محققان بر این باورند که برخی غذاها، باعث توقف یا کاهش ریزش موی ارثی می شوند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدجعفر دهزاد کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز درباره غذا‌های موثر در کنترل ریزش موی ارثی، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل ریزش مو، چه در آقایان و چه در خانم ها، هورمون «دی هیدروتستوسترون» یا DHT است.

او ادامه داد: روزانه در بدن ما حدود ۵ درصد از هورمون تستوسترون به کمک آنزیمی خاص به DHT تبدیل می‌شود.

محمدجعفر دهزاد تصریح کرد: محققان بر این باورند برخی غذا‌ها با خاصیت کاهش فعالیت این آنزیم، باعث توقف یا کاهش ریزش موی ارثی می‌شوند.

او بیان کرد: چای سبز، پیاز و اسفناج، زردچوبه، مغز تخمه کدو و روغن نارگیل از جمله غذا‌هایی است که در توقف یا کاهش ریزش موی ارثی موثر هستند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه چای سبز یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر دنیاست، اضافه کرد: چای سبز بر خلاف چای سیاه فرایند تخمیری را طی نکرده و خواص و ریزمغذی‌های آن بیشتر حفظ می‌شود.

او افزود: نوشیدن چای سبز به صورت منظم خواص سلامت بخش بسیاری دارد، هر چند در زمینه ریزش مو مطالعات اثر نوشیدن چای سبز را ضد و نقیض گزارش کرده اند. اما مطالعات نشان می‌دهد استفاده موضعی از چای سبز و مالش آن روی پوست سر فولیکول‌های مو را تقویت کرده و رشد مو‌ها را تحریک می‌کند.

محمدجعفر دهزاد با بیان اینکه پیاز یکی از سبزی‌های کم کالری و غنی از آنتی اکسیدان، از جمله «کوئرستین» است، گفت: تحقیقات نشان می‌دهد کوئرستین می‌تواند تولید DHT را مهار و در نتیجه ریزش مو را کاهش دهد. از جمله منابع دیگر غنی از کوئرستین می‌توان اسفناج، سیب و توت‌ها را نام برد.

او با بیان اینکه یکی از پرمصرف‌ترین ادویه ها در آشپزی زردچوبه است، تصریح کرد: ماده موثره زردچوبه «کورکومین نام دارد که خواص ضدالتهابی و سلامت بخش بسیاری از جمله کاهش درد ناشی از آرتریت، کاهش کلسترول و بهبود عملکرد ورزشی به آن نسبت داده می‌شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: نتایج مطالعات آزمایشگاهی حاکی از آن است که کورکومین با مهار آنزیم تبدیل تستوسترون، تولید DHT را کاهش می‌دهد، این اثر می‌تواند منجر به کاهش ریزش مو شود.

او با بیان اینکه مغز تخمه کدو غنی از منیزیم، آهن، روی و آنتی اکسیدان‌های متفاوت است، ادامه داد: در مطالعات مختلفی اثر روغن مغز تخمه کدو بر ریزش مو بررسی شد که نتایج از افزایش رشد مو در گروه هدف حکایت داشتند.

محمدجعفر دهزاد اضافه کرد: هر چند برای جمع بندی و توصیه نیاز به مطالعات بیشتر است، اما به نظر می‌رسد روغن مغز تخمه کدو توانایی مهار تولید DHT و افزایش رشد مو را داشته باشد.

او با بیان اینکه روغن نارگیل غنی از اسید‌های چرب متوسط زنجیر (MCT) است، اظهار کرد: تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهد لائوریک اسید موجود در روغن نارگیل باعث مهار تولید و کاهش میزان DHT می‌شود، از آنجا که این تحقیقات در فضای آزمایشگاهی انجام شده است، اثر آن برای مصارف انسانی هنوز اثبات شده نیست.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: اگر دچار ریزش مو هستید لازم است نخست با مشورت با پزشک و انجام آزمایش‌های مورد نیاز علت آن را جویا شوید.

او تصریح کرد: گاه کمبود ریزمغذی‌ها و ویتامین‌ها در بدن بر اثر رژیم‌های نادرست، بارداری، بیماری‌ها و مواردی از این دست باعث ریزش مو می‌شود که با نظر پزشک یا متخصص تغذیه و با مصرف مکمل‌های موردنیاز برطرف می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: ریزش مو ، مواد غذایی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.