به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان در نشستی با حضور دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی نائب رییس اول مجلس شورای اسلامی و مسوولان استانی در دفتر امام جمعه زاهدان با بیان اینکه تحرکات و ترانزیت به عنوان اولین مزیت استان و معدن در بخش دوم سند آمایش، دومین مزیت استان شناخته شده است؛ اظهار داشت: برخی از این ظرفیتها مانند معادن غنی طلا و مس و غیره به تنهایی میتواند جایگزین درآمدهای نفتی کشور شود که عدم توجه به این ظرفیتها در گذشته باعث شده، کشور از مزایای این استان محروم بماند.
او گفت: سیستان و بلوچستان اکنون مورد توجه مقام معظم رهبری، دولت و سایر ارکان نظام است و خدمات خوبی در استان انجام شده است که این خدمات متعلق به نظام است و نباید به نام شخص و یا دولت خاصی مصادره شود.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: در سند آمایش استان مهمترین مزیت ترانزیت و تجارت عنوان شده است و سیستان و بلوچستان تنها استان ایران هم مرز با کشور پاکستان است و از طریق این کشور با کشورهای هند و چین که ۳۵درصد جمعیت جهان مربوط به این سه کشور است در ارتباط می باشد و از طرفی با جمعیت ۲و نیم میلیاردی کشورهای عضو آیورا ۵۰ درصد جمعیت جهان را شامل می شوند که بهترین دسترسی به آبهای آزاد و ظرفیتهای ترانزیتی و تجاری در حوزه سیستان و بلوچستان وجود دارد.
موهبتی گفت: مقام معظم رهبری دو کلید واژه “گنج پنهان” و “تنگه احد” را برای سیستان و بلوچستان به کار بردهاند و دولت برای تحقق فرمایشات ایشان، توجه ویژه داشته و سرمایه گذاری زیادی در حوزه های مختلف از قبیل بندر، راهآهن، بزرگراه، فرودگاه ها، ساماندهی حاشیه نشینی و گازرسانی انجام داده است و باوجود اینکه شرایط اقتصادی کشور خوب نیست، اما طرحهای استان با جدیت در حال اجرا است.
او با اشاره به مشکل عدم دسترسی برخی مناطق به شبکه آب آشامیدنی، تصریح کرد: آنچه که بیشتر مردم استان را زجر می دهد عدم دسترسی راحت به آب آشامیدنی است به طوری که چندین سد در سطح استان ساخته شده است و علیرغم گذشت مدت زمان زیادی از ساخت این سد ها اما شبکه انتقال آب به مناطق و روستاهای پایین دست آن اجرا نشده که این برای مردم ایجاد مشکل کرده است.
رییس شورای تامین سیستان و بلوچستان با اشاره به وضعیت جادههای استان؛ گفت: متاسفانه این استان فاقد آزادراه بوده و تنها ۳ درصد از بزرگراههای کشور را داراست لذا اگر قرار است ترانزیت به عنوان اولین مزیت استان باشد و بندر چابهار در توسعه شرق کشور نقش آفرینی کند بایستی به زیرساخت های حمل و نقل به ویژه تکمیل بزرگراه های استان توجه جدی شود.
موهبتی ادامه داد: برای شکوفایی استعدادهای سیستان و بلوچستان که ۱۱.۵ درصد مساحت کشور و ۲۰ درصد مرزهای کشور را داراست و از سویی دارای عقب ماندگی تاریخی و فاقد زیرساختهای مناسب می باشد؛ میبایست ردیفهای ویژه اعتباری از سوی مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شود.
او با اشاره به سفر اعضای کمیسیونهای مختلف مجلس و شخصیتهای کشوری به استان؛ گفت: امیدواریم که این سفرها اثرگذاری مطلوب برای توسعه استان داشته باشد و انتظار داریم که همه بخش های مختلف نظام برای یک بازه زمانی به ویژه در برنامه هفتم توسعه، باعث توسعه مطلوب استان شود و به ویژه توسعه اقتصادی را رقم زند و شاخصهای توسعه استان را به میانگین کشوری برساند.
روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان در این دیدار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان نیز گفت: این استان با وجود خدمات انجام شده از سوی نظام و دولت از محرومیت تاریخی رنج می برد.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی محامی افزود: ظرفیت های ویژهای در زمینه مرز، معادن، سواحل و از همه مهمتر مردم وفادار در این استان وجود دارد اما در شاخص های توسعه جزو ضعیف ترین استانهای کشور است که نیازمند توجه جدی است.
انتهای پیام/ع