یک متخصص تغذیه گفت: مهمترین عامل بروز دیابت نوع دو، اضافه وزن است، چرا که عامل به وجود آورنده این نوع دیابت، مقاومت به انسولین است.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گلبن سهراب، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تغذیه دیابت نوع یک گفت: شیر مادر در پیشگیری از بروز دیابت نوع یک نقش دارد و تغذیه در بروز این نوع دیابت تاثیر چندانی ندارد.

او افزود: ۱۰ درصد موارد ابتلا به دیابت، از نوع یک و ۹۰ درصد موارد مبتلا از نوع دو است که این نوع به شیوه زندگی و تغذیه ارتباط دارد. اما مهمترین عامل بروز دیابت نوع دو، اضافه وزن است، چرا که عامل به وجود آورنده این نوع دیابت، مقاومت به انسولین است که در این مقاومت چاقی نقش بسزایی دارد.

این متخصص تغذیه و عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: در صورتی که نمایه توده بدنی (شاخص اندازه گیری وزن) بیشتر باشد، مقاومت به انسولین نیز شدیدتر می‌شود و احتمال بروز دیابت نوع دو افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین توصیه می‌شود به افرادی که در خانواده و بستگان درجه یک، بیمار مبتلا به دیابت نوع دو دارند، سعی در حفظ وزن خود در محدوده نرمال کنند که این مورد با تغذیه صحیح و تحت نظر متخصص تغذیه باشد و فعالیت بدنی منظم طی ۵ روز در هفته امکان پذیر است.

سهراب تصریح کرد: براساس مطالعات انجام شده، تعداد زیادی از افرادی که حداقل ۵۰ درصد کربوهیدرات دریافتی شان از انواع تصفیه نشده بوده است و از گوشت‌های قرمز و فراوری شده مثل سوسیس و کالباس و روغن جامد مصرف کردند، در بلند مدت مبتلا به دیابت نوع دو شده اند.

او علاوه بر کنترل وزن و فعالیت بدنی منظم، مصرف نان و غلات سبوس دار، انواع سبزی‌ها کلم، هویج، کرفس و ... به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی که دارند را نقش حفاظتی در بروز دیابت نوع دو دانست.

سهراب گفت: مصرف زیاد مایعات به بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی توصیه می‌شود.

این متخصص تغذیه و عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر مصرف مایعات به بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی تاکید کرد و گفت: این بیماران می‌توانند از انواع گوشت‌های سفید بخصوص ماهی که اثر ضد التهابی در بدن دارد، استفاده کنند و این افراد باید توجه داشته باشند که کربوهیدرات‌ها را از انواعی استفاده کنند که حاوی قند زیاد نباشد.

سهراب افزود: بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی از دوغ رقیق بدون نمک، چای کمرنگ، آب و انواع دمنوش‌ها استفاده کنند و سعی کنند آب میوه را با آب مخلوط و مصرف کنند. چراکه با این روش یک دفعه حجم بالای قند وارد بدنشان نمی‌شود.

او بر عدم مصرف قند‌های ساده در دوران کرونا تاکید کرد و افزود: مصرف قند‌های ساده در بدن ایجاد التهاب می‌کند و افرادی که قند ساده زیاد استفاده می‌کنند، سرعت حرکت گلبول‌های سفید شان کند می‌شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار