به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ سیدافشین صفوی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه عمده کشت کلزا در مناطق معتدل و سرد استان انجام میشود، گفت : هم اکنون پرونده کشت کلزا با ۳۱۶۴ هکتار در مناطق معتدل و سرد استان بسته شده و تنها کشاورزان مناطق گرمسیر استان ظرف ۱۰ تا ۱۵ روز آینده فرصت کشت کلزا در اراضی خود را دارند.
او با اشاره به اینکه در همه شهرستانهای استان کرمانشاه بجز شهرستان پاوه کشت کلزا انجام میشود، گفت : امسال سطح زیر کشت کلزا در استان کرمانشاه به حدود ۳۶۰۰ هکتار می رسد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: در سال زراعی گذشته سطح برداشت کلزا در مزارع استان ۲۸۱۴ هکتار بود.
صفوی با اشاره به اقتصادی بودن کشت کلزا، افزود: خرید محصول از کلزاکاران به صورت تضیمنی بوده ضمن اینکه امسال برای نخستین بار کشت قراردادی کلزا در حال انجام است که با توجه به امتیازات کشت قراردادی کلزا مثل خرید با پنج درصد بیش از قیمت خرید تضمینی امیدواریم شاهد استقبال کشاورزان مناطق گرمسیر استان از کشت کلزا باشیم.
او با بیان اینکه کلزا یکی از محصولات استراتژیک بهشمار میرود که با کاشت آن میتوان کشور را از واردات دانههای روغنی بینیاز کرد، گفت: کشت کلزا در تناوب با گندم و جو موجب افزایش پایداری تولید این محصولات به وسیله کاهش علفهای هرز، آفات و بیماریها خواهد شد.
صفوی ادامه داد: از بین دانههای روغنی، کلزا به دلیل خاصیت سازگاری با محیط، ارزش تناوبی بالا، نیاز آبی کم، کنترل علفهای هرز، مقاومت به سرما، استفاده بهینه از رطوبت و بارندگی، برداشت زودهنگام و در نتیجه آماده شدن زمین برای کشت دوم و داشتن ۴۰ درصد روغن بسیار با کیفیت و ۵۷ درصد کنجاله برای تعلیف دام یکی از دانههای روغنی با کیفیت و ایدهآل است که توجه به توسعه کشت آن میتواند تحول بزرگی در بخش کشاورزی ایجاد کند .
انتهای پیام/د