حجت السلام محامی گفت: تعبیر تنگه احد از سوی رهبر معظم انقلاب برای سیستان عالمانه و دربردارنده درس‌های مهمی است که باید مدنظر مسوولان و مردم منطقه باشد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان در دیدار با امام جمعه زابل اظهارداشت: تعبیر تنگه احد از سوی رهبر معظم انقلاب برای منطقه سیستان تعبیر عالمانه برای همه ما درس‌هایی به دنبال دارد و آن هم اهمیت، حساسیت، لزوم توجه و لزوم پایداری و صبوری برای حفظ این منطقه است.

رییس شورای راهبردی سیستان و بلوچستان وضعیت کنونی منطقه سیستان را نگران‌کننده دانست و افزود: انتظار این بود که طی سال‌های مختلف پیشرفت‌هایی حاصل شده باشد، اما این پیشرفت‌ها چشمگیر نیست البته این به معنای نادیده گرفتن خدمات ارائه شده نیست، اما وضعیت موجود انتظارات را برآورده نمی‌کند.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: سیستان‌وبلوچستان از لحاظ شاخص‌های توسعه در جایگاه پایینی قرار دارد، اما وقتی به سایر نقاط استان نگاه می‌کنیم منطقه سیستان کمترین میزان رشد و توسعه را دارد و این آسیب بزرگی است که باید تحلیل، ریشه یابی و برطرف شود.

نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان گفت: یک بار بر زمین مانده سنگینی وجود دارد که باید همه با اتحاد و انسجام، مسوولان اجرایی، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، فرهیختگان، اصناف، تجار، بازاریان و صاحبان صنایع دست به دست هم دهند و قدم‌های بلند، سریع و متقن برای رشد منطقه سیستان برداشته شود که در این راستا یک نقشه راه جامع در سطح منطقه و استان مورد نیاز است.

حجت الاسلام و المسلمین محامی اظهارداشت: به تعبیر برخی از بزرگان و فرهیختگان سیستان، در کنار فقر، تفرق و با هم نبودن و حتی تعارض و تضاد مشکلی عمده در منطقه است و این که مردم با مسوولان؛ مسوولان با یکدیگر؛ ائمه جمعه با مردم؛ ائمه محترم جمعه با یکدیگر و ائمه جمعه با مسوولان همگام نباشند و تفرق داشته باشند مشکلات مختلفی را در سطح منطقه ایجاد می‌کند.

او بیان کرد: امام جمعه باید شمع جمع باشد و بتواند سایر قسمت‌ها را همراه و همدل کند و هدایت، راهنمایی و راهبری داشته باشد که این خود یکی از مسائل کلیدی در استان است.

امام جمعه زاهدان تنظیم روابط آسیب دیده از جمله رابطه بین مردم و مسوولان، مسوولان اجرایی و ائمه جمعه و مردم و ائمه جمعه را مهم دانست و افزود: باید قانون، شریعت و اخلاق اسلامی بر این روابط حاکم باشد البته نباید سادگی هم به خرج دهیم تا کسی سو استفاده‌ای کند و اگر این روابط درست تنظیم شود تا حدود زیادی به اتحاد و انسجام کمک خواهد کرد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان بحث دو جانبه پیگیری مطالبات مردم از یک سو و تبیین خدمات مسوولان اجرایی که صادقانه زحمت می‌کشند را از سوی دیگر حائز اهمیت دانست و گفت: البته با خیانتکاران و سو استفاده‌گران باید برخوردی جدی صورت گیرد تا تعادل برقرار شود.

حجت الاسلام و المسلمین محامی ادامه داد: در کل کشور مشکلات مردم زیاد است و همه دچار گرفتاری هستند و در منطقه محروم این گرفتاری مضاعف خواهد بود و مردم تحت فشارند البته همه کار‌ها هم دست ما و مسوولان نیست، اما حداقل انتظار این است که آنچه از دست مسوولان استان و شهرستان برمی‌آید بدرستی انجام شود و از طرف دیگر هم باید زمینه‌ای برای فعالیت مسوولان دلسوز فراهم باشد تا احساس امنیت و پشتیبانی کنند.

نماینده، ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان، مراتب امر به معروف و نهی از منکر را برشمرد و اظهارداشت: بعد از تذکر زبانی و پیگیری از مبادی ذی ربط برای حل مشکل، به تعبیر رهبر معظم انقلاب «آخر الدّواء الکیّ» (آخرین دارو، داغ کردن است) یعنی بعد از این که همه راه‌ها امتحان شد ونتیجه نداد آن گاه در نماز جمعه با مردم درد دل و گزارش داده شود که برای حل مشکل چنین پیگیری‌ها و تذکراتی انجام و برای همکاری و رفع مشکل، اعلام آمادگی شد، اما هیچ کدام جواب نداد و مسوول یا اداره مربوطه عمل نکرد تا مردم نگران این نباشند که کسی توجه ندارد و پیگیری نمی‌کند.

امام جمعه زاهدان التهاب‌آفرینی را به هر بهانه و جهتی به ضرر سیستان و بلوچستان دانست و خاطرنشان کرد: برای تقویت اتحاد و انسجام باید فضای جامعه آرام باشد و ائمه جمعه در خطبه‌های نماز جمعه باید توجه داشته باشند که از التهاب‌آفرینی پرهیز کنند البته ممکن است گاهی افراد از سر دلسوزی و کوتاه‌بینی گمان کنند که دعوا درست کردن و گفتن در خطبه‌ها مشکلی را حل می‌کند که تجربه نشان داده در چنین شرایطی نه تنها مشکلی حل نشده بلکه باعث التهاب‌آفرینی و بی‌اعتنایی یا لجبازی می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین محامی گفت: در گذشته به مسوولان متذکر شده‌ام که هم درست کار کنند و هم به مردم و ائمه محترم جمعه گزارش دهند و پاسخگو باشند تا اگر اشکالی برای مردم وجود داشت بررسی شود که اگر اشکال وارد است در صدد اصلاح بربیایند و اگر وارد نیست توضیحات خود را ارائه دهند تا ذهنیت مردم اصلاح شود.

او خاطر نشان کرد: در منطقه سیستان نیاز به هماهنگی‌هایی بین ائمه جمعه و مسوولان است و یکی از کار‌های عمده و اساسی ائمه جمعه کار فرهنگی است.

نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: البته فرهنگ دامنه وسیعی دارد و ائمه جمعه نقش هدایت و راهبری فرهنگی جامعه را بر عهده دارند و در میان کار‌های فرهنگی محور‌های عمده و تاثیرگذار، حوزه‌های علمیه، آموزش‌وپرورش و دانشگاه‌ها هستند که در فضای فکری و فرهنگی جامعه تاثیر دارند.

امام جمعه زاهدان با اشاره به تجربه حجت‌الاسلام و المسلمین عزیزی در سرپرستی حوزه‌های علمیه استان، بیان کرد: حوزه‌های علمیه از حیث ارتباط با ائمه جمعه و ارتباط با جنبه‌های ایمانی مردم، رکن شاخص تری است و لذا انتظار اینست که تقویت توسعه و ارتقای سطح کیفی حوزه‌های علمیه در منطقه سیستان مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین محامی خاطرنشان کرد: کمیته‌هایی به صورت منطقه‌ای با حضور ائمه جمعه و مدیران مدارس علمیه تشکیل شود و این کمیته‌ها زیر مجموعه شورای مدیریت و کمیته منطقه‌ای باشند و از نزدیک ناظر کیفی و پشتیبانی‌کننده حوزه‌های علمیه باشند.

او در رابطه با انتخاب امام جمعه زابل گفت: تصمیم شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در برهه زمانی کوتاه برای انتخاب شما به عنوان امام جمعه زابل امری غیرمنتظره بود هر چند تلاش و گفتگو‌هایی صورت گرفت تا با حل اختلافات از جابجایی ائمه جمعه سابق جلوگیری شود، اما متاسفانه این موضوع عملی نشد.

امام جمعه زاهدان گفت: ذهنیت بنده در خصوص جایگاه امامت جمعه زابل استفاده از فضلای بومی منطقه سیستان و بکارگیری شما به عنوان دبیر قرارگاه فرهنگی سیستان و بلوچستان بود که با این تصمیم شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور این تصمیمات مقدر نشد و شما برای خدمت در جایگاه امام جمعه این شهر انتخاب شدید.

انتهای پیام/ع 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار