به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، معدن آلبلاغ اسفراین به عنوان یکی از با ارزشترین معادن استان و کشور به شمار میآید؛ ظرفیتی که هم اکنون به حال خود رها شده و فقط وعدههایی است که گفته میشود و اندکی بعد روز از نو و روزی از نو.
وضعیت معدن آلبلاغ چگونه است؟ آیا حفاظت صورت میگیرد؟ آیا تحقیق و پژوهش روی این مجموعه با ارزش به اتمام رسیده؟ آیا همچنان دلالان مواد معدنی را از کارگران خریداری میکنند و به سایر استانها میفروشند؟
خرید و فروش غیر مجاز ادامه دارد
وقتی با اهالی محل صحبت میکنیم پاسخشان تأیید وضعیت نابسامان این معدن است. وضعیت همان گونه هست که بوده و هیچ تغییری در آن ایجاد نشده است. عبدالعظیم یکی از کارگرانی است که هر روز به معدن رفته و برای خود سنگ معدنی بار میزند و به فروش میرساند؛ این کارگر گفت: برخی روزها نیروهای انتظامی در محل چرخ میزنند و گاهی نیز افرادی دستگیر میشوند، اما حجم فعالیت و محل آنقدر وسیع است که کسی نمیتواند جلوی برداشتها را بگیرد.
او افزود: طی ماههای اخیر برداشتها توسط اهالی بیشتر شده و سنگهای معدنی را در پایین کوه به دلالان میفروشند.
این کارگر تصریح کرد: این معدن به منبع درآمد مناسبی برای مردم تبدیل شده؛ هر چند به دلیل کارهای غیر اصولی جان کارگران به شدت در خطر است.
او افزود: تونلهای زیاد و بلندی حفر شده که هر لحظه امکان ریزش و جان باختن تعداد زیادی از کارگران وجود دارد، اما باز هم این کار را انجام میدهیم؛ زیرا هم منبع درآمد خوبی است و هم شغل دیگری موجود نیست.
توقیف ۴۵ خودرو و دستگیری ۶۲ نفر طی ۶ ماه
این وضعیت حدود دو سالی است که ادامه دارد. در این بین نیروی انتظامی نیز سعی داشته با برخوردهایی مانع برداشتهای غیر مجاز شود، اما به نظر میرسد نتوانسته جلوی این اقدام را بگیرد؛ البته تمام شدن ماجرای برداشت غیر مجاز تنها به ناجا وابسته نیست و تمام نهادها باید وظایف خود را در این راستا انجام دهند.
با این حال سرهنگ مجید یگانه پور، فرمانده انتظامی شهرستان اسفراین از کشف ۱۶۸ تن سنگ قاچاق توسط برداشت کنندگان غیرمجاز معدن آلبلاغ خبر داد و گفت: در این راستا با هماهنگی مقام قضائی خودروهایی توقیف شده است.
او افزود: طی ۶ ماه گذشته ۶۲ نفر در این راستا دستگیر و به مقامات قضائی معرفی شدهاند.
یگانه پور بیان داشت: ۴۵ دستگاه خودروی متخلفان برداشت غیرمجاز از معدن آلبلاغ این شهرستان هم توقیف شد.
فرمانده انتظامی اسفراین اظهار داشت: نیروی انتظامی در ایستگاههای ایست بازرسی موقت برای حفاظت از معدن آلبلاغ همکاری دارد، اما به دلیل گستره زیاد امکان حفاظت دقیق از معدن با امکانات و نیروهای موجود امکانپذیر نیست.
او گفت: برای حفاظت از این منطقه شرکت پیمانکار انتخاب شده باید هر چه زودتر در منطقه مستقر شود تا مسئولیت حفاظت از معدن را بر عهده بگیرد.
اعتبار ۳۰ میلیاردی برای حفاظت از آلبلاغ / نتیجه هیچ!
امان الله حسین پور، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برنامههایی در خصوص معدن آلبلاغ مصوب شده که باید اجرایی شوند، اما تاکنون به اجرا در نیامده است.
او افزود: باید حفاظت از این مجموعه محکمتر شده و هر چه سریعتر اکتشاف آن آغاز شود.
حسین پور در انتها با تاکید بر اینکه حفاظت از مجموعه امری ضروری است، گفت: ۳۰ میلیارد تومان برای این امر تخصیص داده شده لذا باید کار حفاظت انجام شود.
علی جدی، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز گفت: طی روزهای اخیر رئیس هیئت مدیره سازمان ایمیدرو از معدن آلبلاغ بازدید داشت و تعهداتی در این خصوص ارائه داد.
او افزود: اینکه خود ایمیدرو بر روی معدن سرمایه گذاری کند و یا شرکت خصوصی دیگری جای بحث است که در حال بررسی آن هستند.
جدی تاکید کرد: ایمیدرو به تعهدات خود عمل نکرده و این معدن به حال خود رها شده و مردم بدون هیچ نظارتی و با مشکلات شدید امنیتی در حال برداشت از این معدن هستند.
نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن مجلس بیان داشت: مجلس به این موضوع ورود کرد و سفر رئیس سازمان ایمیدرو به استان از طریق نمایندگان مردم در مجلس پیگیری شد.
او در ادامه با اشاره به ظرفیت مناسب معادن خراسان شمالی افزود: سال گذشته برای سفر ریاست جمهوری به استان، سازمان زمین شناسی تمام معادن خراسان شمالی را شناسایی کرد.
جدی در انتها گفت: با این حال کار اجرایی صورت نگرفته که این موضوع نشان از کم کاری دولت دارد.
باید دید این پاس کاری و خلف وعدهها چه زمانی به انتها میرسد؟ مدتها است یک معدن با ارزش به حال خود رها شده و دولت حتی توانایی جلوگیری از اکتشاف غیر قانونی آن را ندارد.
منبع: مهر
انتهای پیام/ح