به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شیر و خرما یک ترکیب عالی است، مخصوصا برای فصل زمستان، چون حتما با خوردنش، انرژیتان را افزایش میدهید، اما کیک خرما و شیر چیزی است که علاوه بر افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن خواص مفید دیگری هم دارد. کیک خانگی خرما با دارچین، کیک خرما و گردو، کیک خرما با کشمش و حتی با ماست از انواع مختلف کیک خرما است. البته اگر طرز تهیه کیک اسفنجی خرما را یاد بگیرید میتوانید همه این کیکها را به راحتی در منزل تهیه و لذت خوردن یک دسر عالی را برای خودتان و عزیزانتان فراهم کنید. در گزارش زیر طرز تهیه کیک خانگی اسفنجی خرما و شیر و فوت و فنهای طرز تهیه به علاوه خواص مفید شیر و خرما را بخوانید.
مواد لازم
آرد: ۲ لیوان دسته دار
شیر: ۱ لیوان دسته دار
خرما: ۱/۵ لیوان دسته دار
شکر: ۱ لیوان دسته دار
روغن یا کره: ۳/۴ لیوان دسته دار
گردو: ۱/۲ لیوان دسته دار
بیکینگ پودر: ۲ قاشق مربا خوری
جوش شیرین: ۱ قاشق چای خوری
دارچین: ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ: ۲ عدد
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه
پیش از هر چیز موادتان را آماده کنید تا موقع پخت دستپاچه نشوید یا وقت کم نیاورید.
در اولین قدم فر را با درجه ۱۸۰ سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. خرماها را از هسته جدا کنید و پوست آنها را هم بگیرید.
برای این کار میتوانید در حد یک قاشق چایخوری آب جوش اضافه کنید.
شیر را در مخلوطکن بریزید و خرماها را به آرامی اضافه کنید. به این مخلوط شیر خرما میگویند.
مخلوط را از مخلوطکن خارج کنید و تخممرغ، شکر و کره را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در مخلوطکن، به هم بزنید تا کف تولید شود.
مخلوط شیر خرما را به مخلوط داخل مخلوطکن اضافه کنید.
آرد، دارچین، بیکینگ پودر و جوش شیرین را در ۳ تا ۴ مرحله به مخلوط اضافه کنید. این مخلوط را به هم بزنید تا یکدست شود.
به مخلوط به دست آمده، گردو اضافه کنید و با کاردک به هم بزنید. نیازی به مخلوطکن نیست. قالبتان را چرب کنید و کف آن را کاغذ روغنی بگذارید. مواد کیک را در قالب بریزید و قالب را به مدت ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید.
فوت و فنهای طرز تهیه کیک خرما و شیر
* همه خرماها را یک جا به شیر اضافه نکنید. این کار باعث میشود زودتر مخلوطتان یکدست شود.
* در مرحله سوم طرز تهیه کیک اسفنجی خانگی خرما با شیر، از به هم زدن زیاد با دستگاه همزن بپرهیزید، چون پف کیک از بین میرود.
* اگر از عطر زعفران لذت میبرید، میتوانید هنگام مخلوط کردن مواد و در مرحله پایانی، به آن زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید.
* با استفاده از یک خلال دندان میتوانید از پخته شدن کیک مطمئن شوید.
* از زمان بیرون آوردن کیک از فر تا زمان بیرون آوردن کیک از قالب، ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کیک خرما با شیر شما، به راحتی از قالب جدا شود.
* اگر میخواهید به جای شیر در طرز تهیه کیک خرما با شیر از شیر خشک استفاده کنید، ۳ قاشق غذاخوری شیر خشک را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و در مخلوطکن به هم بزنید.
خواص مفید خرما و شیر
*ترکیب معجون شیر و خرما اولین بار به عنوان عادت هندیها شناخته میشد. آنها این ترکیب را برای بالا بردن میزان انرژیشان مصرف میکردند. این مخلوط سرشار از کلسیم و منیزیوم است که هر دو به سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک بسیاری میکنند.
*همچنین در فصل زمستان و شیوع سرما خوردگی، کیک شیر خرما به حفظ بنیه و استقامت و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
*شیر و خرما منابع بسیار خوبی برای ویتامین B هستند و این ترکیب میتواند به رشد ماهیچهها و جذب پروتئین و همچنین به سلامت دستگاه عصبی کمک میکند. ضمنا ویتامین B به خوبی باعث تحریک اعصاب و اجتناب از بروز آسیبهای عصبی میشود. از این رو، مصرف این ترکیب برای رشد کودکان و کمک به درمان لرزش و رعشه بسیار مفید است.
*شیر و خرما منبع آهن هستند. وجود آهن به تشکیل بهینه سلولهای خونی کمک میکند بنابراین مصرف شیر و خرما در پیشگیری از کمخونی موثر است.
*از دیگر خواص مفید ترکیب شیر و خرما میتوان به تاثیر آن بر تقویت دندانها اشاره کرد. این ترکیب با داشتن میزان بالایی از کلسیم میتواند به تسکین دندان درد، کمک و از پوسیدگی دندان نیز پیشگیری کند.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/