عزیز حاجی اسماعیل پور کارشناس تغذیه مرکز بهداشت مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، اظهار کرد: تغذیه برای یک بیمار آلوده به ویروس کرونا حیاتی است، به این ترتیب که نوع خوب آن فرآیند بهبود را تسریع میبخشد، اما در مقابل توجه نکردن به این مسئله حال بیمار کرونایی را به سمت وخیمی پیش میبرد.
این مقام مسئول در مهاباد افزود: کرونا یک ویروس است و سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر خود قرار میدهد. به همین دلیل بدن باید از تغذیه مناسبی برخوردار باشد.
حاجی اسماعیل پور عنوان کرد: در بین مکملهای موثر در بهبود بیماران کرونایی مصرف ویتامینهای آنتی اکسیدانی مثل ویتامین C نقش موثری داشته و همچنین مصرف ویتامین D و E نیز میتواند بسیار کمک کننده باشد. البته در غالب موارد توصیه میشود این ویتامینها از طریق منابع غذایی آنها از جمله تمام میوهها و سبزیجات و... تامین شود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت مهاباد با بیان اینکه مصرف زنجبیل، سیر و پیازی برای افرادی که از دردهای مفصلی و التهابی رنج میبرند توصیه میشود، اضافه کرد: یک قسمت دیگر بشقاب بیمار کرونایی هم باید حتما کربوهیدرات باشد. در بشقاب ما ایرانیها بیشتر سیب زمینی و برنج به عنوان کربوهیدرات حضور دارد. یک قسمت دیگر بشقاب باید اختصاص به سالاد و سبزی داشته باشد.
او همچنین اذعان کرد: منبع خوب برای پروتئین: گوشت و مرغ و ماهی و البته حبوبات است. یک سوم بشقاب غذایی فرد باید این منابع را تشکیل بدهد. اگر گوشت، مرغ و ماهی در دسترس نیست حبوبات و تخم مرغ میتواند جایگزین پروتئینی مناسبی باشد.
حاجی اسماعیل پور به شهروندان توصیه کرد که از مصرف خودسرانه قرصهای مکمل پرهیز کنند و مصرف بی رویه و بدون درنظر داشتن سوابق بیماری و زمینههای جسمی در افراد موجب خطرات فراوانی میشود.
انتهای پیام / س خ