به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، فساد و سوء مدیریت در کنار محرومیتی فراگیر موجب شده بخشی مهمی از مردم بلوچستان شبکه آب نداشته باشند؛ شرکت آب گفته در تازهترین آمارش ۳۰۰ هزار نفر در استان شبکه آب ندارند و ۲۰۰ هزار نفر هم سقایی و با تانکر آبرسانی میشوند.
خارج از آنکه آبرسانی سقایی به همه نمیرسد و به گفته دهیاران ضعفهای عمده دارد برای رفع مشکل بیآبی و ارتقای شاخص شبکه آب در جنوب سیستان و بلوچستان، پروژهی آبرسانی سد زیردان اجرا شده است.
شروع عملیات اجرایی پروژه مجتمع ۲۶۱ روستایی تلنگ، پلان و پیرسهراب شهرستانهای چابهار، دشتیاری و قصرقند از سال ۸۹ آغاز و مقرر گردید جمعیتی معادل ۷۴ هزار نفر در ابتدا و ۱۴۰ هزار نفر در افق طرح مذکور بهرهمند گردند.
طولانی شدن روند اجرای پروژههای آبرسانی به ویژه سد زیردان موجب شد مردم و نمایندگان خواستار تحقیق درمورد آن شوند، شه بخش گرگیچ نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها پیشتر به تسنیم گفت: به ما گفته شده که اعتبار پروژه به طور کامل پرداخت شده است، اما اینکه چرا پروژه اجرا نشده جای سوال دارد.
اردیبهشت ماه امسال دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان خبر از دستگیری مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان را داد که به اتهام فساد به همراه ۱۰ نفر دیگر از کارمندان شرکت آب و شرکتهای خصوصی پیمانکاری انجام شده است.
حالا عادل عفتی فرماندار دشتیاری میگوید خلع پیمانکار مجتمع سد زیردان (شرکت رویال نهالان غرب) نهایی شده و پروژه برای اجرای جدید به مناقصه رفته است؛ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان میگوید: درحال حاضر تعداد ۱۸۵ روستای زیر مجموعه مجتمع با جمعیت ۴۵ هزار نفر از نعمت آب شرب بهرهمند شدهاند و در حال حاضر پیمانکاران در منطقه فعال بوده و خطوط انتقال جدید رفع نقص میگردد و به تناسب پیشرفت کار شبکههای توزیع جدید اجرا شده، وارد مدار بهره برداری قرار میگیرد.
علیرضا قاسمی میافزاید: پیش بینی میگردد تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۰ کلیه روستاهای باقی مانده تحت پوشش مجتمع تلنگ، پلان و پیرسهراب از نعمت آب شرب بهرهمند گردند.
او با اشاره به اینکه تاکنون ۱۸۰ میلیارد تومان برای طرح مذکور از محل اعتبارات عمرانی هزینه شده افزود: جهت تکمیل طرح با در نظر گرفتن احداث تصفیه خانه نهایی، اعتباری معادل ۱۸۷ میلیارد تومان مورد نیاز است.
نماینده مردم جنوب بلوچستان در مجلس میگوید: اینکه پروژه مهم آبرسانی سد زیردان تاکنون در منطقهای که بخش مهمی از مردم آب ندارند بهرهبراری نشده است، جای سوال بزرگی است، متاسفانه وزارت نیرو به حق مردم بلوچستان جفا کرده است، دو سد بزرگ را ساخته، اما همزمان فکری به حال شبکههای پایین دستش نکرده است.
معینالدین سعیدی افزود: سدهای بزرگ پشین و زیردان تبدیل به تشتهای تبخیر آب شدهاند و شبکههای پایین دستشان هنوز بهرهبرداری کامل نشدهاند.
او گفت: در جلسه کمیسیون عمران وزیر نیرو قول داد ۱۵۰ هزار نفر در جنوب بلوچستان تا پایان سال آبرسانی شوند، امیدواریم وعده بهرهبرداری از سد زیردان تا پایان سال و اوایل سال آینده اینبار عملی شود چراکه تاکنون دهها وعدههای بسیاری برای بهرهبرداری از مسولین دیدیم؛ از سال ۹۵ تاکنون مرتب گفتند این موقع و یا آن موقع بهرهبرداری کامل میشود، اما تاکنون نشده است.
منبع تسنیم
انتهای پیام/پ