علی کرم پور نایب رئیس اتحادیه فروشندگان محصولاتای تی استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اظهارداشت: میزان خسارات ناشی از شتاب
افزایش نرخ ارز این روزها پر رنگتر از مسئله
شیوع کرونا است چراکه افزایش نرخ ارز باعث کاهش واردات کالا، افزایش قیمت اجناس و در نهایت کاهش استقبال و قدرت خرید مردم در بازار شده است، در بازار
محصولات آی تی با افزایش صددرصدی قیمت ها رو به رو هستیم.
او تاکید کرد: دغدغه اصلی مردم در رجوع نکردن به بازار لوازم آی تی وجود قیمتهای بی منطق است برای مثال قیمت یک
لب تاب از ۱۴ میلیون تومان به ۳۰ میلیون تومان طی ۱ سال گذشته افزایش یافته و به همین دلیل دسترسی بسیاری از مردم به چنین لوازمی سخت و بسیار محدود شده است.
کرم پور ادامه داد: شرایط
ویروس کرونا و مجازی شدن بسیاری از جلسات، سمینارها و آموزشهای مدرسه میتوانست فرصتی شود تا مردم استقبال مطلوب تری از بازار کالاهایای تی استان اصفهان داشته باشند، اما این امر با وجود شتاب نرخ ارز، کمبود کالا و افزایش قیمت اجناس محقق نشد.
او اضافه کرد: کاهش قدرت خرید مردم و درآمد شغلی واحدهای
خدمات رایانهای و فناوری اصفهان طی امسال به قدری پایین آمده که اگر در سالهای گذشته روزانه ۵ الی ۱۰ کالا در هر واحد صنفی به فروش میرسید امروزه این تعداد کالا در روز به ۱ عدد رسیده است.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان محصولاتای تی استان اصفهان گفت:طرح ساماندهی و کنترل قیمت از سوی اتحادیه بر صنایعای تی سطح شهر اصفهان که شامل کافی نت ها، واحدهای فروش محصولات نرم افزار و سخت افزار و فروشگاههای فروش لب تاب و تب لت میشوند با ورود نکردن دیگر مسئولین استانی و سازمانهای نظارتی به جایی نرسیده است.
کرم پور یادآور شد: فشارهای اقتصادی موجود بر صنایعای تی استان اصفهان باعث شده تا در سال گذشته طبق امارهای رسمی بین ۲۵ الی ۳۰ درصد از واحدهای صنفی اعلام تعطیلی کنند.
نایب رئیس فروشندگان محصولاتای تی استان اصفهان در باره اینکه آیا کشور خودمان تولید کننده لوازم صنایعای تی هست یا خیر؟ گفت: متاسفانه این ظرفیت نه تنها در استان بلکه در داخل کشور برای ساخت هیچ دستگاه یا لوازمی در زمینه صنایعای تی وجود ندارد و تمامی این کالاها صفر تا صد از کشور چین وارد بازار داخلی میشوند.
کرم پور در باره اقدامات دولت در خودکفایی شرکتهای داخلی برای ساخت لوازم صنایعای تی اضافه کرد: تلاش دولت برای خودکفایی کشور در زمینه تولید لوازم و محصولات صنایعای تی بیهوده است چراکه نبود مواد اولیه و نداشتن تجربه کافی چنین اقدامی را عملا غیر ممکن کرده است.
او ادامه داد: اقدام دستگاههای اجرایی کشور در منع ورود کالاهای صنایعای تی نه تنها مشکلی را حل نکرده بلکه تاثیر بسزایی در شتاب نرخ اجناس این حوزه در بازار داشته است.
انتهای پیام/ی