شهرستان خوسف در حالی پائیز را می گذراند که گل های خوش بوی نرگس در مزارع آن خودنمایی می کند و بهاری تازه به این دیار آورده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، خراسان ‌جنوبی رتبه پنجم تولید گل نرگس در کشور را دارد و خوسف هم در استان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

شهرستان خوسف به دیار نرگس‌ زار‌ها معروف است چراکه از قدیم ‌الایام خاستگاه این گل بوده و همه روزه شاخه ‌های گل زیادی توسط نرگس‌کاران این شهرستان روانه استان ‌هایی مانند تهران، خراسان‌ رضوی، سیستان‌ و بلوچستان و سایر  استان ها می ‌شود.

سازگاری با شرایط آب و هوایی منطقه، اجرای روش ‌های سنتی تولید و استفاده نکردن از کود‌های شیمیایی سبب شده که گل نرگس این منطقه علاوه بر عطر و بوی منحصر به ‌فرد و با کیفیت، ماندگاری بالایی نیز داشته باشد.

بهار در پائیز نرگس ‌زار‌های خوسف / عطر و بویی که در کشو بی رغیب است

 رضوی مدیرجهاد کشاورزی خوسف با اشاره به سطح زیر کشت گل نرگس در این شهرستان،  گفت: پارسال  سطح زیر کشت گل نرگس در شهرستان خوسف حدود ۲۴ هکتار بوده و امسال هم همین مقدار زیر کشت گل نرگس رفته است.

او افزود: خوسف رتبه نخست را در برداشت گل‌های خوش عطر نرگس دارد و کاشت گل نرگس یکی از ظرفیت‌های بی‌بدیل در این شهرستان کویری است.

 رضوی با بیان اینکه خوسف رتبه نخست را در برداشت گل ‌های خوش عطر نرگس دارد، ادامه داد: در گذشته دور مردم شهرستان این گل را بیشتر برای خود و هدیه دادن به دیگران پرورش می‌دادند، اما چند سالی است که جایگاه اقتصادی آن برای مردم منطقه شناخته شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف کاشت گل نرگس در شهرستان کویری استان را یک ظرفیت بی‌بدیل دانست و تصریح کرد: شرایط اقلیمی، آب و هوایی و رطوبت کم و خشکی منطقه سبب شده تا عطر نرگس خوسف نسبت به سایر نقاط کشور منحصر به‌فرد و بی ‌نظیر باشد.


بیشتر بخوانید


او با یادآوری اینکه پارسال حدود ۱۰ میلیون شاخه گل نرگس از نرگس‌ زار‌ های خوسف برداشت شد، عنوان کرد: امسال نیز حدود ۱۲ میلیون شاخه گل از نرگس ‌زار‌های این شهرستان برداشت می ‌شود.

 رضوی تصریح کرد: بازه زمانی کاشت گل نرگس در خوسف اردیبهشت ‌ماه تا مهرماه و برداشت این گل نیز از آبان ‌ماه تا بهمن ‌ماه است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف مطرح کرد: بازه زمانی کاشت گل نرگس در خوسف اردیبهشت ‌ماه تا مهرماه است و برداشت این گل نیز از آبان‌ ماه آغاز و تا بهمن‌ماه ادامه دارد.بهار در پائیز نرگس ‌زار‌های خوسف / عطر و بویی که در کشو بی رغیب است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف درآمد بهره‌ برداران خوسف از محل فروش گل نرگس را سالانه حدود چهار میلیارد تومان اعلام و بیان کرد: از هر مترمربع زیر کشت گل نرگس در خوسف حدود ۶۰ شاخه گل برداشت می ‌شود.

او تعداد بهره‌ برداران گل نرگس در این شهرستان را ۱۳۰ نفر دانست و افزود: گل نرگس به‌ عنوان محصول استراتژیک شهرستان سمت و سوی تجاری پیدا کرده و در جهت  حمایت از کشاورزان باید تقویت شود.

رضوی مهم‌ترین مشکل نرگس‌کاران این شهرستان را بازاریابی و بیمه نبودن آن به دلیل خسارت‌ های یخ‌ زدگی در فصل سرما عنوان و اظهار کرد: این شهرستان به‌عنوان خاستگاه گل نرگس در شرق کشور به‌ ویژه خراسان‌جنوبی نیاز به توجه ویژه دارد.

منبع: فارس

انتهای پیام/ ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.