اولیای مدرسهها و خیران برای تامین گوشی دانش آموزان بی بضاعت در این شهرستان همچنان ادامه دارد.
مهدی جعفری مدیر روابط عمومی مؤسسه اندیشه روشن ندوشن گفت: مؤسسه اندیشه روشن به منظور رسالت اساسی خود در حمایت از اقشار آسیب پذیر اجتماعی و حمایت از دانش آموزان مستعد مدارس بخش ندوشن در آغاز سال تحصیلی جدید اقدام به اهدای وسایل و نوشت افزارهای مورد نیاز برای دانش آموزان کرد.
او افزود: در این مرحله ۲۵ عدد گوشی تلفن همراه، ۵ عدد تبلت و ۱۰۰ بسته نوشت افزار بین دانش آموزان نیازمند توزیع شد.
در روزهای تلخ کرونایی، نیکوکاران یزدی دست قشرهای آسیب دیده از کرونا را به مهربانی میفشرند که به حرکت درآمدن چرخهای تولید و خدمت به همنوع، فقط گوشهای از این رزمایش همدلی در روزهای کرونایی است.
امید میرود با حمایت هرچه بیشتر مردم و مسئولان ویروس کرونا را شکست داده و بتوانیم مشکلات را پشت سر بگذاریم.
گزارش از: صدیقه فلاحتی