افزایش ۲۱.۵ درصد نرخ کرایه تاکسی در قم

در جلسه شورای اسلامی شهر قم با تصویب لایحه اخذ مجوز اصلاح قیمت انواع خودرو‌های حمل و نقل فعال در حوزه مسافر درون شهری، نرخ کرایه تاکسی‌های معمولی و همچنین تاکسی وَن قم به صورت میانگین ۲۱.۵ درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،روح الله امراللهی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم گفت: طبق مصوبه‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا برای حفظ سلامتی شهروندان باید یک مسافر از ظرفیت تاکسی‌های معمولی و سه مسافر نیز از ظرفیت تاکسی‌های وَن کاهش پیدا کند و مسافران به صورت یک در میان بنشینند.

در جلسه شورای اسلامی شهر قم با تصویب لایحه اخذ مجوز اصلاح قیمت انواع خودرو‌های حمل و نقل فعال در حوزه مسافر درون شهری، نرخ کرایه تاکسی‌های معمولی و همچنین تاکسی وَن قم به صورت میانگین ۲۱.۵ درصد افزایش یافت.

امراللهی عنوان کرد: طبق بررسی که در تاکسیرانی و مجموعه شهرداری قم انجام شده وقتی یک مسافر کاهش پیدا کند، بر اساس قیمت پایه کرایه که ۱۷ هزار ریال به ازای هر مسافر بوده نرخ اصلی کرایه تاکسی نیز ۳۳ درصد افزایش یافته و شهرداری نیز با ارائه لایحه‌ای به شورا پیشنهاد بالا بردن کرایه به نرخ یاد شده را ارائه داده است.

او افزود: در کمیسون عمران شورای شهر در خصوص لایحه مذکور بحث‌های مختلفی مطرح شد و با توجه به شرایط اقتصادی مردم این نرخ به ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد و بار دیگر در کمیسون تلفیق شورا نیز مورد بحث قرار گرفت و در آنجا هم اعضای شورا برای رعایت حال مردم آن را به سقف ۲۵ درصد کاهش دادند.

 رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: این نرخ تا زمانی که کرونا باشد به صورت میانگین بین ۲۱ تا ۲۲ درصد کاهش پیدا می‌کند و هنگامی که ستاد ملی کرونا این بخش نامه را لغو کند به نرخ‌های عادی و نرخ‌هایی که مصوب سال ۹۹ است بازگردانده خواهد شد.

 امراللهی تصریح کرد: در صورتی که رانندگان تاکسی بر خلاف این مصوبه اقدام به دریافت کرایه کنند تاکسیرانی موظف به برخورد با خاطیان و جریمه آن‌ها می‌باشد.

محسن محرری عضو شورای اسلامی شهر قم نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه این مصوبه مشمول عموم رانندگان تاکسی می‌شود گفت: طبق این مصوبه اگر رانندگان در گذشته به ازای چهار مسافر مبلغ ۶۸ هزار ریال دریافت می‌کردند اکنون باید به ازای سه مسافر ۶۰ هزار ریال دریافت کنند که باعث کمتر شدن درآمدشان می‌شود.

عبدالله جلالی رئیس شورای اسلامی شهر قم یادآورشد: در این مصوبه نکته ظریفی وجود دارد از این رو باید دقت‌های لازم را داشته باشیم و تاکسیرانی نیز شفاف سازی کند.

جلالی افزود: موضوع افزایش نرخ تاکسی مطرح نیست بلکه شرایط کرونایی است، و بر اساس تصمیم ستاد ملی کرونا تاکسی‌ها نباید در صندلی عقب خود سه مسافر سوار کنند و ظرفیت آن باید ۲ نفر باشد و به جهت جبران این موضوع چنین تصمیمی اتخاذ می‌شود.

او گفت: هر چند با این مصوبه حتی اگر ظرفیت کامل تاکسی استفاده نیز شود باز مبلغ کرایه دریافتی در مقایسه با نرخ مصوب پایین‌تر است، ولی به هر حال شرایط کرونایی است و به تعبیری باید همه به یکدیگر کمک کنیم و از این منظر حائز اهمیت است.

رئیس شورای اسلامی شهر قم یادآورشد: معنا و مفهوم این مصوبه افزایش نرخ کرایه تاکسی نیست و باید به آن توجه شود تا هم بستر سوء استفاده برای تاکسی دار‌ها فراهم نشود و هم مردم در جریان قرار بگیرند.

او افزود: اینکه یک مسافر از ظرفیت تاکسی‌های معمولی و سه مسافر از ظرفیت تاکسی وَن کم شود ماهیت این تصمیم و لایحه می‌باشد.

جلالی بیان کرد: در واقع چاره‌ای نیست و شرایط خاص است و باید در راستای تصمیم‌های ستاد ملی کرونا ما نیز اقدام‌هایی را داشته باشیم که به نوعی به سلامت مردم و بحث فاصله گذاری اجتماعی کمک می‌کند.

رئیس شورای شهر قم افزود: اگر بخواهیم آن یک نفر را که از ظرفیت تاکسی کم می‌شود جبران کنیم باید نرخ کرایه را ۳۳ درصد افزایش دهیم، ولی به صورت میانگین فقط ۲۱.۵ درصد اضافه شده که از حد متعارف مصوب نیز کمتر است.

جلالی تاکید کرد: این مصوبه تا زمانی قابلیت اجرا دارد که شرایط بحرانی کرونا را داشته باشیم و مصوبه ستاد کرونا در رابطه با کاهش ظرفیت مسافر جاری باشد.

۶ هزار دستگاه تاکسی در سطح شهر قم وجود دارد، این تعداد شامل ۲ هزار و ۳۰۰ دستگاه تاکسی خطی، ۲ هزار و ۴۰۰ دستگاه تاکسی گردشی و یک هزار دستگاه تاکسی بیسیم است و باقیمانده تاکسی‌ها بین قم و شهر‌های اقماری آمد و شد دارند.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.