به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حتما برای شما هم پیش آمده است که بعد از خریدن نارنگی، به خاطر ترش بودن آنها، از خوردنشان منصرف شوید و از خودتان بپرسید با نارنگی چی درست کنم؟ نگران نباشید میتوانید با آنها کیک نارنگی و مربای نارنگی حلقهای درست کنید و حتی به خاطر رنگ زیبا و عطر دلپذیر نارنگی میتوان از مربای نارنگی تزیینی هم در یخچال استفاده کرد. البته برای تهیه مربا فرقی نمیکند که نارنگی شما ترش است یا شیرین. این مربا به خاطر وجود ویتامین C موجود در نارنگی، در فصل زمستان برای تقویت سیستم ایمنی بدن و در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا توصیه میشود. علاوه بر این از پوست نارنگی هم میتوانید استفاده کنید و بعد از رفع تلخی پوست نارنگی، مربای پوست نارنگی تهیه کنید، ولی در اینجا طرز تهیه مربای نارنگی خوشرنگ و خوشبو بدون شکرک و کپک را به صورت مرحله به مرحله درادامه بخوانید.
بیشتر بخوانید
مواد لازم
نارنگی: ۱ کیلو
شکر: ۱ کیلو
آب: ۱ تا ۱/۵ لیتر
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دمکشیده: ۴/۱ لیوان دستهدار فرانسوی
وانیل: ۱/۸ قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای شروع طرز تهیه مربای نارنگی، نارنگیها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سعی کنید پوست سفید نارنگی و رگههای موجود روی آن هم تا حد ممکن جدا کنید تا هم یکدست شود و هم مربای نارنگی تان طعم خود را حفظ کند. اگر نارنگی از نوع هستهدار است، هسته آنها را هم خارج کنید. نارنگیها را میتوانید به صورت حلقه حلقه ببُرید یا اینکه به صورت حبه حبه جدا کنید.
در یک ظرف جدا، آب و شکر را بجوشانید و پس از جوشیدن، نارنگیهای پوستکنده و بدون هسته را به همراه نمک اضافه کنید.
پس از حدود ۴۵ دقیقه، یعنی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از خاموش کردن شعله، زعفران و وانیل را به مربای خود اضافه کنید.
هنگامی که مربای نارنگی شما به غلظت مورد نظرتان رسید، آبلیمو را اضافه کرده و به هم بزنید. شعله گاز را خاموش کنید و پس از سرد شدن مربا، آن را در ظرف در بسته شیشهای بریزید و در یخچال نگه دارید.
فوت و فنهای تهیه مربای نارنگی
*برای اینکه یک مربای مجلسی شفاف و براق داشته باشید، پنج دقیقه قبل از خاموش کردن شعله زیر مربا، یک قاشق چای خوری کره به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود کف مربا هم گرفته شود.
*اگر پوست سفید روی نارنگی به سختی جدا میشود، آنها را برای مدت کوتاهی درون آب سرد بگذارید.
*برای طرز تهیه مربای نارنگی اگر نارنگیهایتان ترش است از مقدار بیشتری شکر استفاده کنید.
*میتوانید به جای شکر از عسل هم استفاده کنید.
*به یاد داشته باشید که جوشیدن بیش از حد، احتمال تلخی مربای نارنگی را بالا میبرد پس برای رفع تلخی مربای نارنگی سعی کنید بیش از حد آن را روی شعله نگذارید.
*باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر هم مربا کپک زد دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود.
خواص مفید میوه نارنگی
*نارنگی که با نام پرتقال ماندرین هم شناخته میشود سرشار از ویتامینهای A، B۱، B۲، C و پروتئین، فیبر و مقدار زیادی فسفر، منیزیم و کلسیم و فلاونوئیدها است.
* طبع نارنگی سرد است و برای درمان یبوست، افزایش رشد مو، روشنکننده پوست صورت، پیشگیری از سرطان و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است.
*ویتامین A موجود در نارنگی برای درمان زخمها و دیگر آسیبهای پوستی مانند سرطان پوست به کار میرود. همچنین وجود ویتامین B۱۲ باعث کاهش ریزش مو، تقویت و افزایش رشد مو و ویتامین C باعث درخشندگی و براق شدن مو میشود.
نارنگی به خاطر ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار موثر است. ویتامینهای B موجود در آن نیز برای سلامت جنین مفید است و از نقایص لوله عصبی و کمخونی در نوزاد جلوگیری میکند بنابراین مصرف نارنگی در دوران بارداری توصیه میشود و خطر تولد نوزاد با وزن پایین را کاهش میدهد.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/