عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۴ هزار و ۷۰۰ تا ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۹ هزار تا ۲۲ هزار تومان است.
به گفته وی، نرخ کنونی هر کیلو مرغ زنده نسبت به ابتدای هفته ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان و مرغ گرم ۶۰۰ تومان رشد داشته است.
حجت درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به کاهش جوجه ریزی و تخصیص نهاده با نرخ مصوب تا سن ۴۲ روزگی در بحث عرضه دچار کمبود شده ایم که اگر تمهیداتی اندیشیده نشود، التهاب بازار ادامه خواهد داشت.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به کاهش جوجه ریزی و افت وزن مرغ در سالنها انتظار میرود که نهاده به جای ۴۲ روزگی تا ۵۰ روزگی در اختیار مرغدار قرار گیرد چرا که مرغ ۴۲ روزه به سبب وزن پایین قابلیت عرضه به بازار را ندارد.
به گفته وی، اگر تا سن ۵۰ روزگی، نهاده در اختیار مرغدار قرار گیرد تا وزن بیشتری از موجودی سالنها بدست آید، بازار به ثبات میرسد، در غیر این صورت به علت کاهش میزان جوجه ریزی و افزایش قیمت کنجاله از مرز ۱۵ هزار تومان، تولید صرفه اقتصادی ندارد.
این مقام مسئول ادامه داد: اگر در ماه گذشته به مرغداران ۲ کیلو ذرت و یک کیلو کنجاله سویا تخصیص داده شود، به علت کاهش جوجه ریزی امکان ارتقای توزیع وجود دارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه فرمول جیره غذایی مرغ بر هم خورده است، بیان کرد: در شرایط استاندارد وزن مرغ زنده باید بالای ۲.۲۰۰ گرم باشد که متاسفانه به علت بر همخوردن جیره غذایی و کمبود نهاده، وزن مرغ به ۱.۶۰۰ گرم کاهش یافته است.
وی افزود: با توجه به بر هم خوردن فرمول جیره غذایی از مسئولان تقاضا داریم که برای پروسه فصل پاییز سن گله را از ۴۲ روزگی به ۵۲ روزگی افزایش دهد و طی دوره ۳.۵ کیلو ذرت و ۱.۵ کیلو سویا در اختیار مرغداران قرار دهد چرا که عدم ارسال به موقع نهاده دامی موجب شده تولید مرغ توجیه اقتصادی نداشته باشد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام، در هیچ مقطعی به دنبال سیاست تامین صد درصدی نهاده دامی نبوده است و برنامه ریزی پشتیبانی امور دام عمدتا ذخایر استراتژیک است تا با عرضه به موقع کمبود را جبران کند.
وی با اشاره به اینکه جوجه ریزی در ماه گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است، بیان کرد: در حال حاضر نبود دان بیش از میزان جوجه ریزی در حجم تولید اثر دارد که این امر مرغداران را مجبور میکند تا مرغ تولیدی خود را با وزن پایین تری عرضه کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه پشتیبانی امور دام تنها تا سن ۴۲ روزگی نهاده در اختیار مرغدار قرار میدهد، گفت: دولت به طور متوسط ۵۰ درصد دان مورد نیاز را تا سن ۴۲ روزگی در اختیار مرغدار قرار میدهد و چنانچه تا ۵۰ روز نگه داری شود، مرغدار مجبور به تامین نهاده از بازار آزاد است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام، در هیچ مقطعی به دنبال سیاست تامین صد درصدی نهاده دامی نبوده است و برنامه ریزی پشتیبانی امور دام عمدتا ذخایر استراتژیک است تا با عرضه به موقع کمبود را جبران کند.
وی با اشاره به اینکه جوجه ریزی در ماه گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است، بیان کرد: در حال حاضر نبود دان بیش از میزان جوجه ریزی در حجم تولید اثر دارد که این امر مرغداران را مجبور میکند تا مرغ تولیدی خود را با وزن پایین تری عرضه کنند.
حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان و مرغ گرم را ۲۳ تا ۲۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون مرغداران در فروش هر کیلو مرغ حدود ۴ هزار تومان متضرر هستند.
وی گفت: اگر قیمت مرغ توسط ستاد تنظیم بازار اصلاح نشود، جو ناامیدی در بین مرغداران ایجاد میشود که این امر صنعت طیور را به چالش میکشاند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی افزایش هزینههای تولید نظیر نوسان نرخ کنجاله سویا را از دیگر عوامل گرانی قیمت مرغ در بازار دانست و افزود: با استمرار روند افزایش نرخ کنجاله سویا، قیمت مرغ باز هم بالا میرود.
حجت از افزایش ۱۰ درصدی نرخ دولتی ذرت و کنجاله سویا خبر داد و گفت: در حال حاضر هر کیلو ذرت با نرخ ۳ هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا ۱۴ هزار تومان در بازار آزاد عرضه میشوند.
به گفته وی، با استمرار روند افزایش قیمت نهادههای دامی، مرغدار چارهای جز تعطیلی تولید یا افزایش قیمت مرغ به عنوان محصول نهایی ندارند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از اصلاح قیمت مرغ خبر داد و گفت: اگر قیمت مرغ توسط ستاد تنظیم بازار اصلاح نشود، جو ناامیدی در بین مرغداران ایجاد میشود که این امر صنعت طیور را به چالش میکشاند.
حجت ادامه داد: با استمرار روند افزایش قیمت نهادههای دامی، مرغدار چارهای جز تعطیلی تولید یا افزایش قیمت مرغ به عنوان محصول نهایی ندارند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی تصریح کرد: اگرچه آمار قطعی کاهش میزان جوجه ریزی را میتوان پایان ماه اعلام کرد، اما برآوردها حاکی از آن است که جوجه ریزی به یک سوم کاهش یافته است.
انتهای پیام/