سید محمد علوی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: زمانیکه کودک به ویروس کرونا مبتلا میشود باید اصول بهداشتی را تا زمان بهبودی کامل او رعایت کنیم.
او در تشریح چگونگی رعایت توصیههای بهداشتی بیان کرد: کودک بیمار تا زمان برطرف شدن کامل علائم بیماری باید ملاقات ممنوع شود و باید در منزل بماند، البته باید در یک اتاق دارای تهویه مناسب و به صورت مجزا به همراه یکی از والدین استراحت کند.
علوی افزود: درصورتیکه اختصاص یک اتاق مجزا به کودک مبتلا به کرونا امکانپذیر نباشد، بقیه اعضای خانواده باید حداقل یک متر از کودک فاصله داشته باشند و در رختخواب مخصوص خودش و جدا از والدین بخوابد، ضمن اینکه جابجایی و حرکت کودک بیمار باید محدود شود و در فضاهای مشترک از جمله؛ آشپزخانه، حمام، توالت و ... حتی الامکان از تهویه مناسب استفاده شود و پنجرهها برای گردش هوا به دفعات در طول روز باز و بسته شوند.
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: تعداد مراقبین کودک بیمار به حداقل رسانده شود و یک نفر که دارای وضعیت سلامت مطلوب است باید مراقبت از او را بر عهده بگیرد، ابیته مراقب کودک بیمار جهت جلوگیری از تماس مستقیم با ترشحات تنفسی، دهانی و مدفوع او از دستکش یکبار مصرف پلاستیکی و یا لاتکس استفاده کند.
او رعایت بهداشت فردی و دستها از سوی همه اعضای خانواده از جمله خود بیمار تاکید و ادامه داد: بهتر است برای خشک کردن آنها از دستمال حولهای یکبار مصرف و یا دستمال کاغذی استفاده شود، همچنین برای جلوگیری از انتشار ترشحات تنفسی، بیمار باید حتی الامکان در طول اوقات بیداری از ماسک طبی استفاده کند و درصورتیکه پوشیدن ماسک برای کودک امکانپذیر نیست لازم است همه اعضای خانواده از جمله خود بیمار به صورت جدی بهداشت تنفسی را رعایت کنند.
علوی در ادامه بیان کرد: درصورتیکه ماسک خیس شد و یا با ترشحات بیمار کثیف شد، باید بلافاصله یک ماسک نو و خشک جایگزین شود و پس از برداشتن از روی صورت باید بلافاصله در سطل زباله دردار دور انداخته شوند، همچنین بعد از برداشتن ماسک و یا خارج کردن دستکش، دستها حتمابا آب و صابون شسته و یا ضدعفونی شوند. البته جداسازی لوازم بهداشتی شخصی مانند لیوان، ظرف غذا، مسواک و حوله از همه اعضای خانواده از جمله در طول زمان شیوع این بیماری الزامی است.
او گفت: استفاده از ظروف اختصاصی برای غذا خوردن بیمار که پس از استفاده از آنها قابل شست و شو با آب و صابون باشند، بلامانع است. همچنین سطوحی که کودک بیمار با آنها در تماس است، مثل سطح میز، تخت، مبلمان که به صورت مکرر لمس میشوند، باید به صورت روزانه تمیز و ضدعفونی شوند. همچنین ضدعفونی کردن روزانه دستشویی و حمام و تعویض لباس، حوله و ملحفههای شخصی بیمار نباید فراموش شود.
انتهای پیام/گ