به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک،پنجمین شورای اسلامی شهر اراک به پایان عمر خود نزدیک میشود و در این ماههای پایانی قاعدتا اعضای شورا باید بکوشند کارها را به سرانجام برسانند و این شورا را با کارنامهای درخشان به پایان ببرند و تحویل شورای بعدی دهند.
اما شورای شهر اراک در این روزها که اقتصاد اولویت مردم است و روزهای متوالی است مردم اراک با آلودگی هوا دست و پنجه نرم میکنند به جای اینکه دنبال نان مردم و مرحمی برآلام اقتصادی آنها باشند دنبال تغییر نام خیابانها هستند.
از جمله اقدامات اخیر شورا تغییر نام سید جمال الدین اسد آبادی شهر اراک در هفته وحدت بوده و این در حالی است که سید جمال الدین اسد آبادی منادی وحدت مسلمانان بود و برای حفظ وحدت مسلمین ملیت خود را به گونهای پنهان میکرد که او را به ملیتهای مختلفی نسبت میدهند.
اما این شورا به جای نام سید جمال الدین اسد آبادی شهر اراک نام شجریان را ثبت کرده است و این نشان دهنده جو هیجانی شورای شهر اراک برای این تصمیم است که این هیجان زدگی موجب التهاباتی اجتماعی در شهر شده که بیانیه ۴۴ گروه جهادی را در واکنش به تغییر نام خیابانها در پی داشته است.
در بخشی از این بیانیه از قول رهبر معظم انقلاب آمده است چیزهای کوچک و جزئی و مانند اینها مسئله کشور نیست مسئله کشور روحیه انقلابی است مسئله کشور جهت گیری انقلابی است و از لحاظ علمی و برنامه ریزی، مسئله کشور معیشت مردم است اینها مسائل اصلی کشور است.
همچنین در این بیانیه آمده است در شورای پنجم (شهر اراک) عملکرد مطلوبی در خصوص رسیدگی به محلههای حاشیه نشین و خدماتدهی به عموم مردم به ویژه مستضعفین و برنامه ریزی طرحهای ویژه جهت معضلات دیده نمیشود و تا ذهن یاری میکند حاشیه آفرینی و لابیگری موج میزند.
همچنین آمده است:ای کاش آنقدر که این شورا برای حاشیه سازیها و اقدامات عوام فریبانه فرصت میگذارد و هزینه صرف میکند قدری هم اراده برای حل مشکلات مردم داشت.
به هر حال این بار اول نیست که اعضای شورای شهر اراک کارنامه خود را با تغییر نام خیابانها پر میکنند و این شورا که در شرایط الودگی چندین روزه و متوالی کلانشهر اراک میتوانست همت خود را به کار بندد و در راستای کاهش ترافیک شهر خیابانی جدید احداث کند و بر این خیابان نام مورد نظر خود را بگذارد تا هم افتخاری برای اعضای شورا باشد و هم گرهی از مشکل شهر و مردم بازکند.
نکته دیگر اینکه تجربه نشان داده که تغییر نام خیابانها نه تنها دردی از شهر دوا نمیکند بلکه آب در هاون کوبیدن است چرا که نام جدید خیابان در ذهن مردم نمی ماند و شهروندان نام خیابانی که سالیان دراز است به ذهن سپرده اند را در گویش به نام جدید تغییر نمیدهند ؛ و از طرفی وقتی نام خیابانی تغییر میکند مردم شهر در آدرس دهی و پیدا کردن آدرس دچار دوگانگی و سردر گمی میشوند و تغییر نام خیابانها باری از دوش شهر و مردم برنمی دارد که هیچ باری هم بر دوش شهر و مردم شهر میشود.
دغدغههای نابجای تغییر نامها در شرایطی مطرح میشود که مردم با مسائل اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و از مسئولان انتظار دارند دغدغه آنها دغدغه مردم باشد و به جای نامها روی نان و مشکلات مردم متمرکز شوند.
انتهای پیام / ج