ابراهیم‌زاده گفت: اکنون که در مرحله سونامی کووید ۱۹ قرار داریم و شدت شیوع بیماری بیشتر شده، باید هر سرماخوردگی را کرونا در نظر بگیریم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن ابراهیم‌زاده فوق تخصص بیماری‌های عفونی درباره  اعدادی که در زیر تست‌های پی سی آر ذکر می‌شود، اظهار کرد: در واقع عددی که جلوی حروف سی‌تی‌اسکن ذکر شده نسبت معکوس با تعداد تکثیر و تعداد ویروس دارد، یعنی هر چه عدد پائین‌تر باشد فرد در مرحله حادتری از بیماری به سر می‌برد و در مرحله ابتدای بیماری است و شدت تکثیر ویروس بالاتر است، لذا این فرد به لحاظ انتقال ویروس باید بیشتر تحت مراقبت قرار گیرد. هر چه این عدد پائین‌تر باشد پرتاب ویروس نیز بیشتر است.

او ادامه داد: در حال حاضر که ما در مرحله سونامی کرونا قرار داریم و شدت شیوع بیماری بیشتر شده باید هر سرماخوردگی را کرونا درنظر بگیریم، بعضی‌ها می‌گویند ما هر سال این موقع اینطور می‌شویم، باید این تفکر را کنار گذاشت، البته در بسیاری از موارد نیاز به تست و آزمایش نیست و علائم بیماری روشن است.

ابراهیم‌زاده افزود: همچنین پزشکان نیز نباید سریع بیماران را برای تست به مراکز درمانی بفرستند،  چراکه بیماری دو فاز ویروسی و التهابی دارد که در فاز اول شبیه همه بیماری‌های ویروسی است با این تفاوت که به بیمار می‌گوییم درمان علامتی است و اگر فرد شاغل باشد پزشک باید استعلاجی بنویسد تا اگر بیماری به سمت نزول رفت که هیچ، اما اگر علائم تنفسی شد و شدت پیدا کرد، ضعف و گلودرد و علائم گوارشی دیده شد بیمار دوباره مراجعه کند، اما لزومی به انجام تست نیست.


بیشتر بخوانید


فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه علائم کرونا ویروس تا اردیهشت با هم هم‌پوشانی داشت، اما در حال حاضر علائم آن تغییر کرده است، بیان کرد: یعنی فاز ویروسی و التهابی ابتلا به کرونا در آن ابتدا نزدیک به هم بود و تکلیف بیمار همان اوایل مشخص می‌شد. اگر سی‌تی اسکن می‌دادیم سریع به تشخیص می‌رسیدیم که البته انجام سی‌تی‌اسکن هم محدودیت داشته و عوارض زیادی دارد، اما الان متأسفانه این‌طور نیست و گاهی تا اینکه بیماری وارد فاز دوم شود سی‌تی اسکن هم علامتی مشخص نمی‌کند. در حال حاضر ممکن است تا ۱۴ روز بدن درگیری التهابی را نشان ندهد. برخی از همکاران از همان اول سی‌تی‌اسکن را به بیمار تحمیل می‌کنند، در حالیکه سی‌تی‌اسکن باید بعد از هفته اول باشد. نکته مهم این است که اگر بیماران تا قبل از روز هشتم به پزشک مراجعه نکنند و بعد از اینکه التهاب‌ها به ویژه در ریه آغاز شد سراغ درمان بیایند ممکن است کار به وخامت بکشد.

ابراهیم‌زاده با تأکید بر اینکه اکنون یکی از روش‌های تشخیص ما این است که فرد کرونایی یا با علائم سرماخوردگی در خانه دارید یا نه، اظهار کرد: افرادی که دچار بی‌حالی هستند به ویژه افراد مسن حتما باید در روز‌های اول به پزشک مراجعه کنند. ما نسبت به افراد مسن خیلی محتاطیم، چراکه این خصوصیت این جهش‌هاست که اولا بسیار مسری است و دوم بیماری خوشه‌ای شده، اما علائم در افراد یک خانواده ممکن است فرق کند،

او ادامه داد: اما افراد مسن را باید از همان ابتدا زیرنظر داشت، چراکه در فاز دوم بیماری برق‌آسا رشد می‌کند. مسئله دیگر این است که دارو‌های مرحله دوم عموما برای افرادی که قند بالا دارند خطرناک است و قندشان را بالاتر می‌برد؛ لذا باید این افراد به لحاظ تزریق انسولین در بیمارستان تحت معالجه قرار گیرند.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه عمر ویروس در محیط افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: حتما در محیط‌های کوچک از ماسک مناسب استفاده کرده و زمان کمتری را در محیط‌ها بسته سپری کنید. برای اتاق و فضا‌های بسته از تهویه مناسب استفاده کنید.

ابراهیم‌زاده همچنین در خصوص ساخت واکسن‌های جدید کرونا، اظهار کرد: در این مدت واکسن‌های بسیاری برای کرونا ارائه شد، اما به دلیل جهش ویروس اثر واکسن‌ها کاهش پیدا کرده است، زیرا آنتی‌ژن ویروس عوض شده، اما این واکسن قرار است تا آخر سال میلادی عرضه شود. البته باید تمام سال ۲۰۲۱ را حتی با وجود تزریق واکسن با همان اقدامات پیشگیرانه پیش برویم و نمی‌توانیم بلافاصله به زندگی قبلی برگردیم.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.