به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،شهداد رئیس هیات مدیره انجمن صنفی راهنمایان گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به وضعیت راهنمایان گردشگری استان در پی شیوع کرونا، گفت: به غیر از مرداد و شهریور ماه که تعداد خیلی کمی از راهنمایان گردشگردی استان در خدمت مسافران داخلی بودند، بعد از آن اکثریت فعالان این حوزه به خاطر تعطیلی تورهای گروهی و ماشینی و به ویژه تورهای خارجی، بیکار بوده و یا به سایر مشاغل خارج از حوزه گردشگری روی آوردهاند.
او با بیان اینکه فصل کاری راهنمایان گردشگری در استان، شش الی هفت ماهه اول سال بوده و از اواخر اسفند با تورهای نوروزی شروع شده و در شهریور ماه با تورهای آخر شهریور تمام میشود، گفت: راهنمایان گردشگری استان نیز منتظر بودند که روند گردشگری از عید شروع شود، اما با شیوع کرونا، فعالیتهای گردشگری نیز تعطیل شد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان آذربایجان شرقی افزود: با شیوع کرونا از اسفند ماه، مرزها بسته شد و تاکنون نیز همچنان این روند ادامه دارد و فعالیت راهنمایان گردشگری نیز به صفر رسیده است.
او با انتقاد از نبود حمایتهای لازم از صنف گردشگری و به ویژه راهنمایان گردشگری گفت: تنها حمایت و برنامهای که وزارت گردشگری برای بخش گردشگری شامل آژانسها، هتل و رستورانها درنظر گرفت، تسهیلات شش الی ۱۶ میلیون تومانی با کارمزد پایین بود و از آنجایی که دریافت این تسهیلات نیز محدودیتها و سختیهایی به همراه داشت، به همین جهت عده انگشت شماری موفق به دریافت آن شدهاند.
او با بیان اینکه یک فرد بدون درآمد چگونه میتواند بلافاصله اقساط وام را پرداخت کند؟ گفت: تنها تعداد اندکی از راهنمایان گردشگری استان از طریق آژانسها بیمه شدهاند و اکثر راهنمایان با سایر عناوین بیمههای خود را پرداخت میکنند که به جهت عدم تطبیق بیمه، بسیاری از راهنمایان گردشگری استان مشمول دریافت این تسهیلات نشدند.
شهداد گفت: تامین ضامن، کم بودن مبلغ وام، شروع بلافاصله پرداخت اقساط، عدم تطبیق بیمه و... باعث شده تا تعداد کمی از کل راهنمایان گردشگری استان موفق به دریافت این تسهیلات شوند و حتی برخی افراد که مشمول دریافت وام بودند نیز عطایش را به لقایش بخشیدند.
او با تاکید بر اینکه تربیت یک نیروی متخصص و مجرب به ویژه در بخش گردشگری و راهنمایی تور چند سال طول میکشد، افزود: با شیوع کرونا و تعطیلی فعالیتهای گردشگری، این نیروهای مجرب به سایر مشاغل روی آوردهاند که بعدها بازگشت چنین نیروهایی به این حرفه بسیار هزینهبر خواهد بود وای کاش متولیان امر توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند.
انتهای پیام/ک