رئیس گروه پدافند غیر عامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد گفت: نقشه اسکان اضطراری مشهد تا پایان سال به صورت پایلوت در شهرداری منطقه ۵ رونمایی می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، وحید اکلملی رئیس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد گفت : علاوه بر این، تهیه نقشه تخلیه اضطراری مشهد نیز  در دستور کار قرار دارد.

او افزود: تهیه نقشه‌های ارزیابی ریسک مشهد را نیز در دستورکار قرار داده ایم که جلسات متعددی در این زمینه در  استانداری برگزار شده است.

رئیس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد ادامه داد: در بخش اول معرفی تمام اماکن شناسایی شده به عنوان نقطه امن در دستورکار قرار دارد،مسیر‌های رسیدن به این نقاط هم معرفی می‌شود.

اکلملی بیان کرد: در مرحله دوم، این اماکن سطح بندی شده و گام سوم نیز اصلاح اماکنی است که اکنون اماکن امن معرفی می‌شوند، اما باید به اماکن واقعا امن تبدیل شوند.

او تصریح کرد: سامانه جامع مدیریت بحران و پدافند غیرعامل را تشکیل داده ایم که خود این سامانه دارای ۸ سامانه است و هرکدام از این سامانه‌ها نیز خود ۴ تا ۶ زیرسامانه دارد.

خانه دوام ثامن برای تمام مناطق شهرداری

رئیس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد تاکید کرد: در هفته پدافند غیرعامل در هرمنطقه شهرداری مشهد یک خانه دوام ثامن افتتاح خواهد شد.

اکلملی اظهار کرد: از طریق برگزاری انتخابات مردمی در هرمنطقه از میان اعضای دوام ثامن، ۵ نفر به عنوان اعضای شورای دوام ثامن هر منطقه و از میان آن‌ها یک نفر به عنوان رئیس شورا انتخاب شده است.

او افزود: بودجه‌ای نیز برای خرید اقلام آموزشی، تجهیزات و فضا برای طرح دوام ثامن اختصاص داده ایم.

رئیس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد ادامه داد: در حوزه آموزش شهروندی، برای ۱۰ هزار نیروی داوطلب واکنش اضطراری در محلات آموزش دوره مقدماتی برگزار شد و افراد یادشده دوره ۴۵ ساعته مقدماتی آموزش را گذراندند.

ساخت ۹ پایگاه مدیریت بحران در دستورکار مدیریت شهری

اکلملی بیان کرد: در ۱۴ سال قبل ۱۴ پایگاه مدیریت بحران در مشهد ساخته شده و این درحالی است که فرایند احداث ۹ پایگاه جدید در این دوره مدیریت شهری آغاز شده است که اولین آن‌ها به نام پایگاه مجد در سال ۹۸ به اتمام رسید و به علت شیوع کرونا افتتاحیه آن امسال برگزار شد.

او تصریح کرد: ۴ پایگاه در منطقه ۳، ۶ و دو پایگاه در منطقه ۱۰ تا پایان سال بهره برداری خواهد شد. تاکنون در مناطق ثامن، ۸، ۱ و ۱۱ پایگاهی ایجاد نشده است و امسال در منطقه ثامن و منطقه یک، یک پایگاه ایجاد خواهد شد و در منطقه ۱۱ هم در آینده پایگاه ساخته خواهد شد. برای منطقه ۸ نیز در حال رایزنی با استانداری هستیم که پایگاه ویژه‌ای در این منطقه ساخته می شود.

اختصاص ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان به حوزه مدیریت بحران در امسال

رئیس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد با اشاره به اینکه با دستور شهردار مشهد، پیگیری ایجاد پایگاه‌های مدیریت بحران در دستور کار قرار گرفته است، تاکید کرد: بودجه‌ای بین ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان برای این مهم در اختیار گرفتیم که این مبلغ در گذشته حتی یک هفتادم هم نبوده است.

اکملی با توجه به اینکه طبق قانون مدیریت بحران کشور، متأسفانه همچنان جایگاه شهرداری‌ها در حوزه مدیریت بحران مانند آن چیزی که در دنیا می‌بینیم تثبیت نشده است، اظهار کرد: در دنیا موضوع مدیریت بحران براساس مطالعات آینده پژوهی قرار دارد، یعنی نقشه‌های ارزیابی ریسکی که تهیه می‌شود، مبنای شهرسازی قرار‌می‌گیرد.

او افزود: در کشور ما مدیریت بحران به درستی ساختاربندی نشده است. در مذاکراتی که با مدیرکل پدافند غیرعامل استان و حوزه بحران استانداری داشته ایم به این توافق رسیده ایم که بتوانیم استانداری را در جایگاه یک نهاد سیاست گذار و راهبردی برای تسهیلگری در کنار حوزه بحران شهرداری داشته باشیم و ما در عرصه اجرایی بازوی کمکی استانداری باشیم.

ضرورت وجود پیوست بحران برای پروژه‌ها

رئیس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد ادامه داد: درموضوع پدافند غیرعامل در اسناد بالادستی اعلام شده است که در همه اماکنی که در طول روز بیش از ۵۰۰ نفر تردد دارند یا تمام اماکنی که در وضعیت حساس قرار دارند (تردد کمتر از ۵۰۰ نفر) مانند اماکن نظامی و اماکن خاص آی تی، باید پیوست پدافند غیرعامل وجود داشته باشد.

اکلملی با اشاره به اینکه اعتبار مدیریت بحران که قرار بود از سوی سازمان برنامه و بودجه به شهرداری اختصاص یابد، همچنان محقق نشده است، بیان کرد: در شهرداری مشهد با پیگیری‌های اخیر بحث پیوست پدافند غیرعامل به عنوان یک الزام در پروژه‌های بزرگ در حال اجراست و به عنوان نمونه می‌توان به پروژه چندسطحی آزادگان اشاره کرد.

او تصریح کرد: مهم‌تر از پیوست، اجرای این پروژه هاست. یکی از برنامه‌هایی که در سند بالادستی چهارساله شهرداری تا سال ۱۴۰۰ برای ما تعریف شده، این است که بعد از ساخت پایگاه‌های مدیریت بحران به سمت چندمنظوره سازی برویم. حداقل ساختمان‌های شهرداری را مقاوم سازی و موضوع ایجاد پناهگاه را در آن‌ها نهادینه کنیم.

اجرای دستورالعمل مقابله با کرونا در شهر

رئیس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد با بیان اینکه در حوزه شیوع ویروس کرونا تقریبا در اواخر بهمن ۹۸ دستورالعمل مقابله با کرونا را در شهر مشهد و برای شهرداری مشهد تنظیم کردیم، تاکید کرد: در اول اسفند به محض اعلام شیوع کرونا در کشور این دستورالعمل به همه سازمان‌ها و مناطق شهرداری ابلاغ شد.

اکلملی اظهار کرد: در آن مقطع، در اقدامی بی سابقه همه پایگاه‌های بحران شهر تخلیه شد و بعد از آن هم ۱۷ دستگاه دیزل ژانراتور برای این پایگاه‌ها تهیه کردیم. ۱۲ دستگاه از این تعداد به گونه‌ای است که در صورت وقوع هرگونه حادثه می‌توان آن‌ها را به محل مد‌نظر اعزام کرد.
 
انتهای پیام//ا.د
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.