کارشناس آب و خاک جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در طرح های انتقال آب، تمام جوانب و نیاز آبی جهت شرب، صنعت و کشاورزی باید سنجیده شود و بعد انتقال صورت گیرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سعید تراکمه کارشناس آب و خاک جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به انتقال غیر کارشناسی و غیراصولی آب از سرچشمه‌های زاینده رود و کارون در استان اظهار داشت: تمام جوانب و نیاز آبی جهت شرب، صنعت و کشاورزی باید سنجیده شود و انتقال صورت گیرد که هیچ مطالعات و کارشناسی در این باب صورت نگرفته است.

او افزود: در انتقال آب بین حوضه‌ای ابهامات زیادی وجود دارد که پس از رفع ابهامات، دلایل کارشناسی و رفع نیاز مبدا در شرب، صنعت و کشاورزی انتقال جهت شرب صورت گیرد.


بیشتر بخوانید


تراکمه اضافه کرد: سوء مدیریت، افزایش حاشیه نشینی کلان شهرها، مهاجرت روستاییان، عدم رعایت الگوی مصرف آب ازعوامل مهم و تاثیرگذار بحران آب و چالش‌های پیش رو است.

او پیرامون گسترش فضای سبز و جنگل کاری در حوضه مقصد ادامه داد: با توجه به بحران خشکسالی و کمبود شدید منابع آبی درفلات مرکزی، گسترش فضای سبز شهر‌ها و جنگل کاری در شرایط کنونی بر چه اساسی صورت گرفته است.

تراکمه با اشاره به ممنوعیت کشت برنج در فلات مرکزی گفت: تداوم بحران خشکسالی، کاهش منابع آب زیرزمینی در حوضه مبدا و کشت برنج در فلات مرکزی با توجه به بحران آبی، عدم ترغیب کشاورزان به کشت محصولات با آبی کمتر، عدم اصلاح الگوی کشت، حفر ۱۸ هزار چاه غیر مجاط در مسیر رودخانه، اکوسیستم زاینده رود را به کلی تغییر داده است.

او به بیان اینکه با انتقال غیر اصولی آب محیط زیست و زیست بوم‌های چهارمحال و بختیاری تخریب می‌شوند افزود: طبیعتا با انتقال غیر اصولی آب، نوسانات شدید منابع زیر زمینی و اقلیمی رخ می‌دهد و در نتیجه محیط زیست و زیست بوم‌های گیاهی و جانوری چهارمحال و بختیاری نابود می‌شوند.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.