به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: به همان اندازه که ویروس کرونا خطرناک و مرگ آفرین است، اثرات ناگوار و مخرب بیتحرکی و نشستن طولانی مدت بر سلامتی نیز میتواند منجر به عواقب ناخوشایندی شود.
او گفت: بیتحرکی و نشستن طولانی مدت سم مهلکی است که به اندازه استفاده از یک پاکت سیگار در روز میتواند ضربههای جبران ناپذیری به سلامتی وارد آورد.
شکیبا بیان کرد:بیماری کرونا بیش از پیش نشان داد که فعالیت بدنی نه تنها در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر بلکه در تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با بیماریهای عفونی نیز باید جدی گرفته شود.
اوبیان کرد: نقش فعالیت بدنی منظم در پیشگیری و درمان بیماریهای غیر واگیر از جمله بیماریهای قلبی، سکته مغزی، دیابت و سرطانهای پستان و کولون، پیشگیری از فشار خون بالا، ارتقا سلامت روان، تأخیر در آغاز علائم دمانس و بهبود کیفیت زندگی برکسی پوشیده نیست.
شکیبا بیان کرد: نکته مهم نقش فعالیت بدنی با شدت متوسط در بالا بردن ایمنی و مقابله بدن ما با ویروسهای تنفسی است براساس مطالعات انجام شده، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش نرخ عفونتهای تنفسی ویروسی در افرادی که فعالیت بدنی شدت متوسط دارند، مشاهده شده است.
اوگفت: فعالیت بدنی با شدت متوسط شامل فعالیتهایی است که حداقل ۱۰ دقیقه به طور مداوم طول بکشد و موجب افزایش تعداد تنفس و ضربان قلب شود مانند حمل بارهای سبک، بالا رفتن مکرر از پلههای کوتاه یا پیادهروی.
شکیبا بیان کرد: با توجه به احتمال ابتلا به بیماری کرونا در مکانهای عمومی و پر تردد انجام فعالیت بدنی در محیطهای عمومی مانند باشگاهها و پارکها مگر با رعایت ضوابط خاص توصیه نمیشود و بهترین مکان برای انجام فعالیت بدنی در منزل ترجیحا در یک اتاق با تهویه مناسب است.
شکیبا همچنین در مورد فاصله اجتماعی در حین فعالیت ورزشی در دوره اپیدمی کرونا نیز توضیح داد که فعالیت بدنی باید دور از جمعیت با اجتناب از تماس با سطوح وسایل ورزشی بوستانها، صندلی پارکها انجام شود.
او گفت: فاصله ایمن در هنگام پیادهروی، دویدن یا دوچرخهسواری در شرایط شیوع بیماری کرونا، یک تا دو متر بین افراد در وضعیت ثابت توصیه میشود.
انتهای پیام/ز