به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر علاقهمند به آشپزی و غذاهای بینالملل هستید، احتمالا تا به حال نام شاورما به گوشتان خورده است. شاورما یک غذای عربی یا در اصل لبنانی است که در کشورهای دیگر مثل کشور خودمان طرفداران زیادی دارد. این غذا هم با گوشت و هم با مرغ تهیه میشود و به شکل عامیانهتر میتوانیم از آن به عنوان یک ساندویچ پروتئینی یاد کنیم که با سس و ادویههای به خصوص طعمی به یاد ماندنی از خود به جا میگذارد. شاورمای اصل لبنانی را معمولا با ادویه مخصوص شاورما تهیه و با نوعی سس به نام تاهینی که از ارده تهیه میشود، سرو میکنند. در ادامه این مطلب طرز تهیه شاورمای گوشت با تمام نکاتش را در اختیارتان قرار دادیم، با ما همراه باشید.
بیشتربخوانید
مواد لازم برای تهیه شاورما گوشت
روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
گوشت گوسفندی نیم کیلوگرم
ادویه شاورما یک قاشق غذاخوری
ادویه آل اسپایس یک قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
نان تورتیلا یک بسته
گوجه فرنگی دو عدد
پیاز یک عدد
مواد لازم برای تهیه سس شاورما
ارده نصف فنجان
ماست کم چرب کاله سه قاشق غذاخوری
لیمو آبدار و تازه یک عدد
نمک نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه شاورما گوشت؛ یک ساندویچ پروتئینی خوشمزه
با توجه به اینکه قبلا طرز تهیه شاورمای مرغ را به شما آموزش دادهایم امروز میخواهیم نوعی دیگر از این ساندویچ پروتئینی خوشمزه را با هم امتحان کنیم. برای تهیه شاورمای گوشت ابتدا باید ادویه آن را تهیه کنیم، چرا که ادویه شاورما از فوتهای کوزهگریای است که طعم غذای شما را به یاد ماندنی خواهد کرد.
برای تهیه ادویه شاورما، ابتدا باید نصف قاشق چایخوری دارچین، نصف قاشق چایخوری میخک، یک قاشق چایخوری تخم گشنیز آسیاب شده، یک و نیم قاشق چایخوری زردچوبه، نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل، دو قاشق چایخوری پودر پاپریکا دودی، نوک قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده و دو قاشق غذاخوری زیره را باهم مخلوط کنید. برای تهیه ادویه آل اسپایس، یک قاشق چایخوری دارچین، یک قاشق چایخوری میخک و یک قاشق چایخوری جوز هندی را با هم مخلوط کنید.
حالا که ادویههای شاورمای شما آماده است میتوانید سراغ مرحله بعدی تهیه شاورما گوشت بروید.
گوشت گوسفندی را به درازا برش بزنید. فراموش نکنید که برشهای گوشت نازک باشند. یک کاسه متوسط بردارید و تکههای گوشت را داخل آن بریزید. یک قاشق غذاخوری ادویه شاورما، یک قاشق غذاخوری ادویه آل اسپایس و نصف قاشق چایخوری نمک به تکههای گوشت اضافه کنید و با دست خوب مخلوط کنید تا تکههای گوشت مزهدار شوند.
یک ماهیتابه نچسب بزرگ بردارید و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل آن بریزید و ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. تکههای گوشت مزهدار شده را داخل ماهیتابه بگذارید. حدود ۱۵-۲۰ دقیقه تکههای گوشت را بپزید. هرازگاهی تکههای گوشت را جا به جا کنید و زمانی که گوشت نرم شد و رنگ آن تغییر کرد و قهوهای شد از روی حرارت بردارید.
برای تهیه سس دستساز مخصوص این ساندویچ ابتدا یک کاسه متوسط بردارید و نصف فنجان ارده را داخل کاسه بریزید. سپس سه قاشق غذاخوری ماست اضافه کنید و هم بزنید. آب نصف یک لیمو را هم داخل سس بریزید و به مقدار لازم نمک اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید تا سس یک دست شود.
دو عدد گوجه فرنگی را بشویید و از وسط نصف کنید و برشهای نازکی از گوجهفرنگی تهیه کنید. پوست یک عدد پیاز را بکنید و از وسط نصف کنید و به صورت خلالی برش بزنید. یک نان تورتیلا یا هر نانی که در دسترس دارید بردارید و یک تا دو قاشق غذاخوری از سس مخصوص را در مرکز نان پخش کنید. تکههای گوشت، برشهای گوجه فرنگی و برشهای پیاز را داخل تورتیلا قرار دهید و آن را رول کنید.
رولهای شاورما را داخل یک تابه قرار دهید. حرارت را ملایم کرده و یک جسم سنگین روی رولها قرار دهید تا باز نشوند و نانها ترد شوند. ساندویچ آماده شده را داخل بشقاب خود بگذارید، برش دهید و نوش جان کنید.
نکات
در صورت تمایل میتوانید مقداری از پوست رنده شده لیمو را داخل سس مخصوص بریزید.
این ساندویچ را میتوانید همراه با سالاد فتوش یا سالاد کینوا سرو کنید و از خوردن یک وعده سالم و مقوی لذت ببرید.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/