به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن محمدی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش تهران در تشریح بسته تحولی کنترل وزن و چاقی دانش آموزان (کوچ) اظهار کرد: تحقیقات علمی در کشور نشان میدهد ۶٠ درصد جمعیت دارای اضافه وزن و چاقی هستند و به سمت سبک زندگی کم تحرک میروند.
او ادامه داد: میزان شیوع اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان در سن ۶ تا ١٧ سال حدود ٢١ درصد برآورد شده و زنگ خطری را به وجود آورده است که اگر آن را جدی نگیریم هزینههای مستقیم و غیر مستقیم بسیاری بر جامعه تحمیل خواهد شد.
محمدی با اشاره به اینکه در جوامع مختلف ١/۵ درصد از درآمد کشورها به عوارض ناشی از اضافه وزن اختصاص مییابد، گفت: اگر بتوانیم با استفاده از راهکارهای تربیتی مردم را به این سمت ببریم که با اتخاذ سبک زندگی سالم اضافه وزن کمتری داشته باشند این هزینه گزاف صرف مدیریت میشود.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش تهران با اشاره به اینکه از جمله عوارض چاقی شیوع بیش از حد بیماریهای غیرواگیر است، گفت: بزرگترین عامل مرگ و میر در تمام جوامع بیماریهای قلبی و عروقی است که از اضافه وزن چاقی نشات میگیرد.
او ادامه داد: بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، بیماریهای رایج ستون فقرات و بیماریهای گوارشی هم از دیگر عوارض چاقی و اضافه وزن است.
محمدی بیان کرد: آموزش و پرورش در چارچوب برنامههای طراحی شده خود موضوع اضافه وزن و چاقی را به طور جدی مورد توجه قرار داده است تا بتوانیم به دوری از رفتار کم تحرک کمک کنیم و سبک زندگی فعال و پویا را در جامعه ترویج کنیم.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش تهران اظهار کرد: طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان از سال گذشته آغاز شده است و تهران جزو پنج استانی بود که پایلوت طرح در آن اجرا شد. بر این اساس ١۵ مدرسه در منطقه ٧ برای اجرای این طرح مشارکت کردند. همچنین در سال تحصیلی جاری هم مقرر شد تا دستورالعمل ملی ابلاغ شود و تمام دانش آموزان تحت پوشش قرار گیرند.
محمدی تصریح کرد: امسال هدفگذاری کردیم تا کاهش سه درصدی آمار دانش آموزان دچار چاقی و اضافه وزن را داشته باشیم و رقم آن را از ٢١ به ١٨ درصد کاهش دهیم.
انتهای پیام/