به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، علی خدادادی مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: در پدافند غیر عامل باید پیوستهایی را در برنامه ریزیها و اجرای طرحها مد نظر داشته باشیم و مهمترین پیوستی که با آن روبه رو و آشنا هستیم کرونا ویروس است که از دیروز رشد فزایندهای در استان خوزستان داشته و زنگ خطر وضعیت قرمز را به صدا در آورده است.
او افزود: کادر درمان مدافعان سلامت و سیل بندهای کنترل این ویروس هستند و فشار کاری زیادی را متحمل شده اند و این روندی فرسایشی است، اگر این سیل بندها شکسته شوند تبعاتش غیر قابل جبران است و در معرض قرار نگرفتن، استفاده صحیح از ماسک مناسب و رعایت فاصله فیزیکی به صورت توأمان میتواند راهکاری مناسب برای جلوگیری از روند فزاینده شیوع ویروس کرونا در روزهای آتی باشد.
خدادادی بیان داشت: علاوه بر ویروس کرونا پیوست و ملاحظات دیگری نیز در استان خوزستان باید لحاظ شده و برایشان تدابیری اتخاذ شود خطرات بعدی پیش رو، آنفولانزای فصلی و پاندمی آنفولانزای H۱N۱ است که در استان خوزستان سالیانه وجود دارند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان تصریح کرد: با توجه به همزمانی با شیوع کرونا احتمالأ مشکل ساز میشوند. به همین سبب واکسینه شدن افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، افراد دارای بیماریهای زمینهای و سایر گروههای هدف اعلام شده از سوی وزارت بهداشت میتواند میزان مبتلایان را محدودتر و ضریب آسیب پذیری را کاهش دهد.
این مقام مسئول ادامه داد: در کنار اینها در استان خوزستان بحران تنفسی پس از اولین بارندگیهای پاییزی وجود دارد که بین ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر را روانه بیمارستانها میکند و اولین اقدام اجرایی در این بخش در حوزهی بهداشت و درمان خواهد بود که با توجه به پیش بینیهای هواشناسی، قبل از اولین بارشها وحسب اطلاعات ثبت شده در پروندههای سلامت، افراد در معرض را شناسایی و نسبت به استفاده ازداروهای تجویزی مختص این بیماران با توجه به نظر پزشکان متخصص، روشهای پیش درمانی را بکار گیرند.
او با اشاره به ضرورت پیش بینی و آمادگی واکنش مطلوب و متناسب با شرایط کنونی جامعه درصورت بروز حوادث غیر مترقبه از قبیل سیلاب و یا زلزله ، گفت: برای افزایش تاب آوری درحوزه آسیب های طبیعی ضرورت دارد نسبت به کاهش ضریب خطر پذیری و کاهش آسیب پذیری به ویژه در مناطق پر خطر و کمتر برخوردار بیشتر تلاش کنیم.
خدادادی با تشریح منظر دوم که تاب آوری در حوزه اجتماعی است اظهار داشت: جمعیت هلال احمر با توجه به رسالتش در حوزه آسیب های اجتماعی، با کمک خیرین ، گروه های مردم نهاد و سایر مجموعه ها تلاش می کند طرح های توانمند سازی را به ویژه در حوزه معیشتی و با رویکرد ورود به مناطق حاشیه ای ،کمتر برخوردار و صعب العبور فعال تر نماید و آموزش نقش مهمی در تاب آوری حوزه اجتماعی دارد و به همین جهت نباید دچار غفلت در امر آموزش شد، به خصوص آموزش دانش آموزان و اقشار مختلفی که احتمال آسیب پذیری بالایی دارند .از این رو آموزش همگانی به آحاد جامعه و در سطوح مختلف از مهمترین فعالیت ها خواهد بود.
انتهای پیام/م