پژوهشگر اهوازی تاریخ عاشورا، امام حسین (ع) را منشوری برای شناخت مقام امامت و ولایت دانست و گفت: زیارت اربعین صفات حضرت سیدالشهدا را نقل می‌کند.

محمدرضا سلمانی عبیات پژوهشگر و نویسنده تاریخ عاشورا در اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: امامت در مدرسه اهل بیت امتداد خط فکری و به معنای این است که امام وظایف دین مبین، تبیین، تفسیر و تنفیذ احکام الهی را بر عهده دارد و اوست که محافظ دین و متکلف به امری است که رسول خدا (ص) نیز به آن متکلف بوده است.

او در ادامه به فرمایشات امام رضا علیه السلام اشاره کرد و افزود: این امام همام بدینگونه امامت را به نبوت مرتبط می‌کند و طبری در کتاب احتجاج جلد ۲ صفحه ۴۳۵ می‌آورد که ایشان فرمود: اِنَ الاِمامَةَ مَنزِلَةُ الاَنبیاء وَ اِرثُ الاَوصیاء. اِنَّ الاِمامَةَ خِلافَةُ اللّه و خِلافَةُ الرَّسُولِ (ص) و مَقامُ اَمیرِالمُؤمِنینَ وَ میراثُ الحَسَن وَ الحُسینِ (ع).

سلمانی عبیات اظهار داشت: امامت مقام پیغمبران، میراث اوصیاء، خلافت الهى، جانشینى رسول خدا (ص) مقام امیرالمؤمنین و یادگار حسن و حسین (ع) است و این نقطه سخنان گوهربار پیامبر اعظم (ص) تایید و تبیین می‌کند که فرموده است "حسین حسین " این نکته را می‌توان به گونه‌ای تشبیه کرد که امام حسین (ع) به قاعدین و استمرار و حرکت توحیدی پیامبر است.

پژوهشگر تاریخ عاشورا بیان کرد: به همین جهت خداوند طاعت ائمه را همسان طاعت خود پیامبران قرار داده است و صفات امام حسین (ع) در زیارت اربعین که از طریق امام صادق نقل شده و خصایص این امام به عنوان منشوری جامع جهت شناخت مقام امامت و ولایت معرفی شده است.

به گفته این نویسنده اهوازی، در این زیارت آمده است که فرمود: وَ اَشْهَدُ اَنَّکَ مِنْ دَعاَّئِمِ الدّینِ وَ اَرْکانِ الْمُسْلِمینَ وَ مَعْقِلِ الْمُؤْمِنینَ "و گواهى دهم که به راستى تو از پایه‌هاى دین و ستون‌هاى محکم مسلمانان و پناهگاه مردمان با ایمان هستی " به این جهت باید گفت که هر کس این خسارت را بشناسد در واقع جایگاه کلی اهل بیت را شناخته است و و تبعیت از اهل بیت و خواسته امام حسین (ع) به نوعی تبعیت از رکن اصلی دین یعنی امامت و پیروی از برخی دیگر دین که همانا نبوت است شامل می‌شود.

امام، حجت خداوند بر روی زمین است

نویسنده واقعه عاشورا ادامه داد: امام، جانشین پیامبر صلوات الله علیه و حجت خداوند در بردگان و رکن اساسی دین از زمانی که رکن اساسی دین از بین برود که می‌توان گفت در واقع اصل دین از بین رفته است به همین جهت است که امام صادق در زیارت اربعین خطاب به امام حسین می‌فرماید که تو از ارکان دین هستی! که این جمله بیانگر این است که امامت به عنوان رکن اساسی باید مورد تبعیت همه آحاد جامعه قرار است.

او با اشاره به اینکه خصایص امامت و ویژگی‌های آن در خصوص امام حسین در زیارت اربعین ذکر شده که این موضوع در دو بخش قابل بررسی است، ابتدا از عصمت و طهارت دوم آن علم و هدایت خاصه است، البته یکی از مهمترین خصایص حضرت سیدالشهدا (ع) به عنوان سمبل امامت زیارت اربعین مطرح شده، عصمت و طهارت است که در زیارت اربعین مورد توجه و تاکید قرار داده می‌شود و به عنوان یکی از ویژگی‌های بارز این امام مطرح می‌شود، بطوریکه امام صادق علیه السلام در زیارت اربعین خطاب به جد بزرگوارشان سیدالشهدا علیه السلام فرموده است: وَ اَشْهَدُ اَنَّکَ الاِْمامُ الْبَرُّ التَّقِىُّ الرَّضِىُّ الزَّکِىُّ الْهادِى الْمَهْدِىُّ "و گواهى دهم که تو به راستى پیشواى نیکوکار با تقوا و پسندیده و پاکیزه و راهنماى راه یافته‌اى! "

محمد رضا سلمانی عبیات تصریح کرد: دومین ویژگی مهمی که باید به آن اشاره کنم علم و هدایت خواست که باز هم مورد توجه زیارت اربعین واقع شده است و بر این نکته تاکید دارد که ائمه دارای علم لدنی و غیب و مورد هدایت خواسته حضرت باری تعالی قرار گرفته‌اند و در "وَ اَشْهَدُ اَنَّ الاَْئِمَّةَ مِنْ وُلْدِکَ کَلِمَةُ التَّقْوى وَ اَعْلامُ الْهُدى "و گواهى دهم که همانا امامان از فرزندانت روح و حقیقت تقوا و نشانه‌هاى هدایت" و "وَالْعُرْوَةُ الْوُثْقى وَالْحُجَّةُ على اَهْلِ الدُّنْیا وَ اَشْهَدُ اَنّى بِکُمْ مُؤْمِنٌ" "و رشته‌هاى محکم (حق و فضیلت) و حجت‌هایى بر مردم دنیا هستند و گواهى دهم که من به شما ایمان دارم" بیان شده است.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.