معاون کل وزیر بهداشت گفت:برای توزیع و تقسیم واکسن کرونا هیچ تبعیضی در کار نخواهد بود، لذا با محور‌های علمی واکسن توزیع خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ارزیابی اجرای محدودیت ها در مقابله با ویروس کرونا امشب ۵ آذر ماه در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر با حضور ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت در مورد بررسی قرار گرفت.

حریرچی با اشاره به آخرین خبرها از تولید واکسن، رعایت محدودیت ها و چشم انداز کرونا در کشور گفت: تامین واکسن مورد نیاز کشور از سه مسیر در حال تحقق است، لذا اولویت ارائه واکسن کرونا با سالمندان و بیماران صعب العلاج است.

او با اشاره به میزان رعایت محدودیت های کرونایی به تفکیک شهرها خاطرنشان کرد: اجرا کنندگان اصلی مردم هستند.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ما جز کشورهایی هستیم که برای خرید واکسن پول می‌دهیم و هم سبد مناسب‌تری را انتخاب کرده ایم ادامه داد: هم زمان با کشورهای دیگر واکسن را دریافت خواهیم کرد و همچنین در حال بررسی برای تولید مشترک با دیگر کشورها هستیم لذا ۴۲ میلیون دوز واکسن در اختیار ما قرار خواهد گرفت.

او اظهار کرد: مردم انتظار دارند تا بر اساس اصول علمی و عدالت محور واکسن توزیع شود، اولویت بندی های شفاف و روشنی را برای این کار انجام خواهیم داد، هیچ کسی در دریافت واکسن شهروند تر و درجه یک و دو نخواهد بود و لذا با محورهای علمی واکسن توزیع خواهد شد.

معاون‌کل وزیر بهداشت با بیان اینکه از سه مسیر واکسن کرونا دنبال می‌شود گفت: تولید ایرانی، خرید از دیگر کشور‌ها و همچنین مسیر سوم تولید مشترک با دیگر کشور‌ها در دستور کار قرار دارد.

حریرچی با اشاره به موفقیت‌های شرکت‌های دانش بنیان در تولید واکسن ادامه داد: کمیته اخلاق استفاده انسانی واکسن ایرانی کرونا را تایید کرده است.

او با بیان اینکه میزان اجرای محدودیت‌ها در مراکز اداری بیش از ۹۴ درصد است، تردد خودرو‌ها هم کاهش داشته افزود: حتی تصادفات منجر به فوت هم روند کاهشی داشته است.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ۶۹ شهرستان از وضع قرمز خارج شده و به مرحله بهتر رسیده اند و این دستاورد خوبی است که البته این به معنای آسان پنداری نیست تصریح کرد: زمستان مناطق گرمسیر هنوز شروع نشده و ما نگران هستیم که بیماری در مناطق گرمسیر اوج بگیرد.

او افزود: تاخیر در مراجعه علت‌های گوناگونی دارد و یکی از آن‌ها خود درمانی بیماران است.

حریرچی اظهار کرد: رعایت‌ها باید ادامه دار باشد و این رعایت‌ها به داخل خانه هم باید کشیده شود، به طوری که تجمع در فضای بسته بزرگترین نگرانی کرونایی ماست، اما حمل و نقل عمومی هم راضی کننده نیست.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به ضرورت همراه داشتن کارت ملی برای مبتلایان به کرونا گفت: کارت ملی باید همراه ما باشد و این قانون است، افراد باید به جا‌های مختلفی که مراجعه می‌کنند، کد ملی خود را ارائه دهند، انتظارمان این است که کسی که تست مثبت دارد باید با خود کارت ملی همراه داشته باشد، تا بر اساس آن شناسایی صورت گیرد.

او ادامه داد: تست‌های پی سی آر تیراژ قابل توجهی داشت لذا آن را کنار نمی‌گذاریم و در بیمارستان‌ها از این نوع تست استفاده خواهد شد و تست‌های سرپایی فقط در مراکز بهداشتی و با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و درمانی انجام می‌شود و در آنجا هم نیز با حساب و کتاب خواهد بود.

حریرچی افزود: امیدواریم در یکی دو روز آینده، حدود ۶۰ هزار تست به صورت روزانه اضافه شود تا به ۱۰۰ هزار تست برسیم، رپید تست هم در یکی دو هفته آینده به ۱۰۰ هزار خواهد رسید و این موضوع قدم بسیار مهمی خواهد بود.

معاون کل وزیر بهداشت تصریح کرد: بعد از کشف موارد اولیه بیماری، با استفاده از طرح شهید سلیمانی اقدام به قرنطینه افراد مبتلا خواهیم کرد، ۲۵ درصد کسانی که تست مثبت هستند در اجتماع به میزان وسیعی ظاهر می‌شوند، با استفاده از سامانه‌ها و کد ملی که در اختیار داریم، ۱۵۰ نفر تست مثبت از فرودگاه به خانه‌هایشان بازگردانده شد.

او عنوان کرد: باید اقدام به کاهش بار مراجعات به بیمارستان‌ها کنیم، تغییر فصل و تغییر قدرت تهاجمی ویروس به درجات در افزایش شمار بیماران بد حال موثر است، امیدواریم تا آخر ماه آذر ۳۰ درصد موارد بستری روزانه کاهش پیدا کند، اما راه درازی را در پیش داریم.

حریرچی افزود: رعایت یکی دو هفته‌ای نمی‌تواند مشکل را حل کند، اما دستاورد‌های زیادی هم دارد، بهتر است بدانیم این ماجرا هنوز ادامه دارد و رعایت دستورالعمل‌ها را باید همچنان ادامه دهیم و همانطور که رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت فرمودند فعلا تا اطلاع ثانوی حداقل چندین ماه این ویروس وجود دارد، بنابراین رفتار‌های فردی ما نباید تغییر کند، یکی از آفت‌هایی که با آن مواجه هستیم کم شدن رعایت شیوه نامه‌ها است.

معاون کل وزیر بهداشت بیان کرد: از سازمان‌های مردم‌نهاد می‌خواهم تا هم به خاطر مردم و هم به خاطر نام شهید سلیمانی طرح محله محوری را به نحو احسن انجام دهند، این طرح از روز شنبه شروع شده و بسیار خوب پیش می‌رود، با رعایت محدودیت‌ها امیدوارم بتوانیم به نتیجه برسیم.

سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم در ادامه برنامه گفت: مازندران بعد از دو اوج بیماری دوباره روند افزایشی گرفته و امیدورام محدودیت‌ها این روند را متوقف کند.

 موسوی افزود: کمبود پزشک نداریم، اما مسافرت و دور همی‌ها ما را نگران کرده است و متاسفانه درصد بیشتری از انتقال بیماری از دورهمی‌های خانوادگی است.

علیرضا منافی رئیس بیمارستان امام حسین (ع) هم در بخش دیگری از برنامه تصریح کرد: خبر‌های خوشی در راه است و سیر صعودی بیماری متوقف شده و لذا رفتار ویروس در طی چند ماه متغیر بوده است.

رئیس بیمارستان امام حسین (ع) خاطرنشان کرد: بدحالی بیماران در دو ماه گذشته زیاد شده بود، اما با تمام تلاش کادر درمان از این اوج به شرایط ثبات رسیده ایم، نگرانی ما از شروع دوباره اوج این بیماری است امیدوارم با رعایت محدودیت‌ها به اوج بیماری نرسیم.

فرهاد ابول‌نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم در ادامه برنامه با اشاره به اینکه از سوم شهریور روند افزایشی بیماری را شاهد بودیم، اما از مهر تثبیت شد و اکنون روند کاهشی شده است افزود: اکنون استان خوزستان شرایط بهاری دارد، اما نگران روز‌های آینده هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: با برودت هوا و بسته شدن در و پنجره شاید روند بیماری افزایشی باشد.

شاه‌عباسی رئیس بیمارستان فیاض‌بخش گفت: شرایط مانند گذشته است و ورودی بیماران همانند گذشته است، برخی از بیماران دیر‌تر به بیمارستان مراجعه می‌کنند، لذا موارد شدید در روز‌های اخیر بیشتر شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
اسماعیل
۱۲:۳۶ ۰۶ آذر ۱۳۹۹
شما گفتید ما هم باور کردیم
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۲۲ ۰۶ آذر ۱۳۹۹
شوخی نکن
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۱:۲۲ ۰۶ آذر ۱۳۹۹
عجب
Iran (Islamic Republic of)
فرزانه مهرراد
۰۹:۰۶ ۰۶ آذر ۱۳۹۹
محور علمی اول خودت برن بالا پنجاه هستی ما دهه شصتی کلا از اول اضافه بودیم یعنی روزگاری میرسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۸ ۰۶ آذر ۱۳۹۹
تبعيض !!!!؟؟؟؟مگر ميشود دردمندي رو ناديده گرفت و در اثر عدم دريافت واكسن از دنيا بره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ !!!!!!!!!
آخرین اخبار