ویروس کرونا در حال رقم زدن فاجعه ای بزرگ به نام چاقی در کشور بوده و به معنای واقعی کلمه به یک دردسر بزرگ برای مردم تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از ۹ ماه تاخت و تاز، هنوز عوارض) خودش را دارد و توانسته حسابی در زندگی و حتی ظاهر افراد رخنه کند. حرف بر سر ویروسی است که نه تنها افراد را خانه نشین کرده، بلکه توانسته در عرض چند ماه قدرت نمایی کند و موجب راهی شدن بسیاری به بیمارستان ها شود.

خطری که ماه‌ها و سال‌ها افراد برای رفع آن نیاز به زمان دارند زیرا عارضه ای است که به همین راحتی ها درمان نخواهد شد. یکی از تبعات خطرناک کرونا چاقی است و باید به دنبال راه چاره باشیم و با تغییر دادن سبک زندگیمان  مانع از اضافه وزن شویم.

۲۹ میلیون  نفر در ایران اضافه وزن و چاقی دارند

محمدحسین عزیزی مدیر کل فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو در گفت و گو با  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روند صعودی اضافه وزن در افراد اظهار کرد: در سال ۱۳۵۹ حدود ۲ میلیون نفر گرفتار  اضافه وزن و چاقی بودند در حالی که امروزه این آمار به ۲۹ میلیون هم رسیده و تقریبا ۱۵ برابر شده است. این آمار نگران کننده‌ است و در جامعه ما را تهدید می کند. در حال حاضر  ما در زمره کشور‌هایی قرار گرفته ایم که درصد چاقی در آن نسبت به جمعیت بسیار بالا است. 

او گفت: چاقی در مردان و زنان، کودکان و نوجوانان متفاوت است. اکنون خانواده ها آپارتمان نشین شده اند و با افزایش بازی‌های کامپیوتری و تلفن همراه آمار  بی تحرکی و پرخوری کودکان و نوجوانان بیشتر شده است.در حال حاضر هم با شیوع بیشتر کرونا کودکان و نوجوانان بیش از پیش مجبور هستند در خانه بمانند. همچنین مصرف تنقلات در کودکان و نوجوانان نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده است.

چاقی و اضافه وزن

پویش رژیم غذایی سالم با هدف افزایش ایمنی در برابر کرونا

عزیزی بیان کرد: باید توجه داشت ارتباط تنگاتنگی بین ایمنی و سلامت مصرف کننده وجود دارد. این موضوع نه تنها با بیماری‌های غیر واگیر بلکه با بیماری‌های مرتبط با کرونا نیز ارتباط دارد. ما یک پویش رژیم غذایی سالم با هدف افزایش ایمنی در برابر کرونا در سازمان غذا و دارو راه اندازی کرده ایم تا به افزایش ایمنی بدن در برابر بیماری‌های واگیر و کرونا کمک کنیم. باید دانست که حوزه سلامت عمومی باید حمایت شود تا مصرف کنندگان در برابر مسمومیت غذا و بیماری‌های مرتبط حفظ شوند.

او اظهار کرد: در تلاش هستیم ضمن تعامل با تولید کنندگان و وارد کنندگان با رفع موانع جهش تولید از طریق شفاف سازی و تسهیل فرایند‌های امور اجرائی، مخصوصا در شرایط کنونی در ارتقا و حفظ سلامت مصرف کننده مسئولیت پذیر باشیم. در این راستا اداره کل غذا به منظور تسهیل در روند اخذ مجوز‌های بهداشتی و به منظور اجرایی کردن و پیشبرد تکالیف باقی مانده قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز  نسبت به راه اندازی سامانه‌های ثبت منبع و فرآورده در سامانه TTAC، انجام کلیه امور فرآیند‌ها به صورت الکترونیک، آموزش کارشناسان، انجام شناسه گذاری فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی وارداتی و تولیدی اقدام کرده است. از همه واحد‌های تولیدی می‌خواهیم با هدف حفظ و ارتقاء سلامت مصرف کننده، میزان قند و نمک و چربی محصولات را کاهش دهند.

عزیزی بیان کرد: پویش رژیم غذایی سالم با هدف افزایش ایمنی در برابر کرونا راه اندازی شده است. کاهش مصرف قند، نمک و چربی در محصولات تولیدی و اطلاع رسانی میزان آنها از طریق نشانگر‌های رنگی تغذیه‌ای از برنامه‌های اداره کل غذا و معاونت‌های غذا و داروست. توصیه ما برای آحاد مردم کاهش مصرف چربی ها، نمک و قند‌هاست.

چاقی و کاهش وزن


بیشتر بخوانید


توصیه های تغذیه ای در دوران کرونا

نرگس جوزدانی مشاور تغذیه در گفت و گو با خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اهمیت بشقاب غذایی اظهار کرد: با آمدن کرونا چاقی و اضافه وزن در افراد بیشتر شده است، حتی  افرادی هستند که طی چند ماه اخیر ۵ الی ۱۰ کیلو اضافه وزن پیدا کرده اند. به همین دلیل افراد باید سبک زندگی را تغییر دهند و راهکار‌هایی را برای تناسب اندام و حفظ سلامتی در پیش بگیرند، زیرا کرونا حالا حالا با ما همراه خواهد بود.

افراد باید مصرف قند‌های ساده را به صفر برسانند .اگر فردی هستید که بیسکویت یا شکلات و شیرینی زیاد مصرف می‌کنید، این موارد را کم کم حذف کنید. تحرک بدنی را با توجه به اپلیکیشن‌ها یا با کمک نرمش‌های ساده در منزل افزایش دهیدتا وزنتان را ثابت نگه دارید.

یکی از موارد دیگری که در شیوع کرونا اهمیت  دارد، افزایش سیستم ایمنی بدن است. تمام افراد باید به مقدار کافی ویتامین C وD دریافت کنند.سبزیجات رنگارنگ را حتما در بشقاب غذایی خود قرار دهند و لبنیات کم چرب را به برنامه روزانه غذایی خود اضافه کنند، همچنین میزان چربی‌های مصرفی  را کاهش دهند و مواد غذایی را به صورت آبپز بخورند تا بتوانند در شرایط فعلی راحت‌تر و بدون افزایش وزن زندگی کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
کم و بیش تقریبا تمام مردم ایران دچار کبد چرب اند. کبد بعد مغز بیشترین وظایف بدن را انجام می دهد. شاید بیش از هزاران، کار تولید انواع آنزیم ها و مواد، دفع انواع مواد و... . احتمالا کبد چرب به نظر یکی از دلایل اصلی اختلالات عصبی در افراد ایرانی است که مورد اغفال واقع است. صیفی جات و میوه و سبزی برای بدن بیشتر از "نان گندم بربری و سنگک و نیز برنج و قند و شکر و چربی و روغن" برای بدن لازم اند که در سبک زندگی تمام ما ایرانی ها این مواد جای صیفی جات و میوه و سبزی را گرفته اند. نداشتن تمرکز ، داشتن اضطراب بیخوابی و... در ایرانی ها به احتمال زیاد از کبد چرب است که این مورد به فراموشی سپرده شده است. لازم نیست میوه گران بخرید به عکس میوه های ته مانده کرم خورده و... ارزانتر و در عین حال سالمترند.
Iran (Islamic Republic of)
یکی بود
۱۵:۵۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
توصیه غذایی میدین؟؟؟؟مردم نمیتونن غذا بخرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
من خودم دانش آموزم از وقتی تعطیل شده تا الان از بس ناراحتی و استرس کشیدم 10 کیلو وزن کم کردم، چاقی کجا بود!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
سلام. این تفکر چاقی و لاغری رو کنار بگذاریم. اینا فرهنگ غربه. من با توجه به اندازه گیری فرهنگ غرب، پونزده کیلو اضافه وزن داشتم. اینقدر بهم گفتند تو چاق هستی و لاغری مده و سلامتیه و .... که لاغر کردم. ولی همه نوع مریضی گرفتم. هورمونهام بهم ریخت و قند و چربی و ... . اون موقع سالمه سالمه سالم بودم. هیچی نمیخوام مگر اینکه به اون موقع برگردم اما سلامتیم برگرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
خوب همه ایرانی ازفست وفودخیلی استفاده میکنندکه یکی ازدلایل چاقی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
گوشت ۱۴۰ هزار تومانی و برنج ۳۵ هزار تومانیه... آخی.. آخی..
Netherlands
ناشناس
۰۹:۴۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
چاقی و اضافه وزن به خاطر خانه نشینی نیس به خاطر جوجه هاییه که تو جاده شمال می زنن
آخرین اخبار