به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در سفر یکروزه خود به قزوین پس از بازدید از مراکز دانشگاهی در شهرستان بوئینزهرا از پارک علم و فناوری استان قزوین و شرکتهای مستقر در آن اظهار کرد: روند رشد نظام فناوری از حوزه آموزش به پژوهش و فناوری کشیده شده است.
او ادامه داد: توسعه کمی پژوهش به حداکثر رسیده است و از این پس باید به صورت عمیق در بخش پژوهش ورود پیدا کنیم. بر همین اساس برای توسعه میتوانیم بهتدریج زیرساختها را به حوزه پژوهش بهویژه فناوری و تحقیق اختصاص دهیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تصریح کرد: در شرکتهای نوپا مانند آزمایشگاهها، چند جوان دور هم جمع و در مراکز رشد مستقر میشوند که باید حمایتهای بلاعوض صورت گیرد. کمکها حتماً نباید ریالی باشد وقتی اجاره کم از شرکتهای دانشبنیان میگیریم کمک بلاعوض محسوب میشود. شرکتهای دانشبنیان نیازمند کمک فکری و تخصصی هم هستند به همین جهت از لحاظ علمی و تخصصی میتوانیم به آنان کمک کنیم.
او بیان کرد: برخی از شرکتها نیز مرحله نوپایی را طی کردند و تولید هم دارند، ولی بازار آنها را نمیشناسد، این شرکتها نیازمند معرفی هستند که با استقرارشان در پارکها میتوانیم به آنها کمک کنیم تا محصول خود را به بازار معرفی کنند.
رحیمی اظهار کرد: دسته سوم شرکتهای رشد یافته هستند که جای آنها در پارک نیست و باید در شهرکهای صنعتی مستقر شوند، چون سازوکار مالی آنها متفاوت خواهد بود و یک بازار بزرگ خواهند داشت البته این بدان معنا نیست که از تسهیلات پارک برخوردار نباشند، واحد تحقیق و توسعه شرکتهای رشد یافته میتواند در پارک مستقر باشد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، با تاکید بر اینکه سیاست ما حمایت از توسعه واحدهای فناور است، گفت: با اهتمام مدیریت دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و مصوبه هیئت امنا ۳۰ هکتار از اراضی این دانشگاه به پارک علم و فناوری قزوین اختصاص پیدا خواهد کرد تا توسعه پارک را شاهد باشیم. نهادهای مرتبط با وزارت علوم و مسئولان استانی باید حمایت لازم را داشته باشند تا فضاهای مورد نیاز واحدهای فناور مهیا و این واحدها در آن مستقر شوند.
او با بیان اینکه توسعه پارک علم و فناوری به اشتغال دانشبنیان و دانشآموختگان دانشگاهی کمک خواهد کرد، گفت: مسئله ما، کمبود فضا برای اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی است تا آنان در مشاغل متناسب با رشته خود مشغول بهکار شوند البته این امر با همراهی پارکها، مراکز رشد و پردیسهای علم و فناوری استانها محقق خواهد شد.
رحیمی ادامه داد: پارک علم و فناوری قزوین در سال ۹۸ حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار ارزآوری داشت که با توسعه شرکتها و افزایش صادرات شاهد ارزآوری بیشتر شرکتهای دانشبنیان خواهیم بود. با توجه به گستردگی صنایع در قزوین خوشبین هستیم که شرکتهای دانشبنیان سهمی در تولید و صادرات این استان داشته باشند.
او تصریح کرد: پارکها وابستگی تشکیلاتی دارند و آنها را وابسته به مسئولان استانی، معاونت علمی ریاست جمهوری و مدیران اقتصادی میدانیم و وزارت علوم نیز زیرساختها را فراهم میکند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، افزود: موافق گسترش رشتههای علوم انسانی و توجه به آنها هستیم؛ پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ نمونه بینظیر در کشور است البته به اینها قائل نیستیم و باید پیشرفتهای بیشتری داشته باشیم.
رحیمی تاکید کرد: معتقدیم شرکتهای دانشبنیان باید در رشتههای علوم انسانی نیز وارد میدان شوند و نسبت به گسترش علوم انسانی اهتمام ویژهای داشته باشند. رسانهها نیز بایستی توجه به علوم پایه و انسانی را از دانشگاهها مطالبه کنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/