به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، منیژه پاداش نیک با اشاره به وجود آسیبهای اجتماعی متعددی ازجمله طلاق، اعتیاد، ایدز، عدم کنترل خشم، نداشتن مهارت زندگی و مهارت ارتباطی در جامعه کار و تولید، افزود: طرح سفیر سلامت اجتماعی با انعقاد تفاهم نامه و همکاری موسسه برنا برای اولین بار در سطح استان فارس از ابتدای مهرماه ۹۹ بصورت آزمایشی در ۳ کارخانه در شیراز در حال اجرا است که این کار به مدت ۱ سال انجام خواهد شد.
او با اشاره به اینکه شاغلان بخش بهداشت حرفهای به عنوان سفیر سلامت اجتماعی در کارخانجات نامیده میشوند، عنوان کرد: براین اساس تمام کارخانهها مکلف هستند که در شناخت آسیبهای اجتماعی و پیشگیری فعالیت اثربخشی داشته باشند و با توجه به شناخت آسیبهای اجتماعی در حوزه کانون خانواده و جامعه کارگری برنامههای توانمندسازی را اجرایی کنند.
پاداش نیک ادامه داد: سفیران سلامت اجتماعی در قالب برنامه ارتقا توانمندسازی و اجرای فرآیندهای دست یابی به سبک زندگی سالم فعالیتهای مستمر و اثربخشی را اجرایی خواهند کرد.
او بیان کرد: اداره آسیبهای اجتماعی و مشاوران حوزه آسیب شناسی و سلامتی به منظور اجرای طرح پیشگیری از طلاق و آسیبهای اجتماعی ناشی از رفتارهای پرخطر، آسیبهای نوپدید با کمک سفیران اجرای سلامت اجتماعی به ابعاد مختلف سلامت اجتماعی توجه خواهد کرد.
رئیس اداره آسیبهای اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با اشاره به اجرای طرح پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در کارخانجات با حضور مشاوران حوزه سلامت اجتماعی، بیان کرد: در این طرح دورههای آموزشی به نمایندگان اداره آسیبهای اجتماعی در کارخانجات با هدف تربیت مربی و مددکار اجتماعی آموزش داده میشود.
پاداش نیک افزود: با آموزشهای هدفمند انجام گرفته و ارتقای سطح سواد سلامت اجتماعی میتوان به نوعی مکانیزمهای دفاعی در حوزه سلامت روان را بهبود بخشید و بدین ترتیب آسیبهای اجتماعی که در اجتماع شایع است را با مشارکت مردمی کاهش داد.
او اظهار کرد: با توجه به بازدید و با بررسیهایی که از کارخانجات انجام شده است آموزشها به صورت فردی؛ چهره به چهره انجام و یا اینکه از طریق برنامه "زوم" آموزش کامل ارائه میشود.
پاداش نیک با بیان اینکه این طرح از فارس آغاز شده است، بیان کرد: طرح مشاوره و ارتقای سطح سواد سلامت اجتماعی در راستای پیشگیری و شناخت آسیبهای اجتماعی در کشور هنوز اجرایی نشده است و اگر به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ارسال شود اولین استانی هستیم که این طرح را اجرایی میکند.
او گفت: در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی طبق سندهای حمایتی طرح برنامههای اجرایی و مدیریتی اجرا میشود و همچنین در حوزه حمایت از مستمری بگیران استان فارس نیز طرح و برنامههای حمایتی را با کانون بازنشستگان پیگیری کردیم که اجرایی شده است.
پاداش نیک با اشاره به ارتباطات موثر با گیرندگان خدمات به صورت آنلاین و پاسخگویی به سوالات گروههای آسیبپذیر در طول شبانه روز، عنوان کرد: در این راستا و به منظور جوابگویی به مشکلات یارانهبگیران بصورت مستقیم و آنلاین با وزارتخانه پیگیری و حل مشکل انجام میشود.
رئیس اداره آسیبهای اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس گفت: طبق آمار روزانه به طور متوسط هزار مشکل یارانهای مانند عدم ثبت یارانه سرپرست خانوار یا جداکردن یارانه زوجینی به دلیل طلاق و فوت وجود دارد که راهنمایی لازم در این خصوص در ادارات سراسر استان فارس انجام تا خانوارهای مشمول بتوانند از بسته حمایتی معیشتی بهرهمند شوند.
پاداش نیک با اشاره به ورود ویژه در حوزه اقشار آسیب پذیر از جمله کارتنخوابها و خانوادههای بدسرپرست، بیسرپرست و خودسرپرست، اظهار کرد: در این زمینه جلساتی را با بهزیستی برگزار شده و راهکارهای مشترکی به مرحله اجرا درآمده است.
او با بیان اینکه در حوزه مشکلات اصناف و اتحادیههای کارگری نیز به صورت ویژه ورود پیدا و از نزدیک مشکلات اصناف نیز بررسی شده، گفت: همچنین در حوزه مشکلات زنان سرپرست خانوار نیز با ارجاع به مدیرکل امور بانوان استانداری فارس تسهیلات حمایتی پرداخت شده است.
پاداش نیک تصریح کرد: در حوزه سالمندان و سلامت اجتماعی نیز در قالب همکاری با کانون بازنشستگان و مستمریبگیران مسائل مشکلات این گروه پیگیری و راهکارهای اجرایی آن انجام شده است.
رئیس اداره آسیبهای اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با اشاره به شرایط فعلی شیوع کرونا، گفت: با همکاری که کانون بازنشستگان و مستمریبگیران به صورت مدون با این اداره کل دارند، آموزشهای خودمراقبتی و پیگیریهای ارتقای سلامت به ویژه در شرایط حساس فعلی در اولویت قرار گرفته است.
پاداش نیک تصریح کرد: به منظور پیشگیری از آسیبهای اجتماعی باید با برنامههای مشارکت پذیری درون سازمانی و برون سازمانی توانمندسازی جامعه هدف را ارتقا بخشید. بدین ترتیب با رویکرد ارتقای سطح مشارکت اجتماعی بمنظور دست یابی به ارتقای مولفههای سرمایه اجتماعی و فرهنگی حائز اهمیت است.
انتهای پیام/