چهارمحال و بختیاری استانی برف‌گیر و کوهستانی است و در روز‌های سرد با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شود، اما تنها راهکار مسئولان استفاده از مخلوط شن و نمک است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فصل سرما در راه است و استان چهارمحال و بختیاری که یکی از استان‌های سردسیر کشور می‌باشد نیازمند است تا با تدابیری قبل از شروع بارندگی اقدامات لازم را برای خدمت‌رسانی به مردم انجام دهند تا شاهد تکرار حوادث و اتفاقات و بی‌تدبیری‌ها در زمستان سال‌های گذشته نباشیم.

قطع راه‌های ارتباطی روستایی، مسدود شدن گردنه‌های برف‌گیر، ایجاد ترافیک و گرفتاری خودرو‌ها در برف از جمله مشکلاتی است که با یک بارش برف و باران در استان ایجاد می‌شود.

اگرچه تلاش شهرداری‌ها و راهداری‌ها برای جلوگیری از مسدود شدن یا کندی ترافیک خیابان‌ها و جاده‌های شهری و برون شهری بر اثر یخبندان قابل ستایش است، اما قطعا شن‌ریزی و نمک‌پاشی معابر راه مقابله و رفع مشکلات در روز‌های برفی نیست و این تنها یک مُسکن موقتی است که روز‌ها و سال بعد در فصل زمستان باز هم با همان مشکلات همیشگی مواجه خواهیم شد.


بیشتر بخوانید


با برپایی ایستگاه‌ها، تأمین نیروی انسانی، ماشین‌آلات غیرتخصصی، تهیه و دپوی هزاران متر مکعب شن و نمک در نقاط مختلف شهر و جاده‌ها بین‌راهی و یا بسته‌بندی آن‌ها و همچنین تأمین و استقرار هزاران سطل مخصوص نگهداری کیسه‌های حاوی شن و نمک مورد نیاز آن هزینه‌های سنگینی را به بودجه بیت‌المال تحمیل می‌کنیم، اما مشکل همچنان پا برجاست.

هرچند سال‌ها است که در معابر شهری و جاده‌های بین شهری برای آب کردن برف معابر، رفع یخ‌زدگی و جلوگیری از لغزندگی محور‌های ارتباطی از مخلوط شن و نمک استفاده می‌کنند، اما این روش قدیمی و غیراستاندارد پیامد‌های مخربی بر روی آسفالت، سازه‌های جاده‌ای و خودرو‌ها دارد که دلیل ارزان بودن استفاده از نمک را غیرقابل توجیه می‌کند، اما چرا هنوز نمک‌پاشی، مرسوم‌ترین روش ذوب کردن برف است.

کاهش نگرانی‌های ناشی از آسیب نمک‌پاشی در بازگشایی معابر به فضای سبز

هادی مهربانی سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری شهرکرد با اشاره به پیش‌بینی بارش‌های پاییزی و در راه بودن فصل زمستان اظهار داشت: باتوجه به کوهستانی بودن استان و شروع زودهنگام فصل سرما و بارندگی‌ها، لازم است مدیریت شهری، آمادگی بیشتری در برابر اتفاقات احتمالی داشته باشد در همین راستا معاونت خدمات شهری و شهرداری‌های مناطق و نواحی باید نسبت به اخذ تدابیر لازم به ویژه شارژ مخازن شن و نمک با رعایت احتیاط‌های لازم برای حفظ گیاهان و دیگر امکاناتی که برای برف‌روبی در معابر لازم است اقدامات لازم را انجام دهد.

او افزود: در همین راستا سه هزار تن شن و هزار تن نمک به منظور عملیات زمستانه پیش‎بینی و ۳۰ مخزن شن و نمک در معابر شهری مستقر می‌شود.

زمستان‌های چهارمحال و بختیاری

مهربانی با اشاره به تأمین تجهیزات لازم برای رفت و روب و یخ‌زدایی معابر بیان کرد: یخ‌زدایی و رفت و روب معابر به دو روش مکانیزه و سنتی متناسب با موقعیت مکانی اقدام می‌شود.

او ادامه داد: با اصلاحاتی که در پوشش جوی‌های آب و راه‌های دسترسی معبر به فضای سبز انجام شده نگرانی ناشی از آسیب نمک‌پاشی در بازگشایی معابر به فضای سبز کمتر است.

مهربانی با بیان اینکه سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری نیز نسبت به هرس به موقع درختان اقدام تا درصورت بارش برف، شاهد شکستگی و از بین رفتن درختان نباشیم، افزود: همچنین باید اقدامات لازم انجام تا از درختچه‌ها و گیاهان حساس در برابر سرما به خوبی مراقبت شود.

استقرار ۴۲ راهدارخانه در جاده‌های بین‌راهی استان

عزیز‌الله روشن مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در راستای ارائه خدمات زمستانه به مسافران و مردم استان، راهداری، پلیس راه و آتش‌نشانی و اورژانس و هلال‌احمر فعالیت‌های مشترکی را انجام خواهد شد.

او بیان کرد: پلیس با خودرو‌های فاقد تجهیزات زمستانی از جمله زنجیرچرخ و تجهیزات مرتبط دیگر برخورد خواهد کرد و با رانندگانی که از سرعت مجاز تخطی کنند و حرکات مخاطره‌آمیزی داشته باشند برخورد جدی صورت خواهد گرفت.

زمستان‌های چهارمحال و بختیاری

روشن، با اشاره به استقرار ۴۲ اکیپ در راهدارخانه‌های بین جاده‌ای ادامه داد: ۳۱ راهدارخانه دائمی، ۱۱ راهدارخانه فصلی، ۳۰۱ دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین تراکتور و برف‌روب و ۴۵۰ نیروی انسانی در جاده‌های استان آماده خدمت‌رسانی به مردم هستند.

او گفت: در بارش چند روز گذشته به ۷۶ خودرو امدادرسانی و ۱۹ مسافر اسکان داده شد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.