به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، سعدی نقشبندی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: سال گذشته ۲۷۱ فقره آتش سوزی در عرصههای مرتعی و جنکلی استان اتفاق افتاد که بر اثر آنها ۲ هزار و ۶۵۸ هکتار در آتش سوخت، ولی امسال این سطح به یک هزار و ۴۳۶ هکتار کاهش یافت.
او اضافه کرد: آتش سوزی در عرصههای جنگلی این استان در سال گذشته، ۲۳۲ هکتار در ۱۰۷ فقره بود که امسال این میزان تاکنون (اواخر آذر) به ۶۲ فقره و ۳۰۴ هکتار رسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه هیچ موردی از آتش سوزی در جنگلهای دست کاشت استان شاهد نبودیم، افزود: سال گذشته یک فقره حریق در این عرصهها پنج هکتار را سوزاند.
اوبه کاهش ۵۲ درصدی آتش سوزی در مراتع استان هم اشاره کرد و یادآور شد: از نظر تعداد آتش سوزی پارسال ۱۳۲ فقره آتش سوزی ۲ هزار و ۲۱۳ هکتار از مراتع را از بین برد که این تعداد امسال ۱۰۵ فقره با یک هزار و ۴۹ هکتار بود.
نقشبندی با بیان اینکه ۹۰ درصد آتش سوزی جنگلهای استان سطحی بوده و ۱۰ درصد نیز به تنه درختان صدمه جدی زده است، تاکید کرد: ۸۳ هکتار از اراضی جنگلی استان هم امسال در آتش سوخت که پارسال این میزان ۱۰۸ هکتار بود و امسال ۲۳ درصد از نظر مساحت و ۵۱ درصد از نظر تعداد کاهش داشته است
او یکی از مهمترین اقدامات در زمینه توسعه جنگلکاری را اجرای طرح زراعت چوب اعلام کرد و افزود: امسال یک میلیون نهال صنوبر در اسفندماه به متقاضیان طرح زراعت چوب تحویل میشود البته به ثمر نشستن این طرح سه سال طول میکشد و مجریان این طرح بعد از این مدت میتوانند شاهد سودآوری باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان به همکاری مطلوب انجمنهای مردم نهاد و همیاران طبیعت در مناطق جنگلی برای اطفای حریق اشاره کرد و گفت: جلب همکاری دهیاران، فرهنگسازی با استفاده از چهرههای فرهنگی و تاثیرگذار استان و برگزاری دورههای ترویجی و آموزشی از جمله برنامههای اداره کل منابع طبیعی در این راستا بود.
نقشبندی اضافه کرد: اجرای طرحهای منابع طبیعی علاوه بر کارکردهای زیست محیطی، برای منابع آبی استان هم مهم است و در صورت خدشه به این عرصهها باید منتظر صدمههای شدید به منابع آبی هم باشیم.
انتهای پیام/ع