به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، کرونا نه ماهی است همچنان در خراسان جنوبی میتازد و جان میگیرد، کرونا اگر چه در همان اوایل شیوعش در استان روند کندتری از ابتلا و مرگ و میر داشت، اما از مهرماه تاکنون گویی پای خود را بر روی پدال گاز گذاشته و قصد ترمز هم ندارد.
از ابتدای مهر تاکنون خراسان جنوبی در وضعیت بسیار پر خطر قرار دارد، آن طور که روزانه بر فوتیهای کرونایی استان افزوده میشود، روند ابتلا به کرونا نیز در استان به شدت افزایش یافته و بیمارستانها شلوغ است و خانوادههای زیادی در این مدت داغدار شدند.
تغییر فصل و سرد شدن هوا و بی خیالی برخی از شهروندان سبب شده تا آمارهای کرونایی روز به روز درشتتر شود.
گرچه اصناف خراسان جنوبی معتقدند مشکلاتشان زیاد است و چک هایشان برگه خورده است و رونق کار و کاسبیشان در عصر و شب است، اما برای کمک به قطع زنجیره کرونا بیشتر آنها پای کار آمدند و کرکره مغازهها را از ساعت ۱۸ پایین کشیدند.
چرخی در شهر زدیم. ساعت ۱۸.۳۰ است و خیابان مدرس بیرجند جنب و جوش و شلوغی همیشگی را ندارد و خبری از پیادهروی و رفت و آمد مردم نیست. اکثر مغازهها تعطیل است و تنها چند خودرو در حال رفت و آمد هستند.
ساعت ۷ است و خیابان حکیم نزاری نیز شبیه به خیابان مدرس است و خبری از جمعیت و شلوغی نیست.
همزمان با اجرای محدودیت فعالیت واحدهای صنفی استان که براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا از ۲۰ آبان آغاز شد، ۳۰ تیم بازرسی بنا بر گفته مسئولان صنعت، معدن و تجارت بر نحوه اجرای این طرح در مرکز استان نظارت دارند و اکثر اصناف در اجرای این طرح با تعطیلی مغازهها از ساعت ۱۸ شب همراه شدند.
براساس این طرح که با هدف کاهش انتقال ویروس کرونا در جامعه اجرا شد همه واحدهای صنفی و غیرصنفی مربوط به گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ تا ساعت ۱۸ اجازه فعالیت دارند که براساس مشاهدات در اجرای این طرح در خیابانهای مدرس و معلم بیرجند این طرح به خوبی اجرا شد و تنها مشاغل گروه شغلی یک که بعد از ساعت ۱۸ به فعالیت خود ادامه میدهند شامل گروههای امدادی و درمانی، گروههایی که برای تامین مایحتاج و ارزاق مردم فعالیت دارند و همچنین خدمات اضطراری بودند.
تهوری معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از تشکیل ۳۰ تیم نظارتی شامل بازرسان اتاق اصناف، سازمان صمت و اتحادیههای صنفی و اماکن نیروی انتظامی نظارت بر اماکن عمومی خبر داد.
او افزود: آن دسته از واحدهای صنفی که بخواهند از رعایت مصوبات امتناع کنند، براساس دستور دادستان مرکز استان و مصوبات ستاد استانی کرونا به عنوان متخلف شناخته میشوند و واحد صنفی آنها بین ۱۰ روز تا یک ماه پلمب میشود.
تهوری عنوان کرد: سایر رستههای صنفی و غیرصنفی راس ساعت ۱۸ باید تعطیل کنند در غیر این صورت در مرحله اول از واحدهای متخلف تعهد کتبی گرفته میشود و در صورت تکرار تخلف با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
بیشتر بخوانید
جرجانی سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز گفت: طبق تصمیم ستاد استانی مدیریت کرونا واحدهای صنفی غیر ضرور مرکز شهرستانهای استان باید از ساعت ۱۸ تا صبح روز بعد فعالیت خود را تعطیل کنند و درصورت عدم رعایت ساعت مذکور با آنان برخورد خواهد شد.
او افزود: اصناف باید دستورالعملها، دستورالعمل های بهداشتی و مصوبات ستاد مدیریت بیماری کرونا را اجرا و در اولویت خود قرار دهند و این موضوع نیز به اتاق اصناف، اتحادیهها و واحدهای صنفی ابلاغ شده است.
جرجانی با بیان اینکه اصناف از پیشگامان پیشگیری و مقابله با کرونا بودهاند ادامه داد: از اصناف انتظار داریم در راستای حفظ سلامت خانواده خودشان و جامعه همچون گذشته مصوبات ستاد مدیریت بیماری کرونا را اجرا و در اولویت خود قرار دهند.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با تشکر از همکاری و همراهی تمام کسبه و بازاریان در اجرای مصوبات ستاد مدیریت بیماری کرونا، از مسئولین واحدهای صنفی خواست به صورت خود ناظر در اجرای مصوبات این ستاد ما را یاری کنند.
او اظهار کرد: واحدهای صنفی که دستورالعمل های بهداشتی و مصوبات ستاد استانی و ملی مدیریت بیماری کرونا را رعایت نکنند در مرحله اول تذکر و سپس پلمب میشوند.
جرجانی افزود: براساس مصوبه ستاد ملی و استانی مدیریت بیماری کرونا به جز مشاغل ضروری مابقی مشاغل تا ۲۰ آذرماه ۹۹ از ساعت ۱۸ تا صبح روز بعد تعطیل خواهند بود.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: مراکز ضروری شغلی شامل مراکز درمانی داروخانهها، مراکز آتش نشانی، امداد و نجات، آمبولانسها، خدمات سرویسهای عمومی آب و برق و تلفن، نانواییها و سوپرمارکتها و فروشگاههای زنجیرهای است.
او از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف موارد را به شماره ۱۲۴ واحد بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و ۱۹۰ دانشگاه علوم پزشکی گزارش دهند.
دهقانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز با بیان اینکه شاید یکی از دلایل افزایش روند ابتلا به کرونا دراستان دورهمیها باشد گفت: وقتی مردم کار ضروری ندارد از خانه بیرون نروند، رفتن به میهمانی و مسافرتها و رعایت نکردن دستورالعمل ها از جمله عدم استفاده از ماسک و برگزاری تجمعات سبب روند افزایشی کرونا در استان شده است.
او افزود: وقتی کرونا ول کن ما نیست ما هم باید پابه پا با آن مبارزه کنیم و زنگ خطر جدی است باید بیش از اینها مراقب سلامتی خود باشیم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ ر