هادی خسروشاهین کارشناس مسائل آمریکا درباره گزینه‌های مطرح شده برای حضور در دولت جدید آمریکا مطالبی را بیان کرد.

هادی خسروشاهین کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره گزینه‌های مطرح شده برای حضور در دولت جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا گفت: رویکرد ملی‌گرایانه ترامپ طی چهار سال اخیر بسیاری از مفروضات تصمیم‌سازان آمریکایی پس از جنگ جهانی دوم را تغییر داد. فرض اصلی سیاست خارجی آمریکا پیش از دوران ترامپ و پس از جنگ جهانی دوم عبارت بود از اینکه آمریکا رهبری جهان را برعهده دارد.

انتخاب سالیوان و بلینکن یعنی بازگشت به سیاست مداخله‌گرایی

وی ادامه داد: انتخاب سالیوان و بلینکن از سوی بایدن یعنی بازگشت سیاست خارجی آمریکا به مواضع کلاسیک خود که عبارتند از مداخله‌گرایی و استثنا‌ء گرایی.

این کارشناس مسائل آمریکا اظهار کرد: نگرش این دو دیپلمات آمریکایی نشان می‌دهد که آن‌ها قائل به رهبری آمریکا در جهان هستند و سیاست «اول آمریکا» ترامپ را مضر می‌دانند. این طیف از سیاستمداران آمریکایی، نگرش «آمریکا برای جهان» را دارند.

وی افزود: در دوران ترامپ شاهد یک هرج و مرج در حوزه سیاست خارجی آمریکا بودیم که به رابطه این کشور و اتحادیه اروپا لطمه زد و روابط با متحدین شرق آسیا را دچار نوسان کرد. تیم بایدن سعی می‌کند که تعاملات بر اساس چند جانبه گرایی را احیا کند و از طریق بازگشت به ائتلاف‌های جهانی قدرت نرم آمریکا را مجددا بدست آورد.

اهرم‌های آمریکا علیه چین در دوران بایدن حفظ می‌شود

خسروشاهین گفت: بایدن پیش از این و در سال ۲۰۰۰ موافق رشد اقتصادی چین بود و آن را عاملی برای کنترل این کشور می‌دانست، این ایده، اما موفق نبود و اکنون دموکرات‌ها هم به دنبال محدودیت علیه چین هستند. احتمالا جنگ تعرفه‌ای بین چین و آمریکا ادامه پیدا نکند، ولی همچنان اهرم‌های فشار علیه پکن حفظ می‌شود.

وی ادامه داد: نظر این دو درباره منطقه غرب آسیا، غیرنظامی سازی سیاست خارجی آمریکا آن هم به دلیل هزینه بالای استقرار نظامی طی دو دهه اخیر در منطقه است. واشنگتن قصد دارد تا از طریق دیپلماتیک به مداخله ورزی ادامه دهد. پست مشاور امنیت ملی در آمریکا نقش «لجستیک» دارد. تمام تصمیم‌گیری‌های مهم در حوره سیاست خارجی و امنیت ملی مستقیما در شورای امنیت ملی مطرح می‌شود و از سوی مشاور امنیت ملی به رئیس جمهور گزارش داده می‌شود.

این کارشناس مسائل آمریکا اظهار کرد: رقابت بین مشاور امنیت ملی و وزیر خارجه در آمریکا همواره وجود داشته، در عین حال دوستی و خط مشی نزدیک سالیوان و بلینکن را باید در هماهنگی بهتر این دو در نظر گرفت.

استراتژی سالیوان و بلینکن در قبال ایران، حل همزمان همه پرونده‌هاست /  بایدن مسیر دشواری در لغو تحریم‌ها دارد

خسروشاهین گفت: آمریکا در راستای ترمیم قدرت نرم خود و کنترل ایران در حوزه هسته‌ای تمایل زیادی به بازگشت به برجام دارد. هرچند که این موضوع با چالش‌هایی همراه است.

وی  افزود: بایدن به برجام باز می‌گردد، اما به صورت مشروط، برای رفع تحریم‌ها هم کار آسانی در پیش ندارد، چراکه برخی از حوزه‌ها مهم مانند انرژی ذیل سرفصل‌های مختلفی تحریم شده‌اند. اگر سنا دست جمهوری‌خواهان قرار بگیرد کار برای بایدن به مراتب سخت‌تر هم می‌شود.

این کارشناس مسائل آمریکا گفت: استراتژی سالیوان و بلینکن نه همانند دوران اوباما ایجاد چند توافق ترتیبی با ایران درباره موضوعات مختلف است و نه همانند دونالد ترامپ ایجاد یک توافق کامل در مورد همه مسائل.

وی افزود: آن‌ها قصد دارند به طور همزمان درباره اختلافات با ایران در حوزه‌های مختلف رایزنی کنند. لغو ممنوعیت سفر مقامات ایران به آمریکا، ایجاد توافق منطقه‌ای از طریق میانجی‌ها تحت عنوان «آرامش در برابر آرامش» در منطقه از جمله برنامه سیاست خارجی بایدن است.

خسروشاهین در پایان تصریح کرد: اصلاح برجام اقدامی است که از نظر آن‌ها بعد از تغییر دولت در ایران می‌توان برای آن تلاش کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۲۳:۵۶ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
سلام این جانب به عنوان یک شهر وند ایرانی مسلمان و انقلابی از قول من به
آقای ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی به فرمائید که هر وقت از ایران خارج می شوی جهت دیپلماسی شما به عنوان وزیر خارجه ایران اسلامی و انقلابی هستی نه وزیری خارجه محمد رضا پهلوی اصلاً نترس محکم به ایست خیالت از ایران و جوانان انقلابی تخت تخت باشد با ولایت تا پیروزی
آخرین اخبار