اگر زن و شوهر در یک کارگاه شاغل به کار باشند و هر دو استحقاق برخورداری از کمک عائله مندی را داشته باشند، کمک عائله مندی به هر دو آنها تعلق میگیرد.
منظور از استحقاق این است که دارای فرزند باشند و ثانیا سابقه پرداخت ۷۲۰ روز حق بیمه کار (بیمه اجباری) به صندوق تامین اجتماعی داشته باشند. ثالثا فرزندشان کمتر از ۱۸ سال داشته باشد یا اینکه اگر سن وی بالاتر از ۱۸ سال است یکی از دو شرط زیر را داشته باشد: یا فقط شاغل به تحصیل باشد و یا بدلیل بیماری یا معلولیت قادر به کار کردن نباشد؛ البته این موضوع (معلولیت یا بیماری) باید به تایید سازمان تامین اجتماعی برسد.
نکته بسیار مهم این است که جنسیت فرزند (اعم از دختر و پسر) یا تجرد و تاهل وی، تاثیری در موضوع ندارد. نهایتا باید گفت که اگر کارفرما از پرداخت این حق قانونی خودداری کند، کارگر میتواند جهت استیفای این حق قانونی، به مراجع حل اختلاف وزارت کار مراجعه کرده و دادخواست خود را تقدیم کند، ضمنا دریافت این حق قانونی مشمول مرور زمان نمیشود و کارگران میتوانند حتی بعد از قطع همکاری (یا بازنشستگی) نیز جهت مطالبه این حق قانونی اقدام نمایند.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/
در مورد "نکته بسیار مهم این است که جنسیت فرزند (اعم از دختر و پسر) یا تجرد و تاهل وی" باید گفت هم جنسیت مهم است هم تجرد و تاهل فرزند.
پسر تا زمان مشمول سربازی بودن و قبل از تاهل و به شرط تحصیل حق اولاد دریافت می کند و پس از 18 سال و عدم اشتغال به تحصیل این حق از گردن کارفرما ساقط میشود.
در خصوص دختران تا زمان تجرد و هر سنی حق اولاد دریافت میکند و به محض ازدواج این حق از ایشان سلب می شود مگر اینکه طلاق گرفته و به تکفل پدر گردد.
در صورتی که کارفرما از پرداخت این حق اجتناب کند، پس از پایان همکاری هم میتوان از طریق اداره کار احقاق حق نموده و حق اولاد را از کارفرما دریافت کنید.
به مواد 86 و 87 قانون تامین اجتماعی مراجعه فرمائید