معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ۵۸۶ بیمار مبتلا به ایدز در استان شناسایی شده‌اند که ۶۶ درصدشان در گروه سنی ۲۵ تا ۴۰ سال هستند.


به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، عبدالمحمد خواجه‌ئیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: بر اساس نظام جامع مدیریت داده‌های الکترونیک اچ. آی. وی استان، از سال ۱۳۷۲ تا تاریخ اول آذر امسال در مجموع ۵۸۶ نفر آلوده به اچ. آی. وی شناسایی‌شده‌اند که مشابه آمار کشوری ۸۱٫۵ درصد آنان را مردان و ۱۸٫۵ درصد را زنان تشکیل می‌دهد.

او افزود: در سال ۱۳۹۸ تعداد ۲۷ مورد جدید اچ. ای. وی مثبت شناسایی شد، درحالی‌که امسال با توجه به همه‌گیری کووید -۱۹ و مراجعات کمتر افراد، تنها ۲ مورد جدید از بیماری شناسایی‌شده است.

اعتیاد تزریقی عمده‌ترین راه انتقال اچ آی وی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: بررسی موارد شناسایی‌شده نشان می‌دهد که عمده‌ترین راه انتقال آلودگی در استان از طریق اعتیاد تزریقی (۵۹٫۵ درصد) است و پس‌از آن برقراری روابط جنسی (۲۲٫۶ درصد) است.

خواجه‌ئیان عنوان کرد: بیش‌ترین راه انتقال در زنان از راه جنسی (۶۷٫۵ درصد) بوده است که از همسران خود مبتلا شده‌اند، بنابراین لازم است بیماران در ابتدای تشخیص آلودگی برای دریافت خدمات لازم به مرکز مشاوره مراجعه نمایند تا با همکاری تیم مراقبت و درمان از مبتلا شدن همسر و فرزندانشان جلوگیری شود.

هیچ فردی نباید به دلیل بیماری زیر فشار باشد

رئیس مرکز بهداشت استان بوشهر، با بیان اینکه در استان بوشهر بیشترین گروه سنی درگیر (۶۶ درصد) ۲۵ تا ۴۰ سال هستند، افزود: امروزه اتفاق‌های خوبی در روند مراقبت و درمان بیماران در جهان، کشور و استان رخ‌داده است.

خواجه‌ئیان گفت: دسترسی مطلوب به دارو‌های ضد ویروسی یکی از مهمترین موفقیت‌های برنامه در پیشگیری از انتقال بیماری به دیگران است که از طرفی باعث ارتقا کیفیت زندگی بیماران نیز می‌شود.


بیشتر بخوانید


او ادامه داد: البته حمایت‌های روانی و اجتماعی از این بیماران و خانواده‌های آن‌ها برای کاهش فشار‌های مضاعف ناشی از قضاوت‌های نادرست  ضروری است و هیچ فردی نباید به دلیل بیماری تحت فشار قرار گیرد و یا از حقوق اجتماعی خود محروم شود.

 کووید -۱۹ بر مراقبت از مبتلایان اچ آی وی سایه نیندازد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: هم‌اکنون ۲۳۷ نفر زیر پوشش خدمات رایگان مراقبت و درمان مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان قرار دارند که برای بیش از ۹۰ درصد آنان دارو‌های ضدویروسی به‌طور رایگان شروع‌شده است.

خواجه‌ئیان افزود: همچنان کودکان، زنان، نوجوانان، زنان باردار از گروه‌های هدف اصلی برنامه پیشگیری و کنترل اچ. آی. وی هستند و نباید اجازه دهیم آثار بیماری کووید -۱۹ بر مراقبت به‌موقع این گروه‌های آسیب‌پذیر سایه افکند.

او بیان کرد: علاوه بر این بررسی‌ها نشان می‌دهد اگر همزمانی ابتلا به دو بیماری سل و اچ. آی. وی در این بحران به خوبی مدیریت نشود ظرف ۵ سال آینده مرگ ناشی از این دو بیماری حداقل دو برابر خواهد شد.

درمان هرچه سریع‌تر با شناسایی به‌موقع بیماران آلوده به اچ. آی. وی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: شناسایی به‌موقع افراد آلوده‌ای که از وضعیت خود مطلع نیستند، منجر به درمان هرچه سریع‌تر بیماری و افزایش ایمنی بدن آنان خواهد شد.

خواجه‌ئیان گفت: این موضوع کمک بسیار بزرگی در پیشگیری از ابتلا به کووید - ۱۹ عارضه دار در این افراد است.

او افزود: هم‌اکنون آزمایش‌های لازم در آزمایشگاه تشخیص مولکولی و ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به صورت رایگان برای بیماران انجام می‌شود، به طور قطع این دسترسی کیفیت ارائه خدمات را ارتقا می‌بخشد.

نگرانی از افزایش آسیب‌های اجتماعی به ویژه در میان جوانان و نوجوانان

رئیس مرکز بهداشت استان بوشهر بیان کرد: شواهد موجود نشان می‌دهد مهمترین راه‌های انتقال ویروس اچ. آی. وی در ایران اعتیاد تزریقی و تماس‌های جنسی غیرمتعارف است و از آنجا که ابتلا از راه تزریق مواد به سوی انتقال جنسی درحال تغییر الگو است، شناخت ناکافی از روش‌های پیشگیری و افزایش آسیب‌های اجتماعی به ویژه در میان جوانان و نوجوانان بسیار نگران‌کننده است.

 خواجه‌ئیان عنوان کرد: در استان بوشهر همگام با سراسر کشور مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری و همچنین مراکز خدمات جامع سلامت در ارائه آموزش و مشاوره افراد در معرض خطر و یا دارای رفتار‌های پرخطر فعالند و وسایل پیشگیری مناسب را به‌طور رایگان در اختیار افراد قرار می‌دهند.

او افزود: با توجه به اینکه یکی از راه‌های مهم انتقال از طریق مادر باردار آلوده به جنین است، در همه مراکز خدمات جامع سلامت آزمایش رایگان تشخیص سریع اچ. ای. وی در دوران بارداری برای مادران باردار انجام می‌گیرد تا با شناسایی به‌موقع و شروع درمان مناسب بتوان از انتقال آلودگی به نوزاد پیشگیری رد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: هم استانی‌ها با مراجعه به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری زیر پوشش این دانشگاه در شهر‌های بوشهر و برازجان می‌توانند از خدمات مشاوره، آزمایش و درمان رایگان بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.