درست است که عادت کرده‌ایم از مسئولان صرفا وعده در مورد نظارت بر بازار بشنویم، اما رفتار مردم نیز کم عاری از اشتباه نیست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، این روز‌ها خبر گران شدن اجناس، دیگر امری عادی برای مردم شده و از آن تعجب نمی‌کنند. هر صبح که مغازه‌دار کرکره را بالا می‌دهد تغییر قیمتی در اجناس صورت گرفته و باید به روزرسانی شود و همچنان قول پیگیری و حل موضوع از سوی مسئولین داده می‌شود.

در یک هفته گذشته قیمت مرغ از کیلویی ۲۰ هزار تومان به ۳۸ هزار تومان رسید یعنی یک جهش ۱۸ هزار تومانی که بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد در این مدت قیمت حمل و نقل اضافه نشده و هزینه‌های دیگر هم ثابت بوده است.

مرغداران فقط خبر از افزایش قیمت نهاده‌ها می‌دهند که با یک جست و جوی ساده می‌توان فهمید قیمت نهاده هم به آن اندازه بالا نرفته است که بخواهد قیمت مرغ را ۱۸ پله بالا ببرد.

در این میان یکی از اشتباهات رفتاری مردم می‌تواند کمی این موضوع را تشدید کند، جایی که تا توزیع مرغ تنظیم بازار شروع می‌شود، غنی و فقیر در صف قرار می‌گیرند و بیشتر از مصرف خود خریداری می‌کنند. متاسفانه رفتار اشتباه ما در همین چند روز سبب شده تا مصرف مرغ در کشور بجای این که روند کاهشی داشته باشد افزایش یابد و نسبت عرضه و تقاضا را به هم بریزد.

در این شرایط است که دلال و هر فردی که بتواند از این وضعیت استفاده کرده و قیمت‌ها را هر روز بالاتر می‌برد و تنها راه امروز برای این که قیمت‌ها کاهش یابد نخریدن مرغ است.
 

بیشتر بخوانید


گناباد با دارا بودن رتبه چهارم استان در تولید گوشت سفید این روز‌ها شاهد بالا رفتن قیمت گوشت مرغ است و مردم این شهر با راه‌اندازی کمپین نخریدن گوشت مرغ قصد دارند تا کاهش قیمت را در این شهر ایجاد کنند و الگویی برای سایر شهر‌ها باشند.

چند تا از مرغ فروشی‌های گناباد که توزیع مرغ تنظیم بازار را نیز دارند این روز‌ها شاهد حضور مردم برای خرید مرغ هستند که به سراغ مردم می‌رویم.

خانمی که در صف خرید مرغ است می‌گوید: شوهری کارگر دارم و خرید گوشت قرمز برای ما سخت است و بیشتر از مرغ استفاده می‌کنیم که این چند روز گرانی سبب شده از مرغ هم نتوانیم استفاده کنیم.

او می افزاید: قیمت مرغ در گناباد در یک هفته مثل سایر شهرستان‌ها گران شده است و خواهش داریم مسئولین برای ما قشر کارگر هم فکری بردارند دیگر مرغ هم نمی‌‍ توانیم بخریم.

آقایی که خود را معلم معرفی می‌کند می‌گوید: من هم اکنون باید در سرکلاس باشم، ولی مجبورم برای تامین مرغ در صف باشم.

او می افزاید: گناباد رتبه چهارم تولید مرغ در استان را دارد و این درست است که در همچین شهری مرغ گران شود؟ اینجا که آنقدر هزینه حمل و نقل پرداخت نمی‌شود.

سری به خیابان طالقانی می زنیم جایی که یکی دیگر از فروشگاه‌های توزیع مرغ تنظیم بازار وجود دارد.

فروشنده این فروشگاه می گوید: از روزی که خبر گرانی مرغ در شهر پیچیده مردم تقاضای زیادی برای مرغ دارند و حتی در مواردی به صورت خانوادگی در صف هستند برای خرید مرغ که این درست نیست.

او می افزاید: گناباد چندین مرغداری گوشتی دارد و دو شرکت بزرگ که کمک زیادی به آن‌ها می‌شود پس نباید گوشت مرغ در گناباد گران باشد.
 

کاهش قیمت مرغ در چند روز آینده

 
هادی ایزدی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد در این باره می گوید: میزان مصرف مرغ در گناباد برای مصرف خانگی روزانه سه تن و با مصرف هتل‌ها و تهیه غدا‌ها به ۴ تن می‌رسد که با هماهنگی‌های انجام شده روزانه به طور متوسط ۳ تن مرغ در گناباد توزیع می‌شود.

او می افزاید: مرغ گرم توزیعی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان و مرغ منجمد ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان است که پیش‌بینی ما این است به همراهی مردم تا چند روز آینده قیمت مرغ کاهش هم داشته باشد.

رسانه‌های گناباد نیز با راه اندازی پویشی با عنوان «نخریدن مرغ» و همکاری مردم توانسته‌اند صف‌های مرغ را بشکنند و از سویی با ورود دستگاه‌های نظارتی و تولیدکنندگان، این طرح به موفقیت رسیده و توانسته قیمت مرغ را در این شهرستان کاهش دهد که می‌تواند یک الگو برای دیگر شهرستان‌ها باشد.
 
فروش مرغ با ثبت کد ملی
 
حامد قربانی فرماندار گناباد نیز می گوید: گناباد یکی از تولیدکنندگان مرغ در استان است و برای ما پذیرفتنی نیست که قیمت مرغ در این شهرستان افزایش داشته باشد.

او می افزاید: متاسفانه مرغداران گناباد به طبع افزایش قیمت مرغ در کشور قیمت مرغ در گناباد را افزایش داده‌اند و در برهه‌ای تا ۳۵ هزار تومان هم رسید که از این موضوع جلوگیری می‌کنیم.

فرماندار گناباد ادامه می دهد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته باید قیمت مرغ گرم تنظیم بازار در گناباد ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان و مرغ منجمد ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان باشد و فروش مرغ آزاد نیز نباید از کیلویی ۲۵ هزار تومان بیشتر شود.

قربانی بیان می کند: هم اکنون مرغ در ۱۲ مرکز بطور روزانه حدود ۴ تن در شهرستان توزیع می شود و برای جلوگیری از این که افراد بیشتر از مصرف خریداری کنند مرغ را با ثبت کد ملی به افراد تحویل می‌دهند.
 
منبع: تسنیم 
 
انتهای پیام//ف.ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۳ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
این کد ملی عجب کاربردی دارد
فقط به آن نقطه نرسیم که هر کد ملی فقط حق دارد یک نفس بکشد