به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خیار یکی از صیفیجات خوشمزه با رنگ سبز تیره و یا روشن، پوست نازک و گوشت مرطوب است که به علت وجود آب زیاد در آن موجب هیدارته نگاه داشتن بدن و کاهش وزن میشود.
مصرف خیار برای مبتلایان به فشار خون بالا مفید خواهد بود، زیرا پتاسیم فراوان موجود در آن باعث کنترل فشار خون میشود. همچنین این صیفی پرطرفدار برای بیماریهای درد سینه، کلیه، کبد، لوزالمعده، ریه، معده، دندان و لثه بسیار مفید است. استفاده از آب خیار به درمان آرتروز، نقرس و اگزما کمک زیادی میکند و ویتامین K موجود در آن موجب توقف رشد سلولهای سرطانی میشود.
به گفته مختصصان استفاده از خیار به همراه مقداری آلوئه ورا و عسل موجب صافی پوست و بستن منافذ باز آن میشود. همچنین این میوه در از بین برندگی تیرگی پوست، پف چشم ها، درمان آفتاب سوختگی، جوانسازی پوست، رفع تیرگیها و چروک دور چشم و درمان و کاهش کک و مک نیز نقش زیادی دارد.
خیار حاوی مقدار قابل توجهی از ویتامین ها، فیبر و آب است؛ بنابراین به دلیل کالری کم آن تاثیر زیادی در کنترل وزن و لاغری دارد. توصیه میشود به منظور کاهش وزن خیار را خرد کرده و همراه با تمشک، ماست و مقداری نعناع میل کنید.
مضرات استفاده از خیار
۱_ افراد مبتلا به اسهال و کودکان باید کمتر از خیار استفاده کنند.
۲_ به یاد داشته باشید که به هیچ عنوان نباید از خیاری که تازه نیست استفاده کنید؛ چرا که به علت دیر هضم بودن باعث درد و ورم در نواحی گوارشی شما خواهد شد و در معدههایی که با مشکلات گوارشی همراه است حتما باید آن را همراه عسل یا مویز مصرف کرد.
۳_ متخصصان تغذیه و رژیم درمانی عقیده دارند که مصرف بیش از حد خیار باعث پیشگیری از جذب ویتامین C خواهد شد.
۴_ کسانی که به علت مصرف خیار، معده آن ها نفخ میکند بهتر است که در کنار خیار از نمک استفاده کنند.
۵_ از آن جایی که خیار دارای طبع سرد است؛ بنابراین مصرف آن برای کودکان نباید بیش از حد باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/