به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سمبوسه یکی از غذاهای محبوب در جنوب کشورمان است که البته اصلیت کاملا ایرانی ندارد و در کشورهای دیگر هم به شیوههای متفاوتی تهیه میشود و انواع مختلفی دارد. در کشور خودمان سمبوسه معمولا با پیاز داغ و سیب زمینی و سبزیجات معطر درست میشود و مزه تند و لذیذی دارد، اما همانطور که گفتیم شما با اضافه کردن مواد دلخواهتان میتوانید سمبوسههای متفاوتی تهیه کنید.
برای مثال سمبوسه با سبزیجات و پودر کاری که در هند دستورالعمل اصلی برای تهیه این غذا است، میتواند دستورالعمل این بار شما برای تهیه یک سمبوسه خوشمزه باشد. برای تهیه این سمبوسه هندی علاوه بر سیب زمینی و پیاز به سبزیجات دیگری مثل هویج و نخود فرنگی نیاز است. البته که به دلخواه میتوانید سبزیجات و مواد دیگری هم اضافه کنید. سمبوسه هندی برای کسانی که رژیم غذایی وگان یا گیاهخواری دارند هم میتواند یک گزینه مناسب برای تنوع غذاییشان باشد.
مواد لازم برای تهیه خمیر سمبوسه
روغن یک قاشق غذاخوری
پیاز (ریز خرد شده) یک عدد
سیر (خرد شده) دو حبه
سیب زمینی بزرگ یک عدد
هویج ۱۰۰ گرم
نخود فرنگی منجمد ۱۰۰ گرم
پودر کاری دو قاشق چایخوری
عصاره سبزیجات ۱۰۰ میلی لیتر
بیشتر بخوانید
طرز تهیه سمبوسه هندی مخصوص گیاهخواران
سمبوسه نوعی غذای خوشمزه است که با محتویات متفاوتی تهیه میشود. در این مطلب میخواهیم طرز تهیه یک سمبوسه هندی را به شما آموزش دهیم که بسیار مناسب افراد گیاهخوار و کسانی است که رژیم غذایی وگان دارند. این سمبوسه گیاهی برای افراد با رژیم غذایی عادی نیز مناسب است چرا که مصرف سبزیجات از جمله عادتهای غذایی است که باعث افزایش عمر میشود.
برای تهیه مواد داخل این سمبوسه باید سیر و پیاز را بعد از این که پوست کندید، بشویید و به صورت ریز خرد کنید. سپس مقداری روغن داخل تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود. پیاز و سیر را داخل تابه بریزید. ادویه کاری را هم اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه مواد را تفت دهید تا پیاز و سیر نرم شوند. در این فاصله سیب زمینی و هویج را پوست گرفته و بعد از اینکه شستید به صورت نگینی خرد کنید. سیب زمینی و هویج خرد شده را همراه نخود فرنگی به مواد داخل تابه اضافه کنید. به مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کنید. حدود ۱۰۰ میلیلیتر آب به مواد اضافه کنید و عصاره سبزیجات را داخل آب حل کنید. اجازه دهید تا آب به جوش آمده و مواد حدود سی دقیقه روی حرارت بمانند و بپزند.
برای تهیه خمیر سمبوسه، اما باید اول آرد و نمک را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید. وسط مخلوط آرد و نمک را باز کنید و به حالت گودال در بیاورید تا بتوانید مواد را داخل آن بریزید. روغن و ۱۰۰ میلیلیتر آب اضافه کنید و شروع به مخلوط کردن مواد کنید تا یک خمیر سفت ایجاد شود. روی سطح کارتان را آرد پاشی کرده و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهید تا یکدست شود. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا خمیر به عمل آید.
خمیر را به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قطعه را به شکل گلوله در بیاورید. به کمک دست یا وردنه خمیر را مثل یک دایره به قطر ۱۵ سانتیمتر دربیاورید. سپس دایره را با چاقو نصف کنید.
لبه خمیر را به کمک قلموی آشپزی مقداری خیس کنید. یک قاشق غذاخوری از مواد را وسط خمیر بریزید و دو لبه خمیر را روی مواد برگردانید. به کمک دست لبههای خمیر را روی هم فشار دهید تا قسمت بالای خمیر بسته شود. خمیرهای باقیمانده را به همین شکل از مواد پر کنید.
روغن را داخل یک قابلمه یا تابه عمیق بریزید. حرارت را روشن کنید تا روغن به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برسد. سمبوسهها را به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه داخل روغن سرخ کنید تا ترد و طلایی شوند. سپس آنها را داخل یک ظرف روی دستمال بچینید تا روغن اضافیشان گرفته شود. روی سمبوسه هندی را میتوانید با سبزیجات معطر مثل نعنا یا جعفری تزئین کنید، نوش جان.
فوت و فنهای طرز تهیه سمبوسه هندی
سمبوسهها را میتوانید با انواع سس مثل سس چاتنی هندی، سس کچاپ یا سس رنچ سرو کنید.
اگر درست کردن خمیر وقتتان را میگیرد، میتوانید از خمیر پیراشکی آماده استفاده کنید.
برای اینکه سمبوسهها را داغ سرو کنید، میتوانید قبل از سرو آنها را چند دقیقه داخل فر بگذارید.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/